Advertentie

Artikel

Beste Nederlandse app: Swipe & Shop

Beste Nederlandse app: Swipe & Shop
Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Swipe & Shop, een app waarmee je op een verrassende manier door webwinkels bladert.

Ben je het zat om al je favoriete online kledingwinkels stuk voor stuk af te gaan, op zoek naar nieuwe ideeën? Dan biedt Swipe & Shop, een nieuwe shop-app van uitgever Sanoma, wellicht uitkomst. De app valt het beste te omschrijven als de ‘Tinder’ voor shopaholics. In plaats van personen verschijnen er bij Swipe & Shop namelijk kledingstukken (voor vrouwen) in beeld die je vervolgens bekroont met een hartje of simpelweg aan de kant schuift.

Na een tijdje swipen heb je op die manier een mooie wishlist samengesteld, waaruit je uiteindelijk je keuze maakt. Heb je eenmaal een kledingstuk naar je gading gevonden, dan tik je op ‘koop’ en wordt je doorgestuurd naar de webwinkel. Hier reken je het item af. Het zou mooi zijn als je in de toekomst ín de app zou kunnen betalen, al is dat technisch gezien misschien moeilijk te realiseren.

De zusterwebsite van Swipe & Shop, genaamd Spot & Shop.

Het leuke van Swipe & Shop is dat je vooraf niet ziet van welke winkel het kledingstuk afkomstig is. Zo ontdek je nieuwe winkels die je eerder nog straal voorbij zou lopen (of surfen). Daarnaast is het elegante design van de app en de vloeiende animaties een absoluut pluspunt. Ook al is duidelijk te zien waar Swipe & Shop zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Voor nu: veel shop-plezier!

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers