Advertentie

Artikel

Alternatieven voor MSN Messenger

Sophie Notten

Gepubliceerd

Op 8 april bestaat MSN niet meer, en moet je, als je nog gebruik wil maken van deze Microsoft-dienst, overstappen naar Skype. Gelukkig zijn er een hoop andere chatprogramma’s beschikbaar waar je met je vrienden kletst.

Ben jij al klaar voor de overstap? Ga jij voor Skype of ben je nog aan het zoeken naar een goed alternatief? Bekijk hier onze suggesties voor gezellige chatsessies!

De eerste programma’s op deze lijst maken gebruik van Messenger-netwerken om te chatten, dus zodra Microsoft besluit dat deze servers niet meer beschikbaar zijn zullen ook deze diensten verdwijnen. Tot die tijd zijn het handige MSN-vervangers.

 • aMSN: deze versie van Messenger ondersteunt verschillende vensters, winks, emoticons, het verzenden van bestanden, offline berichten en vele andere functies. Het programma is ook beschikbaar voor mobiel gebruik.
 • iMessenger: vereenvoudigde MSN-variant die niet veel meer kan dan chatten.
 • Emesene Messenger Portable:  een zeer simpele kloon die vrijwel hetzelfde werkt als het oude, vertrouwde programma.

Daarnaast zijn er een aantal programma’s die verbinding maken met verschillende chatdiensten. Hierbij horen ook de netwerken van Messenger en Skype, en het blijft onduidelijk of deze software nog net zo goed werkt na de afschaffing van MSN.

 • Mercury Messenger: met deze dienst log je met verschillende accounts van het Microsoft-netwerk tegelijk in en houd je de gesprekken bij in overzichtelijke tabbladen.
 • Nimbuzz: dit handige programma geeft je de mogelijkheid om verschillende chatnetwerken in één account te herbergen. Zo heb je al je contacten en gegevens op 1 plek.
 • Trillian Astra: deze chatdienst is een veteraan onder de multinetwerk-messengers. Trillian maakt verbinding met de meeste programma’s waaronder Messenger, Skype, Jabber, IRC, Google Talk, Twitter, Facebook en ICQ.
 • VoxOx: veelbelovende software voor multi-netwerk chats, VoIP-gesprekken, connectie met sociale netwerken en nog vele andere opties.
 • Pidgin: dit programma is eenvoudig, snel en compatibel met veel verschillende netwerken zoals MSN, AIM, Gadu-Gadu, ICQ, Google Talk en IRC. Pidgin is een populair alternatief voor MSN.

Heeft Microsoft jouw favoriete chatprogramma gesloten, weiger je om Skype te gebruiken en ben je uit op wraak? Stap dan nu over naar een van de concurrenten; je hebt gelukkig veel opties!

 • LINE: in tegenstelling tot Whatsapp is LINE ook beschikbaar voor Windows waardoor je met hetzelfde gesprek op je telefoon, pc en Mac verder gaat.
 • Yahoo! Messenger: De Yahoo! Messenger bestaat nog steeds en heeft bijna dezelfde functies als MSN.
 • Facebook Chat: Waarschijnlijk gebruikt de meerderheid van je vrienden deze dienst en daardoor is het eenvoudig je contacten terug te vinden.
 • Google Talk: dit programma heeft instant messaging tot een minimum beperkt. Je hebt amper emoticons, maar het programma  is snel en verbindt eenvoudig met Android-telefoons.
 • ICQ: retro is helemaal hip en dat geldt ook voor chatnetwerken! Als je tien jaar geleden ook ICQ gebruikte, heb je nog steeds toegang tot je account en contacten. Het blijft een zeer compleet en handig programma.
 • QQ Messenger: QQ is de populairste klets-software in China en is een identieke tweeling van MSN. Het duurt misschien wel even om je vrienden te overtuigen om over te stappen op deze dienst.

Heb jij een goed nieuw chatprogramma voor jou gezien? Hoe ga jij het verlies van MSN opvangen? Lees meer over de switch van MSN naar Skype op ons blog.

Goed nieuws voor MSN-fans: er is een manier om Messenger gewoon te blijven gebruiken, met het programma Messenger Reviver 2. Lees hier hoe dat precies werkt.

Misschien interesseert je ook