Advertentie

Artikel

Beste Nederlandse app: Weerslag

Niek Leermakers

Gepubliceerd

Tegenwoordig schieten de nieuwe Nederlandse apps als paddenstoelen uit de grond. Tussen al die nieuwe apps zitten af en toe echte pareltjes. In deze rubriek stellen we iedere week een top-app van Nederlandse makelij aan je voor. Deze week is het de beurt aan Weerslag, een alternatief voor Buienalarm.

Beste Nederlandse app: Weerslag

Laat je niet verrassen

Tijdens deze broeierige zomer kan een plotselinge onweersbui je dagje uit of avondje op het terras flink verpesten. Uiteraard kijk je van te voren op de welbekende Buienalarm-app, maar deze app is niet altijd even nauwkeurig. Je zorgvuldig geplande barbecue in de tuin kan dan wel eens ruw verstoord worden. Gelukkig is daar Weerslag: een nieuwe, nauwkeurigere versie van Buienalarm.

De webversie van Weerslag (in breedbeeld).

De oorspronkelijke makers van Buienalarm, die de website in 2011 aan RTL verkochten, ontwikkelden deze verbeterde versie. De app gebruikt niet alleen radars die in Nederland gestationeerd zijn, maar daarnaast ook meer dan 40 buitenlands radarstations.

Nauwkeurige radarbeelden

Weerslag combineert de data van alle radarstations én extra satellietgegevens tot een nauwkeuriger radarbeeld. Omdat de radarstations zich ook buiten de landsgrenzen bevinden, zie je de buien al eerder aankomen en kun je je daarop voorbereiden. Daarnaast heeft de app een aantal extra opties, zoals gepersonaliseerde kaarten, RSS-updates en geschreven weerberichten.

Op de website van Weerslag vind je een actieve weerfoto-community.

Nieuw jasje

Een ander voordeel ten opzichte van Buienalarm is het frissere design. Waar Buienalarm het achterhaalde design nog steeds gebruikt, beschikt Weerslag over een overzichtelijke en stijlvolle interface – volledig in line met het design van iOS 7 en de nieuwste Android-versies.

Weerslag is beschikbaar voor Android en iOS.

Om in de weer-sferen te blijven: ook voor Weerslag geldt dat voor niets de zon op gaat. De app is weliswaar gratis, maar de schreeuwerige reclamebalk onderin het scherm moet je op de koop toenemen. De reclamebalk is helaas niet uit te schakelen met een in-app-aankoop. Toch zijn we ervan overtuigd dat je de Buienalarm-app gerust kunt omruilen voor Weerslag. Daar zul je geen spijt van krijgen!

Lees ook:

Misschien interesseert je ook