Advertentie

Alternatieven voor Wordfeud

Alternatieven voor Wordfeud

De Wordfeud-verslavingen zijn reeds van mobiel naar gewone pc’s overgeslagen, dankzij onze blogpost over Wordfeud op pc. Iedereen heeft nu toegang tot het populaire Scrabble-spel en het is nog gratis ook.

Wordfeud is beschikbaar voor Android en iPhone, maar op deze mobiele telefoons zijn nog veel meer variaties van het bordspel te vinden. Vind je het speelbord van Wordfeud niet mooi of krijg je het écht niet aan de praat op telefoon of pc, dan hebben wij een aantal alternatieven voor je.

Eén van die alternatieven betreft de officiële Scrabble-app, maar waarom is deze minder populair in ons land? En waarom kwam Scrabble zo laat pas naar het populairste mobiele besturingssysteem: Android?

Scrabble: internationaal gezelschapsspel

Het lijkt een voor de hand liggende winnaar: Scrabble voor Android en iPhone! Toch is de app minder fijn dan Wordfeud, omdat het slechts speelbaar is in ‘t Engels. Wel heeft Scrabble een éénpersoons-modus en ziet het er allemaal vertrouwd uit. Is het genoeg om lang te boeien?

Ga naar de recensie en download van Scrabble

Words With Friends: woorden leggen met Engelstalige vrienden

Words With Friends is vooral in de Verenigde Staten populair. Acteur Alec Baldwin werd zelfs ooit uit een vliegtuig gezet omdat hij weigerde zijn telefoon uit te zetten tijdens een spelletje. Verslavend of niet, Words With Friends is ook alleen maar in ‘t Engels te spelen, wat nogal beperkt is. Het spel is wel te linken aan Facebook, wat natuurlijk hip is.

Ga naar de recensie en download van Words With Friends

Angry Words: verbale appeltjes schillen met je vrienden

Angry Words, ook wel ‘Apalabrados’, is een exacte kloon van Wordfeud. De kleurtjes zijn net ietwat anders, maar verder krijg je precies hetzelfde spel. Dat betekent dat je het ook  in ‘t Nederlands speelt, wat natuurlijk de voorkeur geniet. Het publiek is minder groot, maar krijg je Wordfeud niet aan de praat dan is Angry Words een goed alternatief.

Ga naar de recensie en download van Angry Words

Op de redactie houden wij het gewoon bij Wordfeud, maar mocht je de alternatieven eens willen uitproberen dan is dit je kans! Let er wel op dat zowel Scrabble als Words With Friends alleen maar in ‘t Engels speelbaar zijn.

Vergeet niet dat je al deze bordspellen ook op je pc kan spelen, met behulp van een virtuele machine. Je start met BlueStacks Wordfeud door de apk (het installatiebestand) te downloaden, wat op onze website kan. Voor meer informatie over BlueStacks App Player lees je het blogartikel hierover.

Wordfeud apk : hier downloaden

BlueStacks App Player: hier downloaden

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie