Advertentie

Artikel

Android: back-ups maken van al je contacten, apps en instellingen

Rutger Uittenbogaard

Gepubliceerd

Voordat je je telefoon of tablet updatet naar Android 4.4 KitKat, is het aan te raden om een back-up van al je data (sms, contacten, apps, instellingen, documenten, muziek, foto’s, etc.) te maken. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Back-up-opties instellen

Android maakt automatische back-ups van een aantal instellingen en gegevens via je Google-account, zoals Wi-Fi-wachtwoorden, favorieten, toegevoegde woorden aan het woordenboek en natuurlijk uit Google Play gedownloade apps.

Android: back-ups maken van al je contacten, apps en instellingen

1. Om ervoor te zorgen dat deze back-up-opties goed staan ingesteld ga je naar het Instellingen-menu op je telefoon of tablet.

Android KitKat 4.4 sauvegarde

2. Tik onder [PERSOONLIJK] op [BACKUP MAKEN EN OPNIEUW INSTELLEN].

Android KitKat 4.4 sauvegarde

3. Zet een vinkje achter [BACK UP MAKEN VAN MIJN GEGEVENS].

Android KitKat 4.4 sauvegarde

4. Configureer de Google-account die je wilt gebruiken door te tikken op [BACK-UPACCOUNT?].

Android KitKat 4.4 sauvegarde

5. Selecteer het Google-account naar keuze of voeg een nieuwe toe.

Android KitKat 4.4 sauvegarde

Nu worden je gegevens veilig en automatisch opgeslagen. Gaat er dus iets mis met je Android-toestel, dan log je in het vervolg in met je Google-account om alles weer op zijn plek te zetten.

Vergeet daarnaast niet dat je de apps die je al hebt aangeschaft via Google Play gewoon weer opnieuw installeert, zonder er opnieuw voor te hoeven betalen.

Maak een back-up van je sms, contacten, foto’s, etc.

Er zijn een hoop back-up-apps voor Android, maar één van onze favorieten is G Cloud Backup. Met G Cloud Backup maak je gratis en veilig online back-ups van je contacten, belhistorie, sms, foto’s, video’s, muziek, documenten, instellingen, browsergeschiedenis en meer. Je krijgt 1 GB gratis opslagruimte om de volledige inhoud van je Android-apparaat online te bewaren.

Let op: Wil je een back-up maken van app-data, zoals game saves en applicatie-instellingen, dan moet je je Android-toestel rooten. G Cloud Backup kan dit niet.

1. Download en installeer G Cloud Backup. Open de app.

2. Kies New User en gebruik een geldig e-mailadres om een account aan te maken. Tik vervolgens op Sign up en Proceed.

3. Selecteer de verschillende categorieën waarvan je een back-up wilt hebben en dik vervolgens op Done. G Cloud Backup kopieert nu je gegevens naar je beveiligde online opslag. Wacht tot de app hiermee klaar is.

4. Standaard maakt G Cloud Backup dagelijkse back-ups van je data. Wil je dat niet, ga dan naar het optiemenu via de knop rechtsboven in beeld. Tik op Backup Schedule en haal het vinkje weg bij Enable Auto Backup.

5. Om je geback-upte gegevens terug te zetten herinstalleer en open je weer G Cloud Backup. Tik op Existing User / Restore, log in met je mail en wachtwoord en tik vervolgens op het tabblad RESTORE.

6. Plaats een vinkje naast de data die je wilt terugzetten en tik op Restore om het proces in gang te zetten. Kies OK en al je data staat weer op de juiste plek!

Maak jij online back-ups van je Android-toestel?

Lees meer:

Oorspronkelijke artikel door Samuel Marc.

Misschien interesseert je ook