Advertentie

BitTorrent Sync nu beschikbaar in bèta voor desktop en Android

BitTorrent Sync nu beschikbaar in bèta voor desktop en Android

BitTorrent Sync, de applicatie die je bestanden veilig laat synchroniseren, is vanaf nu beschikbaar als bèta-versie. Sync is ontwikkeld uit praktisch oogpunt volgens Senior Directeur Brett Nishi. “Een ontwikkelaar was op zoek naar een eenvoudige manier om veilig foto’s te delen met zijn moeder. Vervolgens heeft hij de applicatie gecreëerd tijdens een van onze hackathons“, aldus Nishi.

Het idee voor de software verscheen begin dit jaar als een ‘gesloten alfa’; een testversie die enkel voor een aantal geselecteerde ontwikkelaars beschikbaar was. In april veranderde de status van het project naar ‘publieke alfa‘, een fase waarin een grotere groep testers het product konden bekijken. Nu, ongeveer drie maanden later, is BitTorrent Sync gelanceerd als bèta, dit betekent dat de app beschikbaar is voor het grote publiek, maar nog niet uit de testfase.

Sinds het begin van de eerste alfa hebben gebruikers al 8 petabytes aan data verstuurd.

– Brett Nishi

Naast de vernieuwde features voor de desktop-versie van BitTorrent verschijnt er vandaag een gloednieuwe Android applicatie. Met deze software kunnen gebruikers bestanden synchroniseren met hun mobiele apparaten. Een applicatie voor Android stond bovenaan de lijst van alfa-testers volgens Christian Averill, Hoofd Communicaties van BitTorrent.

“De gemeenschap was erg betrokken bij de ontwikkeling en we hebben veel goede feedback ontvangen”, verklaart Averill. “We hebben tot op heden 25 miljoen installaties van eerdere BitTorrent producten gehad op Android-apparaten, dus het is een geweldig platform om een app voor te ontwikkelen.”

BT Sync Android Combined

De Android-app werkt op apparaten met besturingssysteem 2.2 (Froyo) en hoger, wat betekent dat vrijwel elk modern apparaat de software kan gebruiken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om foto’s, video’s en andere bestanden op te slaan op en vanaf hun mobiele telefoon. Er is momenteel nog geen iOS-versie beschikbaar, maar daar wordt aan gewerkt volgens BitTorrent.

Desktop-gebruikers kunnen rekenen op de nieuwe SyncArchive feature, een vereenvoudigde versie van versioning. Dit betekent dat je in een ouder document kan werken als je er later achter komt dat je per ongeluk iets belangrijks hebt verwijderd. De functie is handig voor mensen die dagelijks met een groot aantal verschillende bestanden werken.

Sinds de openbaring van het PRISM-project zijn veel mensen bezorgd om hun online privacy. BitTorrent Sync biedt een veilige methode om bestanden te versturen met een 256-bit encryptie. Sync werkt niet met de cloudservice van het bedrijf omdat deze gevoelig zou kunnen zijn voor toegang door derden.

“Wij respecteren de privacy van onze gebruikers. We verzamelen basisinformatie over hoeveel data zij versturen en welk programma ze gebruiken, maar we hebben geen enkele toegang tot de gegevens die zij versturen”, meldt Nishi. “Soms zou ik willen dat het wel zo was, dan zouden we duidelijkere statistieken kunnen maken”, vervolgt hij lachend.

We werken zo snel als we kunnen. De volledige release verschijnt als het programma stabiel is.

– Christian Averill

Zoals gewoonlijk bij een dergelijke release is er geen planning met exacte data wanneer het programma verschijnt. “We werken zo snel als we kunnen. De volledige release verschijnt als het programma stabiel is”, aldus Averill.

Als je BitTorrent Sync wilt uitproberen is dat mogelijk voor Windows, Mac en Android.

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie