Advertentie

Artikel

Beste Nederlandse app: Bounden

Beste Nederlandse app: Bounden
Niek Leermakers

Niek Leermakers

Bijgewerkt:

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Bounden, een innovatieve iOS-app waarmee je leert dansen als een professionele balletdanser(es).

Voor de dansfanaten onder ons is Bounden een geschenk uit de hemel. Wilde je altijd al balletlessen nemen, maar durfde je dat niet? Met Bounden maak je kennis met klassiek ballet vanuit de veilige omgeving van je huiskamer. De app is ontwikkeld is samenwerking met Het Nationale Ballet, dus verwacht professionele danspasjes, prachtige muziek maar ook hilarische taferelen!

Hoe werkt Bounden?

Het principe achter Bounden is simpel: je houdt de iPhone beide met één hand vast, kijkt op ‘t scherm waar het kruisje zich bevindt en probeert dit kruisje met behulp van je dansbewegingen door de ringen te leiden. De app van ontwikkelaar Game Oven uit Utrecht gebruikt de bewegingssensor van je telefoon om te bepalen waar jij en je danspartner zich bevinden.

Android-versie

Bounden kon de afgelopen week rekenen op veel internationale aandacht van onder andere The Verge en Mashable. Volgens Adriaan de Jongh van Game Oven “gaat het erg hard met Bounden”. Daardoor laat de Android-versie nog even op zich wachten.De bewegingssensor van elke Android-telefoon werkt anders en om die reden heeft de gamestudio de hulp ingeroepen van Android-gebruikers. “We hebben Bounden al op 350 Android-apparaten getest, met dank aan onze community. Zodra we er zeker van zijn dat Bounden werkt op iedere telefoon, lanceren we de app ook voor Android”, aldus de Jongh.

Lees ook:

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Misschien interesseert je ook

 1. Internet zonder wachtwoorden: een alternatief voor een veilig web

  Internet zonder wachtwoorden: een alternatief voor een veilig web

  Lees meer
 2. Motivatie nodig bij het sporten? Download deze apps

  Motivatie nodig bij het sporten? Download deze apps

  Lees meer
 3. De beste gratis fotobewerkingssoftware voor Mac

  De beste gratis fotobewerkingssoftware voor Mac

  Lees meer