Advertentie

Apple introduceert OS X 10.10 Yosemite tijdens de WWDC-conferentie

Apple introduceert OS X 10.10 Yosemite tijdens de WWDC-conferentie

Apple heeft een grote update voor OS X, genaamd 10.10 Yosemite, gepresenteerd tijdens de WWDC-conferentie in San Francisco. OS X 10.10 Yosemite, vernoemd naar het beroemde natuurreservaat in Californië, heeft een betere synchronisatie tussen Mac OS en iOS en een transparanter en platter design.

Focus op design

Het nieuwe besturingssysteem voor Mac focust zich vooral op een nieuw design. Transparante vensters, een nieuwe dark mode, waarbij je alle menu’s en vensters zwart maakt en nieuwe iconen voor je dock zijn een aantal nieuwigheden.

Daarnaast is iCloud nu geïntegreerd in de Finder, zijn onder andere de Calendar en deinterne zoekfunctie opgepoetst en heeft Safari nu een betere integratie met de browsers van je iPhone en iPad. De update voor Apples browser verbetert de batterijduur van je Mac, waardoor je bijvoorbeeld twee uur langer video streamt met de browser. Ook geeft Safari nu betere en snellere zoeksuggesties als je een zoekterm in de adresbalk typt.

Synchronisatie

OS X 10.10 Yostemite integreert AirDrop in je Mac, zodat het scherm van je iPhone of iPad nu automatisch op je Mac verschijnt. Ook voor het gebruiken van je iPhone als wifi-hotspot hoef je nu geen wachtwoord meer in te typen. Dat is nog niet alles, want je ontvangt nu ook telefoontjes op je Mac.

De OS X 10.10 Yosemite is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Hoogstwaarschijnlijk is de gratis update eind dit jaar te downloaden voor alle Mac OS-gebruikers.

Volg mij op Twitter @niekleermakers

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie