Advertentie

Artikel

8 Onmisbare beveiligingsapps voor Windows Phone 8.1

Markus Kasanmascheff

Gepubliceerd

Windows Phone is een uiterst veilig mobiel besturingssysteem, zeker als je de juiste apps op je telefoon hebt. Met deze acht beveiligingsapps bescherm je jouw Windows Phone tegen elke digitale aanval.

In tegenstelling tot Android of iOS is er op Windows Phone geen mogelijkheid om toestellen te rooten of jailbreaken. Ook richten cybercriminelen zich in de regel niet om Windows Phone, dankzij het geringe marktaandeel van Microsoft’s mobiele systeem.

8 Onmisbare beveiligingsapps voor Windows Phone 8.1

Dat betekent dat het platform veel minder risico loopt op aanvallen van buitenaf. Wil je toch zeker zijn dat niemand binnen weet te dringen op jouw kersverse Windows Phone? Download dan deze beveiligingsapps voor een dik slot op de digitale deur.

Keeper

Keeper is een password manager en beveiligt al jouw accounts met één hoofdwachtwoord. Extra handig is de wachtwoordgenerator, die lange en complexe codes verzint om bijvoorbeeld je Facebook-account en internetbankieren beter te beveiligen.

Die wachtwoorden hoef je gelukkig niet uit je hoofd te leren, dat doet Keeper voor je! Al je gevoelige data en inlogcodes worden beschermd met AES-256 bit encryptie.

Download Keeper voor Windows Phone

eWalletGo

eWalletGo werkt net als Keeper, maar beperkt zich louter tot het beschermen van gevoelige gegevens, wachtwoorden, toegangscodes en creditcardgegevens. Ook eWalletGo gebruikt AES-256 bit encryptie. Als extra is het mogelijk om al je gevoelige gegevens als back-up te bewaren op Google of Dropbox, met een 256-bit-slot erop natuurlijk.

Download eWalletGo voor Windows Phone

Enpass Password Manager & Information Keeper

Ook Enpass Password Manager & Information Keeper is een app die al je mobiele data veiligstelt en toegang tot pincodes en wachtwoorden beheert. Enpass biedt ook een wachtwoordgenerator en automatische inlog-functie voor webbrowsers, en gebruikt dezelfde 256-bit versleuteling.

Gegevens synchroniseren met andere apparaten via Dropbox en OneDrive hoort tot de mogelijkheden van Empass. Handig is de mogelijkheid om informatie te importeren van apps als mSecure, Data Vault, 1Password, LastPass, RoboForm, en Keepass.

Download Enpass Password Manager & Information Keeper voor Windows Phone

AVG Family Safety

AVG Family Safety beschermt je kinderen tegen gevaarlijke websites, volwassen materiaal, cybercriminelen en andere schadelijke dingen voor minderjarigen. Laat je je kinderen wel eens spelen met je Windows Phone dan is AVG Family Safety een essentiële app om beperkte toegang tot het internet in te stellen.

Download AVG Family Safety voor Windows Phone

Best Phone Security

Met Best Phone Security verhoog je de veiligheidsfactor van je Windows Phone. De app vervangt je standaard lockscreen en laat zich bedienen met een beveiligingscode of ontgrendelpatroon à la Android. Wordt je telefoon gestolen en probeert de dief te vaak een verkeerde code of patroon, dan gaat er een alarmbel rinkelen en wordt de GPS-locatie van je telefoon verstuurd.

Download Best Phone Security voor Windows Phone

Lock & Hide

Met Lock & Hide slag je foto’s op in een beschermd album. Pas na het invoeren van een wachtwoord is het mogelijk om de collectie te bekijken. De importfunctie voor bestaande fotoalbums maakt het gebruik van Lock & Hide een fluitje van een cent.

Download Lock & Hide voor Windows Phone

Unit Converter

Unit Converter is Lock & Hide vermomd als eenheidconverter. Via een verborgen menufunctie open je de achter slot en grendel opgeslagen foto’s van Lock & Hide. Maar alleen jij weet uiteraard dat er überhaupt foto’s ergens verborgen zijn op je telefoon. Dieven zien een saaie valuta-converteerder; jij weet wel beter.

Download Unit Converter voor Windows Phone

Kaspersky Safe Browser

Kaspersky Safe Browser beschermt je kinderen net als AVG Family Safety tegen schadelijke of onveilige websites. Met behulp van filters weer je geweld, pornografie, gokwebsites of games uit je mobiele internetbrowser; de filterlijsten vul je eventueel zelf aan met websites om ook te blokkeren.

Download Kaspersky Safe Browser voor Windows Phone

Met deze apps wordt je Windows Phone een onneembaar bastion voor cybercriminelen, telefoondieven en schadelijke websites. Probeert de verschillende applicaties en stel zo je eigen securitypakket samen!

Meer lezen over Windows Phone? Probeer de volgende artikelen: