Advertentie

Artikel

7 apps om je Android te optimaliseren

Samuel Marc

Gepubliceerd

Je Android is traag en vergeetachtig? Je batterij gaat te snel leeg? Wij zetten de beste apps op een rij om je smartphone weer net zo snel en zuinig te maken als toen hij van de lopende band kwam rollen.

Android biedt zijn gebruikers vele aanpassingsmogelijkheden. Deze vrijheid heeft een prijs: veel gebruikers hebben moeite om het besturingssysteem vloeiend en optimaal te laten werken. Deze apps helpen je bij het onderhouden van je Android-smartphone.

7 apps om je Android te optimaliseren

Zapper Task Killer & Manager: ongewenste toepassingen sluiten

Met Zapper sluit je de meest veeleisende apps op je telefoon of tablet met slechts een paar tikken op het touchscreen. Bij het opstarten genereert de app een lijst van alle actieve processen op je Android-toestel. Tik op de bliksemschicht om het proces af te sluiten en je systeem te ontlasten.

AppMgr III: apps kopiëren naar je SD-kaart

Sommige Android-telefoons hebben een beperkte opslagcapaciteit en zijn verzadigd na slechts een paar installaties. AppMgr III scant alle geïnstalleerde applicaties op je Android-toestel en geeft aan welke je kunt overzetten naar de SD-kaart, om zo ruimte vrij te maken op het interne geheugen van je telefoon.

JuiceDefender: red je batterij

JuiceDefender helpt je te besparen op batterijduur, door de energieslurpende functies van je smartphone uit te schakelen. De app biedt vijf gebruikersprofielen: Balanced, aggressive, advanced, personalized en extreme. Op het Status-scherm van de app schakel je gemakkelijk apps in en uit, terwijl het Help-gedeelte voorziet een handige online handleiding.

Clean Master: ongewenste bestanden verwijderen

Met Clean Master is zorg dragen voor je Android een eitje. Deze app verwijdert ongewenste bestanden van je smartphone of tablet middels vier essentiële functies: schoonmaken van je cache en geschiedenis, achtergebleven bestanden verwijderen, tijdelijke APK’s ruimen en taakbeheer.

Android Assistant: cache legen

Naast een hoop andere functies, biedt Android Assistant de mogelijkheid om je cache te legen van apps die veel geheugen verbruiken. Voor deze functie ga je naar het Extra-menu en kies je Cache Cleaner. Wij raden je aan dit proces regelmatig te herhalen om je telefoon snel en schoon te houden.

avast! Mobile Security & Antivirus: malware verwijderen

Je wilt geen virus op je Android-toestel. Wordt het besturingssysteem toch geïnfecteerd, dan zijn er een aantal oplossingen om je smartphone weer schoon te krijgen. Avast! is daarvan de beste. Eenmaal geïnstalleerd, begint avast! je Android-toestel te scannen, op zoek naar geïnfecteerde of kwaadaardige bestanden.


ES File Explorer File Manager: bestanden beheren

ES File Explorer File Manager is een van de beste file managers voor Android. De app is handig, gratis, rijk aan krachtige functies en werkt perfect. Het heeft een mooie interface die je gemakkelijk laat navigeren door mappen en bestanden op je Android-apparaat. Verwijder overbodige bestanden en mappen en stroomlijn zo het interne geheugen voor een snellere telefoon.

Deze deze 7 apps heb je alle tools in huis om je Android-apparaat snel en schoon te houden. Dankzij de optimalisatie van bovenstaande apps gaat je batterij minder snel leeg en reageert je telefoon of tablet veel sneller op wat jij aantikt op het touchscreen.

Lees ook:

Misschien interesseert je ook