Advertentie

BitTorrent niet langer geblokkeerd door Google’s piraterij-filter

BitTorrent niet langer geblokkeerd door Google’s piraterij-filter

Google heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om online piraterij via de zoekmachine tegen te gaan. Populaire downloadwebsites als BitTorrent en uTorrent werden geblokkeerd en daardoor niet zichtbaar in Google’s zoekresultaten. Nu heeft het bedrijf de ban op beide zoektermen echter opgeheven. Het resultaat van deze wijziging was te verwachten: het aantal bezoekers is enorm toegenomen.

De twee populaire peer-to-peer pagina’s stonden op een zwarte lijst van Google. BitTorrent heeft de afgelopen maanden geprobeerd te bewijzen dat het bedrijf 100% legaal opereert en dit kan de reden zijn geweest dat Google de ban heeft opgeheven. In principe zijn de diensten van beide torrentsites niet illegaal. Het feit dat gebruikers materiaal kunnen uploaden dat auteursrechtelijk beschermd is zorgt voor mogelijke piraterijproblemen.

De MPAA (Motion Picture Association of America) publiceerde onlangs een rapport waarin het verband tussen zoekmachines en illegale downloads wordt weergegeven. Volgens het onderzoek is 82% van de online zoektochten naar online materiaal dat auteursrechtelijk beschermd wordt afkomstig van Google.[Bron: TorrentFreak]

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie