De 12 beste Android-apps voor je nieuwe Samsung Galaxy S5

De 12 beste Android-apps voor je nieuwe Samsung Galaxy S5

Dus je hebt een Samsung Galaxy S5 gekocht. Mooi apparaat, maar welke apps installeer je als eerst?

De app Google Play dient als je digitale winkel voor mobiele applicaties. Play staat werkelijk boordevol met apps, dus is het moeilijk kiezen. Wij helpen je een handje en zetten 12 apps voor je op een rij die niet alleen handig en mooi zijn, maar ook goed gebruik maken van de unieke functies van de Samsung Galaxy S5.

Samsung helpt je ook een handje. Het bedrijf beloont de gelukkige eigenaars van een Galaxy S5 met bijna vierhonderd euro aan app-tegoed en gratis abonnementen op normaliter betaalde apps!

Maar terug naar waar het ons allemaal om begon. Dit zijn de 12 apps die je direct moet downloaden en installeren wanneer je de Samsung Galaxy S5 voor het eerst opstart!

Groot scherm, prachtige apps

Mensen die al eerder de kans hadden om met de Samsung Galaxy S5 te spelen zijn unaniem in hun oordeel: het grote scherm is prachtig.

Maar zijn er wel apps die goed gebruikmaken van het grote beeldoppervlak? Absoluut! De Google Play Store staat vol apps die erom smeken op een immens telefoonscherm geopend en bediend te worden. Dit zijn onze drie favorieten:

Application Android PinterestPinterest

Pinterest is een sociaal netwerk dat zich het beste laat omschrijven als een persoonlijk plakboek voor de internetgeneratie. Op dat persoonlijke plakbord verzamel je alles wat je  interesseert, om het vervolgens weer te delen met je vrienden.

Het concept van een digitale wish list werkt uitstekend, vooral omdat Pinterest het toestaat foto’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit te pinnen en delen. De mobiele app van het netwerk is dan ook zeer visueel ingesteld en daarmee perfect voor op het scherm van je Samsung Galaxy S5.

Andriud App SkitchSkitch

Skitch werd ontwikkeld door het team achter Evernote en is het app-equivalent van een Zwitsers zakmes. Skitch herbergt tientallen verschillende functies: het maken van notities, aantekeningen bewaren en beheren, snel foto’s maken, en nog veel meer. De gratis dienst komt het beste tot zijn recht op een groot scherm; het geeft je meer ruimte om je ideeën op de vrije loop te laten.

Android App Full Screen Caller ID - BIG!Full Screen Caller ID – BIG!

De app Full Screen Caller ID geeft een gezicht aan alle contacten in je adresboek. En dat werkt. De app vervangt de standaard geïnstalleerde telefoon-app en toont in volledig scherm hoge kwaliteit foto’s van de personen die jou proberen te bellen. Zo komt je geliefde of je moeder in haarscherp HD in beeld op je Samsung Galaxy S5.

Apps voor de verbeterde camera

Het is een feit dat onze smartphones de traditionele digitale camera langzaam maar zeker vervangen. De beeldkwaliteit wordt beter en beter, en de permanente verbinding met internet betekent dat we elke foto op elk moment kunnen delen met vrienden en familie.

Om het uiterste uit die verbeterde mobiele camera te halen hebben we drie apps geselecteerd die ieder op hun eigen manier het fotograferen nog een stukje interessanter maken.

Android App VSCO Cam SoftonicVSCO Cam

VSCO Cam groeit gestaag in populariteit en dat is niet zonder reden. De camera-app is eenvoudig te bedienen, maar biedt een scala aan functies om kiekjes te bewerken, retoucheren en filters toe te passen. Alles via een minimalistisch en begrijpelijk menu. De beschikbare opties zijn talrijk en voegen echt wat toe aan de camera van je Samsung Galaxy S5.

Die opties pas je niet alleen toe nadat je een foto hebt gemaakt; ook tíjdens het fotografeerproces ben je al bezig met het perfectioneren van je snapshot. VSCO Cam is even simpel als krachtig en hoort eigenlijk thuis op iedere smartphone.

Android App Pixlr SoftonicPixlr Express

Photoshop voor Android moet goed uitkijken! Pixlr Express biedt namelijk een groot aantal functies die stuk voor stuk eenvoudig te bedienen zijn. Denk aan effecten, overlays, stickers en nog veel meer. In combinatie met de kwaliteitscamera van de Galaxy S5 helpt Pixlr Express je binnen de kortste keren een prachtige fotobibliotheek aan te leggen.

