Advertentie

Artikel

De 10 beste gratis apps voor de iPhone

Baptiste Brassart

Gepubliceerd

Dit zijn de 10 beste apps die je echt niet mag missen als je een iPhone hebt of van plan bent er snel een te kopen.

De Apple App Store barst van de gratis apps. Het is daarom moeilijk om niet zomaar lukraak álles te installeren op je iPhone. Wij pikken de pareltjes eruit die de manier waarop je je iPhone gebruikt ingrijpend veranderen. Dit zijn de 10 beste iPhone-apps.

De 10 beste gratis apps voor de iPhone

VSCO Cam

Wil je foto’s bewerken, dan kun je niet om VSCO Cam heen. Amateurfotografen hebben veel te kiezen in de App Store – denk aan POMELO – maar de beste van alle foto-editing-apps is VSCO. Geen twijfel over mogelijk. Vooral het aanbod aan filters is ver voor op de concurrentie.

Maar er is meer. De app biedt een arsenaal aan fotobewerkingsfuncties, zoals bijsnijden en de mogelijkheid om contrast, helderheid en andere variabelen aan te passen. VSCO Cam haalt het uiterste uit je mobiele foto’s.

Download VSCO Cam voor iPhone

Dropbox

In 2008 verscheen een nieuwe dienst voor het opslaan en delen van bestanden. De naam: Dropbox. Sindsdien vertrouwen miljoenen mensen hun documenten en bestanden toe aan de clouddienst.

Dropbox dankt zijn succes aan het verder denken. Niet alleen is het een cloudopslagsysteem, ook is het gemakkelijk om een map te delen met andere personen. Zo deel je foto’s, documenten en video’s met wie je maar wilt, zonder dat buitenstaanders toegang krijgen tot de map. De toekomst ziet er goed uit voor Dropbox, nu de dienst sterk wordt geïntegreerd in Carousel en Mailbox.

Download Dropbox voor iPhone

Yahoo News Digest

Elke twaalf uur wordt de app Yahoo News Digest geüpdatet met een nieuwsbrief met daarin het belangrijkste nieuws van de dag. Klinkt weinig innovatief? Bedenk je dan dat Yahoo! elk nieuwsbericht uitbreidt met tweets, extra info en locatiegegevens om het nieuws aan te vullen.

De onderwerpen worden door Yahoo! gekozen en gerangschikt in volgorde van belangrijkheid. Helaas is er nog geen Nederlandse variant; alleen de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk krijgen eigen nieuws. Daarnaast is er eveneens een internationale variant.

Download Yahoo News Digest voor iPhone

1Password

Het moet gezegd worden: 1Password is de beste oplossing om al je wachtwoorden op één plek te beheren, registreren en creëren. Voor de apps die je al hebt en voor degene die je nieuw installeert.

1Password is meer dan alleen een veilige plek om gevoelige gegevens op te slaan. De app maakt het je makkelijk om je moeilijkste wachtwoorden in een handomdraai te gebruiken voor al je accounts. Plus: 1Password is behalve op de iPhone ook beschikbaar voor Mac en pc. Veiligheid voorop!

Download 1Password voor iPhone

Inbox

Met deze nieuwe app verkondigt het Google-team luidkeels een oplossing te hebben om e-mailbeheer te vereenvoudigen. Inbox probeer e-mail opnieuw uit te vinden door inkomende mails te beschouwen als herinneringen, evenementen voor op je kalender, to do-lijsten en andere praktische dingen.

Wil je Inbox gebruiken, dan heb je op dit moment nog een uitnodiging nodig. Inbox ondersteunt alleen Gmail, maar dat is niet zo gek als je bedenkt dat het afkomstig is uit de Google-keuken. Een maildienst die samenwerkt met Google Now? Dat zien wij wel zitten.

Download Inbox voor iPhone

Pocket

Waar bewaar je webpagina’s die je pas later wilt lezen? Voeg je ze toe aan je bookmarks? Die zijn vaak gereserveerd voor frequent bezochte sites. Mail je ze naar jezelf? Beetje omslachtig voor enkel een krantenartikel of video

Oplossing voor dit probleem heet Pocket. Deze dienst is zo intuïtief dat je na een paar weken niet meer zonder kunt. Installeer de extensie in Firefox of Chrome, markeer de items die je later wilt lezen en ze worden gesynchroniseerd met je smartphone, zodat je onderweg of op de bank genoeg leesvoer hebt.

Download Pocket voor iPhone

Path

Elke week wordt een nieuw sociaal netwerk geboren, dat de pers uiteindelijk ook wel haalt. Weinig slagen er echter in hun hoofd boven water te houden. Path is een advertentieloos sociaal netwerk volledig ontworpen voor mobiel.

Deze anti-Facebook laat je de controle houden over je persoonlijke gegevens met de juiste privacyinstellingen. Een perfecte plek om alleen met je beste vrienden en familie in contact te blijven.

Download Path voor iPhone

Replay Video Editor

Replay Video Editor werd gepresenteerd op een speciale iPad-conferentie in 2014 en snoerde ieders mond. Het is namelijk allesbehalve de eerste app die automatisch video-galerijen van je foto’s maakt, maar wel de snelste en simpelste.

Replay Video Editor is namelijk een toonbeeld van eenvoud. Selecteer foto’s en video’s naar wens, kies een van de drie standaardthema’s en laat de app de rest doen. Korte vakantievideo’s monteren was nog nooit zo gemakkelijk. En leuk!

Download Replay Video Editor voor iPhone

Sunrise Calendar

Stel je voor: een agenda die even goed overweg kan met je Google Agenda als je Facebook-evenementen. Voeg daaraan toe een cleane interface speciaal ontworpen voor mobiel en je springt van dag naar week naar maand in een compleet en handig overzicht zoals je dat nergens anders vindt. De naam van deze app: Sunrise Calendar.

Voor wie verder wil gaan: allerlei diensten, zoals Foursquare en TripIt, zijn eenvoudig aan te sluiten op Sunrise Calendar. Het is met recht de meest complete én gebruiksvriendelijke agenda die je op je iPhone kunt vinden.

Download Sunrise Calendar voor iPhone

Overcast

Moe van de standaard Podcast-app voor iPhone? Kies dan voor de beste gratis podcast-aggregator: Overcast. Veel makkelijkere apps om je podcasts te vinden en beluisteren zijn er niet, maar toch barst Overcast uit zijn voegen van de opties.

Denk aan Smart Speed, waarmee je het tempo waarop je de podcast luistert naar wens aanpast met behoud van de geluidskwaliteit. En luister je nog niet naar podcasts, dan gaat Overcast je over de streep trekken.

Download Overcast voor iPhone

E-mail, social media, fotografie, cloudopslag, agenda… deze tien gratis iOS-apps helpen je alles uit je iPhone te halen. De krachtige smartphone heeft veel in huis; je bent het aan je stand verplicht die kracht te benutten.

Meer weten over apps voor de iPhone? Lees dan ook:

Misschien interesseert je ook