Advertentie

BitTorrent kondigt veilige chatdienst aan

BitTorrent kondigt veilige chatdienst aan

BitTorrent kondigde de gesloten alpha van een veilige chatdienst aan in oktober en vandaag presenteert het bedrijf meer informatie over de nieuwe service. In een poging gebruikers volledig anoniem te laten chatten gebruikt BitTorrent cryptografische versleuteling in plaats van de traditionele inloggegevens. Dit betekent dat gebruikers hun cryptografische gegevens moeten delen om te kunnen chatten.

Als een cryptografische sleutel bekend wordt toont de BitTorrent Chat geen gespreksgeschiedenis. Daarnaast is het ook niet mogelijk onrechtmatig toegang te krijgen tot toekomstige gesprekken omdat de versleuteling in dit geval verandert. Elke nieuw chat genereert een tijdelijke encryptie-code om ervoor te zorgen dat het gesprek beveiligd blijft.

Dankzij de eliminatie van een extra server tussen de chatdienst en de chattende personen in is deze dienst een stuk minder inbraakgevoelig. BitTorrent werkt al langer aan beveiligde diensten zoals BitTorrent Chat en BitTorrent Sync.

Het programma is op dit moment alleen beschikbaar in gesloten alpha-fase, maar er is een mogelijkheid om je in te schrijven. Het bedrijf heeft echter nog niet laten weten wanneer de chatdienst uit de testfase is.

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over BitTorrent!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie