Advertentie

Artikel

Cider – een systeem waarmee je iOS-apps op je Android gebruikt

Sophie Notten

Gepubliceerd

Een groep onderzoekers aan de Universiteit van Columbia ontwikkelt een systeem waarmee gebruikers toegang hebben tot zowel Android- en iOS-apps op een Android-apparaat. Het prototype werkt op Nexus tablets met de laatste versie van Android, en volgens het team voegt de dienst “kleine performance bewerkingen” toe.

Het nieuwe systeem heet Cider, en is ontworpen om Android- en iOS-apps tegelijkertijd te kunnen gebruiken. Het is een verbetering van Android dat aspecten van andere besturingssystemen nadoet. In dit geval neemt Android eigenschappen van iOS over om de onbekende apps te laten werken. Het verslag meldt verder dat Cider het eerste systeem is dat onbewerkte iOS-apps op een Android-apparaat laat werken.

Cider – een systeem waarmee je iOS-apps op je Android gebruikt

Dit zijn de eerste screenshots van het systeem, dat nu enkel als concept beschikbaar is en niet als werkende versie. Deze afbeeldingen tonen werkende iOS-apps op een Android.

Cider: iOS-apps op een Android

De makers laten weten dat het idee ontstond doordat veel Android-gebruikers geen toegang hebben tot het grote aantal apps dat speciaal voor iOS ontwikkeld wordt. Om de hoge kwaliteit van iOS te behouden gebruikt Cider slechts een gedeelte van het grote Android scherm.

De kans is klein dat een systeem als Cider ondersteunt wordt door bedrijven als Google en Apple, omdat app-exclusiviteit een belangrijke troef is voor deze giganten. Mogelijk is er in de toekomst wel ruimte voor een dergelijk product op eenzelfde manier als de huidige interesse in jailbreaks.

Volg mij op Twitter via @SophieNotten

Lees ook:

Bron: Columbia University

Misschien interesseert je ook