Advertentie

CyanogenMod installeren in 10 minuten met CyanogenMod Installer

CyanogenMod installeren in 10 minuten met CyanogenMod Installer

Tot nog toe was het installeren van een ROM op je mobiele telefoon geen gemakkelijk proces, maar CyanogenMod Installer brengt daar verandering in. De app helpt je op weg en leidt je in tien minuten door de installatie. Wij leggen uit hoe het werkt.

CyanogenMod (CM) is een beroemde ‘custom ROM’ voor Android, een soort aanpassing voor het besturingssysteem waarmee je een reeks nieuwe opties ontgrendelt. Denk aan het verbeteren van de technische prestaties van je telefoon of een compleet aangepast uiterlijk voor Android.

CyanogenMod root ook je mobiele telefoon, wat je de nodige superkrachten over het apparaatje geeft. Kortom: met CyanogenMod haal je het uiterste uit je smartphone en heb je complete vrijheid.

Wat heb je nodig?

Om aan de slag te gaan met CyanogenMod Installer heb je een Android-telefoon of -tablet nodig en een Windows-pc. Download daarvoor de volgende twee applicaties:

Bereid je voor met de volgende handelingen:

Check als laatste ook of jouw telefoon wel wordt ondersteund door CyanogenMod. Dat doe je door te kijken of jouw model op deze lijst te vinden is.

1. Installeer CyanogenMod Installer voor Android

Download en installeer CyanogenMod Installer voor je mobiel of tablet. Wordt de software niet herkend, dan ondersteunt jouw telefoon deze niet.

Eenmaal klaar, dan ‘bevriest’ CyanogenMod Installer. De app wacht nu tot je je telefoon verbindt met de computer.

2. Installeer CyanogenMod Installer voor Windows

Installeer nu CyanogenMod Installer voor Windows (een Mac-versie komt binnenkort). Om de wizard uit te voeren heb je Administrator-rechten nog.

Het proces is simpel en snel, en eindigt met een venster dat je vraagt je telefoon met de pc te verbinden. Schakel tijdelijk je antivirus uit en gebruik de USB-kabel om de twee apparaten te koppelen.

3. Verbind je telefoon met de pc en volg de stappen in beeld

Verbind je apparaat met de pc en CyanogenMod Installeer herkent als het goed is om welk model het gaat. Vanaf daar gaat alles automatisch: de software downloadt de bestanden, zet ze op je telefoon en herstart ‘m vervolgens in recovery-modus (verbreek NIET de verbinding tussen telefoon en pc).

Je krijgt een bericht wanneer alle bestanden op de juiste plek staan en klikt op Install om de daadwerkelijke installatie te beginnen.

4. Begin het installatieproces

Nadat je op Install hebt geklikt, gaat CyanogenMod Installer aan de slag en configureert het je telefoon of tablet.

5. Deblokkeer de ‘bootloader’

De meest complexe stap van het proces: het ontgrendelen van de zogenaamde ‘bootloader’. Gelukkig legt CyanogenMod Installer stap voor stap uit wat je moet doen: gebruik de volumeknop om Yes te selecteren en de power-knop om je keuze te bevestigen.

Zo ziet het menu eruit op een Nexus 4-telefoon. Hier hebben we overigens nog niet op de power-knop gedrukt om onze keuze te bevestigen.

Na bevestiging zie je het volgende op je scherm (geen paniek, dit hoort). Het bericht “LOCK STATE – unlocked” geeft aan dat het ontgrendelen is geslaagd.

6. Nog even wachten en je bent klaar

Het kost nu nog een paar minuten voor het installatieproces helemaal wordt afgerond. Eenmaal klaar zie je groot op het scherm een blauw CyanogenMod-mascotte.

Wacht tot de Windows-versie van CyanogenMod Installer aangeeft dat de installatie voltooid is en verbreek vervolgens de verbinding tussen telefoon en pc.

Nu ben je echt klaar. Het logo verschijnt, wat betekent dat je aan de slag kan met je verse CyanogenMod! En dat alles in minder dan tien minuten.

Snel, simpel en veilig CyanogenMod installeren

Zoals je ziet is het installeren van CyanogenMod makkelijker dan ooit dankzij de CyanogenMod Installer-software. Je telefoon of tablet is nu ge-root en je hebt veel meer mogelijkheden dan je voorheen had met de fabrieksinstallatie van Android.

Gebruik jij CyanogenMod of houd je liever de standaardinstallatie van Android?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie