Advertentie

Artikel

Assassin’s Creed Unity: 7 geheimen om een multiplayer-master te worden

Assassin’s Creed Unity: 7 geheimen om een multiplayer-master te worden
Maria Baeta

Maria Baeta

  • Bijgewerkt:

Wil jij weten hoe je de beste assassin van het Broederschap wordt? Lees dan gauw verder. De multiplayer-mode van Assassin’s Creed Unity bestaat uit coöperatieve missies. Deze zijn vergelijkbaar met de missies uit de Story mode, maar deze keer wordt je begeleid door andere spelers. Met onze handige tips heb je alvast een voorsprong op de andere assassins.

Voor je begint: hoe speel je de coöperatieve missies in AC Unity?

Je kunt de missies niet direct spelen. Om deze ontgrendelen, speel je de eerste twee reeksen van de Story mode, die fungeren als de eerste stappen en tutorial. Heb je deze succesvol afgerond, dan worden op de kaart van Parijs de coöperatieve missies aangegeven met een pictogram van twee figuren.

Wees geduldig, er zijn altijd wel coop-missies beschikbaar. Als je een missie start, kijkt het spel of er medespelers beschikbaar zijn. Ook is het mogelijk om je vrienden uit te nodigen om samen te spelen.

Vertrouw de experts en leer van ze

Begin je met de coop-missies, dan zie je het niveau van je collega’s. Laat je hierdoor niet intimideren, maar kijk hoe ze spelen en leer ervan. Er gaat immers niets boven een masterclass van een meester-assassin.

Zorg voor een goede taakverdeling bij meerdere doelstellingen

Zodra je weet hoe de missies eruit gaat zien, bepaal je wanneer het tijd is om de wegen te scheiden. Je begint een missie samen met je collega’s, maar op een gegeven moment is het tijd om op te splitsen, vooral bij missies met meerdere doelen.

Als je iemand moet doden, is het natuurlijk slimmer om hem van meerdere kanten aan te vallen. Ook bij het stelen van het meerdere items is het handig om iedereen een eigen taak te geven. Verdeel en heers!

Werk in groepen bij grote problemen

Er zullen echter altijd momenten zijn waarin je er niet aan ontkomt om samen te werken. Val je meerdere vijanden aan, dan is het slim om een paar mensen voor afleiding te laten zorgen, door bijvoorbeeld een rookbom te gooien.

Kies voor stealth waar mogelijk

In het algemeen kunnen de meeste coop-missies in AC Unity worden opgelost zonder al te veel poespas. Net als in de Story mode is het vaak beter om te kiezen voor stealth. Zo maak je jezelf niet verdacht en is het gemakkelijker om de missies te volbrengen.

Stealth missies vergen wel meer geduld, dus zorg ervoor dat jij en je teamgenoten op dezelfde lijn zitten.

Profiteer van de vaardigheden van je team

Onder het menu Skills vind je verschillende vaardigheden die je karakter kan leren. Enkele van deze zijn ook zeer handig in de coop-missies. Hieronder geef ik een korte samenvattingen van deze vaardigheden en wanneer je ze het best kunt gebruiken.

Assassin Cache

Maak een tas met bommen, munitie en andere benodigdheden items die je kunt delen met je collega’s. Ideaal voor actievolle momenten.

Disguise

Met deze mogelijkheid vermommen jij en je bondgenoten je als NPC’s (zoals bijvoorbeeld een bewaker) om zo toegang te krijgen tot gesloten gebieden zonder argwaan te wekken. Zorg ervoor dat je niet te dichtbij komt, want anders doorziet de vijand je vermomming.

Common Sense

Met deze vaardigheid deel je je scherpe blik met andere spelers. Ideaal als je vele vijanden moet overwinnen of een verborgen object zoekt.

Group Healing

Met deze vaardigheid genees je iedereen bij je in de buurt. Handig als je weinig of geen medicijnen hebt.

Investeer in verbeteringen

Investeer het geld dat je verdient in het spel om upgrades van je karakter uit te voeren.

Er zijn vele verbeteringen beschikbaar, zoals nieuwe kostuums, wapens, individuele vaardigheden… Ze zijn allemaal nuttig, zowel in de story mode als multiplayer mode. Ontdek wat voor soort speler je bent (ga je bijvoorbeeld meer voor stealth of zoek je liever de actie op) en kies de upgrades die daarbij passen.

Extra: Gemakkelijk geld verdienen Assassin’s Creed Unity

Investeren in het verbeteren van je karakter is noodzakelijk om de beste moordenaar te worden. Maar hoe zorg je ervoor dat je inkomen lekker stijgt?

Er zijn veel verschillende manieren, maar dit zijn de drie eenvoudigste:

– Koop en verbouw gebouwen zoals Cafe Theatre en andere sociale clubs. Elke 20 minuten profiteer je van de voordeeltjes van elk gebouw, die hoger worden als je ze vernieuwt.

– Dood vijanden uit moeilijke wijken. Laat geen enkele kans je ontgaan om vijanden te doden en te plunderen, vooral als je geen missie speelt. Vijanden in gebieden met een hogere moeilijkheidsgraad leveren meer geld en nuttige items op.

– Gebruik HELIX om extra missies te doen in andere historische periodes. Dat is niet alleen leuk, maar je wordt er ook rijkelijk voor beloond. Geen idee waar ik het over heb? Wees dan nog even geduldig, HELIX wordt op een bepaald moment ontgrendeld in de Story mode.

Het kost tijd om de beste moordenaar te worden

Met al deze adviezen kun je goed van start in de coop-missies van Assassin’s Creed Unity. Maar om een echte meester-moordenaar te worden, heb je veel doorzettingsvermogen en toewijding nodig. Ben jij er klaar voor?

Meer weten over Assassin’s Creed Unity? Lees dan onze review of de hands-on preview van het spel.

Maria Baeta

Maria Baeta

Het nieuwste van Maria Baeta