Android App PicsArt - Photo Studio SoftonicPicsArt – Photo Studio

PicsArt is net wat kleurrijker en speelser dan de bovenstaande twee apps. Niettemin is het een uitstekende applicatie voor fotofanaten, mede omdat je een aantal effect al toepast voordat je de foto überhaupt genomen hebt. Het grote voordeel: je ziet het resultaat nog voordat je op de fotoknop drukt!

Daarnaast biedt PicsArt een sociaal netwerk waarop je je laat inspireren door goede ideeën van andere gebruikers.

Off-road apps voor de water- en stofdichte smartphone

De meeste van de nieuwe generatie Android-smartphones zijn hermetisch gesloten en daarmee immuun voor stof en water. Je Samsung Galaxy S5 overleeft een plons in het toilet of een winderige dag op het strand dan ook moeiteloos.

Dat is super, want het betekent dat je je smartphone ook in extreme omstandigheden kunt gebruiken. Welke apps komen daarbij goed van pas?

Android App Instagram SoftonicInstagram

Instagram heeft geen introductie meer nodig. Het sociale netwerk werd niet heel lang geleden overgenomen door Facebook en blijft maar populairder worden. Waarom zou je het op je Samsung Galaxy S5 installeren? Nou, bijvoorbeeld om de mooiste onderwaterkiekjes te delen met je volgers!

Verwacht overigens niet dat je gaat diepzeeduiken met je telefoon, maar een snelle selfie tussen het koraal en de clownvissen behoort zeker tot de opties.

Android App Nike+ SoftonicNike+

De Samsung Galaxy S5 is waterafstotend en heeft dus geen probleem met je zweet tijdens het hardlopen. Schuif de smartphone in je zak, start de Nike+ Running app en je bent verzekerd van een systeem dat je prestaties nauwkeurig bijhoudt en analyseert.

Voeg er een sterke sociale inslag aan toe (bijvoorbeeld het delen van je prestaties via Facebook) en je hebt in Nike+ de ultieme app voor de sportieve smartphone-bezitter.

Android App Foursquare SoftonicFoursquare

Zijn jij en je nieuwe telefoon onafscheidelijk? Dat is helemaal niet erg. Gebruik ‘m dan vooral om overal waar je komt in te checken! Foursquare herkent bijna elke bar, school, buurthuis, voetbalclub of bos, zodat je nooit spoorloos van de aardbodem hoeft te verdwijnen.

Veeleisende games voor de sterke processor

Net als bij traditionele pc’s wil je de steeds krachtiger wordende techniek in het apparaat tot het uiterste testen. Sociale apps zijn leuk, maar doen je nieuwe Samsung Galaxy S5 natuurlijk niet echt zweten. Dus installeer je de mooiste en meest veeleisende games op je nieuwe smartphone!

Android App GT Racing 2 SoftonicGT Racing 2

Welke betere manier is er om de grafische mogelijkheden van je Samsung Galaxy S5 te testen dan met een hyperrealistische racesimulatie? GT Racing 2 is de Gran Turismo voor de smartphones en vraagt ongelofelijk veel van je mobiele apparaat. Dus plankgas naar de Google Play Store om te zien of je Galaxy S5 echt zo sterk is onder de motorkap.

Android App Frontline Commando 2 SoftonicFrontline Commando 2

Je wilt de kracht van je Android-telefoon testen, maar weet niet hoe? Probeer eens Frontline Commando 2. Behalve de spectaculaire en hyperactieve gameplay, biedt de game game namelijk uiterst verzorgde graphics waar de meeste smartphones op de markt zich niet aan zouden durven wagen. Je Samsung Galaxy S5 wel? Eén nadeel van Frontline Commando 2: de in-app aankopen zijn zo nadrukkelijk aanwezig dat je bijna gedwongen wordt om af en toe geld uit te geven.

Android App Dead Trigger SoftonicDead Trigger

Voor Android zijn er talloze zombieshooters te downloaden. Was Dead Trigger maandenlang het referentiekader, nu heeft Dead Effect de troon bestegen als ons favoriete mobiele knalfestijn. Dead Effect is de huidige meester in het genre en tovert ook nog eens de mooiste gruwelplaatjes op je grote scherm.

Welke app ga jij als eerste downloaden op je Samsung Galaxy S5?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden