Advertentie

Artikel

Ben je verliefd op een app? Kom er nu achter!

Pier Francesco Piccolomini

Gepubliceerd

Is het mogelijk om verliefd te worden op een stukje software? Maar natuurlijk! Het overkomt de hoofdpersoon in de film Her. Lees verder om erachter te komen of het jou ook is overkomen.

Liefde is een onvoorspelbaar gevoel zonder regels. Op eens word je wakker en… poef! Cupido heeft zijn pijl op jouw gericht. Je bent de pineut.

Ben je verliefd op een app? Kom er nu achter!

Maar liefde bloeit op de meest onverwachte plekken. Tegenwoordig worden steeds meer mensen bijvoorbeeld verliefd op… een app! Want die apps zijn onweerstaanbaar. Je kunt het niet laten om constant naar Yahoo! Weather te gluren. En is VSCO Cam niet de femme fatale onder de fotografie-apps?

Wie denkt immuun te zijn voor deze vorm van verliefdheid doet er goed aan bij zichzelf te rade te gaan en nog eens goed te bedenken of hij of zij écht niet het slachtoffer van de app-cupido is geworden. Hoe controleer je dat? Lees de deze 6 bewijzen dat je misschien verliefd bent op een app. Komen er ten minste drie bekend je bekend voor? Dan is het kwaad al geschied.

Je kunt haar niet alleen laten, zelfs voor even

Als het licht ‘s avonds uitgaat doet het pijn in je hart. Een hele nacht zonder Facebook… Het eerste dat je doet wanneer je wakker wordt is een blik op je mobiele liefde werpen.

1-Look-het-forever

Als je verliefd bent op een app kun je haar niet alleen laten. Zij is het laatste waar je aan denkt voor je gaat slapen en het eerste wanneer je wakker wordt. Je bent altijd blij haar te zien en gunt haar altijd de beste internetverbinding.

Je ziet haar graag haar ding doen en je hapt daarom naar adem als de 3G-dekking slecht is in een restaurant. Je weet dat zij lijdt en het is allemaal jouw schuld. Je had beter thuis kunnen blijven en een pizza in de oven kunnen gooien, zodat je die naast de Wi-Fi-router op kon eten. Maar je zit in een restaurant en hebt telkens een nieuw excuus nodig om elke tien minuten even naar buiten te lopen voor een goede internetverbinding.

Kijken alleen geeft al voldoening

Ben je verliefd op een app, dan heb je geen excuus nodig om de applicatie te openen. Elk moment is het juiste moment. Waarom open je Evernote zo vaak? Omdat ze zo sexy is! De kleuren, de interface, de kleine animaties; het is pure schoonheid die je nooit zat wordt.

2-in-je-hart

Je bent zo verknocht aan het uiterlijk van de app dat je gewoon voor de lol door menu’s en pagina’s bladert, om maar te genieten van de animaties…

Gesprekken met je virtuele assistent

Virtuele assistenten zijn een noviteit van de afgelopen jaren, maar hebben al de harten van vele miljoenen veroverd en gebroken. Niet gek ook, als je denkt aan grondlegger Siri. Ze is nuttig, heeft gevoel voor humor, is vriendelijk en weet een heleboel dingen. Met een stem die na de update is verbeterd, wordt ze alleen maar overtuigender.3-Nice-Woorden

Maar wie weet ben je wel verliefd op Talking Tom Cat, waarmee je uren knuffelt zonder dat het ooit verveelt. Zonder dat je het beseft leeft de hele wereld mee met jouw liefde, door alle berichten die je obsessief deelt op social media. Soms is de liefde zodanig dat je er zelf geen woorden voor hebt; gelukkig is er dan je persoonlijke assistent of virtuele huisdier nog die het voor je doet.

De geschenken die je koopt

Demonstraties van de liefde gaan vaak via de creditcard. En hoewel je geen boeket rozen, Dom Perignon of sieraden kan kopen voor een app, betekent dat niet dat je je app niet kunt verwennen. Via betaalde updates en in-app aankopen voor Paper by Fiftythree bijvoorbeeld, ook al weet je dat je alle extra tools eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

4-Candy-Love

Toen je Paper by Fiftythree voor het eerst opende werd een droom werkelijkheid. Het opende de wereld van grafische kunst op je tablet; en het was zo’n mooie wereld. Na een kwartier met haar door te brengen kon je het niet meer laten: je kocht de gehele set van penselen en kleuren.

Toen je betaalde was je blij, omdat je wist dat Paper gelukkig was. Maar misschien was het niet meer dan en bevlieging. Ware liefde is namelijk iets anders: niet betalen voor upgrades, maar vrijwillig doneren voor gratis software. Denk aan betalen aan het einde van de proefperiode van WinRAR.

Iedereen overtuigen van haar schoonheid

Ben je verliefd, dan wil je het van de daken schreeuwen. Het gaat zo ver dat je het object van aanbidding (een chat-app bijvoorbeeld, zoals WeChat of LINE) onder ieders neus duwt en iedereen wil overtuigen van hoe geweldig ze is. Familie, vrienden, collega’s en zelfs vreemden; niemand is veilig voor je aanbeveling.

Dat kan fout gaan, zoals bij Flappy Bird. Die game was zo verslavend dat de persoon die ‘m ontdekte het met iedereen wilde delen. Het succes bleek zijn ondergang: Flappy Bird werd offline gehaald. Soms is het slimmer om je liefde voor jezelf te houden.

5-Share-Good-Bad

Je wilt de ouders ontmoeten

Je bent op het punt aanbeland dat je alles wilt weten over de app. Je volgt de ontwikkelaars van Angry Birds op Twitter, hebt ze toegevoegd op Facebook en spendeert uren per dag op het officiële forum van de app om hulp te geven en advies te vragen. Kortom, je wilt de ouders ontmoeten en je bemoeien met de schoonfamilie. Het is officieel: je bent echt verliefd op de app. Welkom bij de club.

6-Dankbaarheid-To-ontwikkelaars

Liefde kent geen grenzen

In dit derde millennium krijgt de liefde nieuwe vormen; het kent geen grenzen meer. De liefde met je mechanische metgezel wordt hooguit beperkt door de grootte van zijn harde schijf.

Heb jij je liefde al gevonden in de vorm van een applicatie? Laat het weten en vertel ons waarom!

Misschien interesseert je ook