Advertentie

Avast viert haar 30ste verjaardag met de beste antivirusbescherming ooit

Avast viert haar 30ste verjaardag met de beste antivirusbescherming ooit

Cybercriminaliteit is in opkomst. In 2018 alleen al wordt er een winst van $1,5 biljoen voorspeld voor een ondergronds netwerk van schimmige hackers. Aangezien deze aanvallen groeien in hoeveelheid en geraffineerdheid is het nog nooit zo belangrijk geweest om jezelf te beschermen online.

Digitale bedreigingen bestaan zo ongeveer al even lang als dat er computers zijn. Het eerste bekende virus werd geschreven in 1971 en luistert naar de naam ‘Creeper’ – een zelf-replicerend programma dat gebruikers verraste met het bericht ‘Ik ben de Creeper, vang me als je kunt!’.

Hoewel de Creeper de eigenschappen van een virus bezat was het eigenlijk niets meer dan een experimenteel programma. Het duurde echter niet lang voordat ‘virale’ programma’s een veel duisterdere rol aannamen door data te corrumperen of te vernietigen, en de gebruikers de toegang tot hun bestanden ontnam.

In 1988, net op het moment dat de malware zijn ware kleuren liet zien, voorzagen de twee vrienden Eduard Kučera en Pavel Baudiš uit Praag de gevaren van cyberaanvallen en begonnen met de tegenaanval. Hun eerste succes was het verslaan van het Vienna virus, een relatief onschuldig programma dat een template zou vormen voor ernstigere infecties in de jaren die volgden.

Niet lang daarna zetten de twee Avast op, nu het grootste antimalware-softwarebedrijf ter wereld. Avast beschermt meer dan 435 miljoen gebruikers, en komt regelmatig als winnaar uit de antimalwaretests met een 100% succesvolle vang-en-verwijder ratio. Per oktober 2018 scant hun software meer dan 300 miljoen nieuwe bestanden, over 200 miljard URL’s en verwijdert het meer dan 2 miljard malwarebedreigingen iedere maand.

Of het nu spyware is die jou online volgt, ransomware die om betaling vraagt in ruil voor je data of een identiteitsdief die jouw persoonlijke informatie probeert te stelen, Avast heeft bewezen een veiligheidsbolwerk te zijn in een tijd van toenemende digitale corruptie.

Dit jaar viert Avast Antivirus Solutions haar 30ste verjaardag met een reeks van geavanceerde features ontworpen om de voortdurend evoluerende dreiging van cybercriminaliteit tegen te gaan. Verbeteringen in de 2019-versie omvatten anti-phishing, een Sensitive Data Shield en de Do Not Disturb modus.

Phishing is één van de meest verraderlijke dreigingen op het internet. Door zich voor te doen als een echt(e) persoon, e-mail of website kunnen cybercriminelen je misleiden tot het vrijgeven van persoonlijke informatie. Vervolgens kunnen ze deze informatie gebruiken om van je te stelen of jouw apparaat te infecteren. Als reactie op deze snel groeiende dreiging voert Avast meer phishing-scans uit dan ooit tevoren, en bevat het geavanceerde anti-phishing bescherming zonder gebruik te maken van een browserextensie.

Het Sensitive Data Shield van Avast fungeert als een soort veilige ruimte voor jouw meest persoonlijke informatie. Het scant allereerst je apparaat voor bestanden die namen, adressen, telefoonnummers en andere gevoelige gegevens bevatten, en vraagt je of je deze beschermt wil hebben. Avast bundelt deze informatie vervolgens in een beschermde kluis die enkel toegankelijk is voor goedgekeurde apps. Door te controleren welke apps het Data Shield kunnen omzeilen wordt er gezorgd dat spyware met geen mogelijkheid jouw gevoeligste gegevens kan infiltreren.

Ten slotte, de Do Not Disturb modus stopt het interrumperen van andere applicaties terwijl je aan het werk bent. Voorheen enkel beperkt tot games, de vernieuwde Do Not Disturb modus is nu van toepassing tot iedere applicatie die werkt op volledig scherm. Met zoveel dingen die onze aandacht vragen vandaag de dag (waaronder berichten, meldingen en pop-ups) is dit een handige eigenschap om je gefocust te houden op de taak waar je mee bezig bent.

Cybercriminaliteit is ver gekomen sinds de Creeper, maar datzelfde geldt voor Avast’s verdediging. Avast heeft haar toppositie in de wereldwijde antimalwaremarkt niet zonder reden verdiend: continu heeft ze zich ontwikkeld in het verdedigen tegen een alsmaar veranderend digitaal landschap doordrenkt met verborgen gevaren.

Indien je de beste bescherming voor je digitale zelf wenst is er geen twijfel mogelijk. Download Avast Antivirus vandaag nog en geniet met een gerust hart van je online leven.

 

 

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie