Advertentie

Artikel

Beste Nederlandse app: GeniusTravel

Beste Nederlandse app: GeniusTravel
Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan GeniusTravel, een ‘slimme’ reis-app waarmee je goedkoope reisjes boekt.

Dankzij de komst van prijsvechters als RyanAir en Easyjet vlieg je tegenwoordig voor een paar tientjes naar Spanje, Ierland of Polen. Soms betaal je 20 euro, maar het kan ook ineens 100 euro zijn. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, gebruik dan de nieuwe, ‘slimme’ reis-app GeniusTravel. Met deze app, afkomstig van de gerenommeerde ontwikkelaar Mediabunker, kies je éérst een budget en daarna pas je reis. Op die manier ga je nooit over je reisbudget.

GeniusTravel heeft ook een web-versie, genaamd GeniusFlight.

Je boekt niet alleen je reis via GeniusTravel, maar ook je verblijf en een eventuele huurauto. Hiervoor moet je echter een aparte zoekopdracht uitvoeren, omdat de app is onderverdeeld in drie aparte secties. Dat betekent dat je niet met een totaalbudget voor je gehele vakantie werkt, maar de verschillende bedragen bij elkaar op moet tellen.

Om een vlucht te boeken via GeniusTravel hoef je alleen maar een vertrekplaats, datum, budget en het aantal passagiers in te vullen. De app doet de rest. Heb je eenmaal een vlucht naar je gading gevonden, dan word je doorgestuurd naar de website van de vliegtuigmaatschappij. Afrekenen gebeurt dus niet in GeniusTravel.

Over het ontwerp van GeniusTravel kunnen we kort zijn: dat is prima in orde. De navigatieknoppen zijn gemakkelijk te vinden en de tekst in de app is goed te lezen. Daarmee is GeniusTravel een prima app om vanaf je luie stoel een goedkoop weekendje weg te boeken.

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers