Advertentie

Artikel

De 35 beste apps voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Samuel Marc

Gepubliceerd

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus liggen eindelijk in de winkel in Nederland. Deze 35 apps halen het uiterste uit je kersverse nieuwe iPhone met zijn extra grote scherm.

Met een groter scherm, betere camera, krachtigere processor en vingerafdrukscanner hebben de nieuwste smartphones van Apple echt alles in huis. Maar met welke apps maak je echt goed gebruik van alle mogelijkheden van je nieuwe telefoon? Met deze 35 apps maak je in ieder geval een goed begin op je iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

De 35 beste apps voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Veiligheid en bescherming

1Password

Nooit meer codes, inloggegevens en wachtwoorden vergeten. 1Password vervangt mijn onbetrouwbare geheugen en zorgt ervoor dat ik altijd al mijn wachtwoorden bij de hand heb in een virtuele kluis. Toekomstige versies zijn ook nog eens compatibel met Touch ID, de vingerafdruklezer van de iPhone.

Download 1Password

Typen

SwiftKey

SwiftKey is een alternatief toetsenbord voor iOS, dat zich onderscheidt met aangepaste thema’s, gepersonaliseerde voorspellende tekst en emoticon-integratie. Een andere handige functie is de ondersteuning voor wel drie talen tegelijk.

Download SwiftKey

Fleksy

Volgens de ontwikkelaars is Fleksy het snelste toetsenbord ter wereld. Op Android herbergt Fleksy een aantal slimme functie die waarschijnlijk ook de sprong maken naar iOS 8: 600 emoticons, verschillende thema’s en ondersteuning voor allerlei talen en schriften.

Download Fleksy

PopKey

PopKey is een toetsenbord dat gebruikers in staat stelt te communiceren met behulp van GIF’jes en zelfgemaakte filmpjes. PopKey is nog niet beschikbaar, maar het is nu al mogelijk om je te registreren op de website, zodat je een berichtje krijgt bij de lancering van de app.

Download PopKey

Fotograferen

VSCO Cam

VSCO Cam is de huidige standaard voor mobiele fotografie. Deze semiprofessionele app is voornemens je foto’s te transformeren van simpele mobiele kiekjes tot kunstwerken met behulp van prachtige filters. Een ideale app om de camera van je iPhone 6 eens goed te testen.

Download VSCO Cam

Instagram

Instagram behoeft geen introductie. ’s Werelds populairste fotofilter-app tovert je foto’s en video’s om tot vintage afbeeldingen, die je vervolgens deelt met al je vrienden via allerlei social media. En via Instagram zelf natuurlijk.

Download Instagram

FrontBack

FrontBack nodigt je uit om montages te maken door foto’s met je voor- en achtercamera op je telefoon te nemen. Een app die goed gebruikmaakt van de nieuwe fotomogelijkheden op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Download FrontBack

CamMe

CamMe is een foto-app voor selfie-lovers. Om een foto met deze app te nemen hoe je alleen maar je handpalm te openen en vervolgens een vuist te maken; de app doet de rest. Perfect voor het maken van zelfportretten met de top camera van de iPhone 6.

Download CamMe

Video’s opnemen

Vine

Vine is een gratis app waarmee je korte video’s van zes seconden maakt. Die korte flitsen deel je vervolgens op elk denkbaar sociaal netwerk; vooral de integratie met Twitter is erg goed. Niet gek ook, gezien Vine werd overgenomen door het populaire sociale netwerk.

Downloaden Vine

Replay

Met Replay leg je je meest gekoesterde momenten vast in prachtige montages van stilstaand en bewegend beeld. De app is ongelofelijk gemakkelijk te gebruiken en daarom een perfect hulpmiddel om  je smartphone-foto’s in een aantrekkelijk overzicht te plaatsen.

Download Replay

Hyperlapse

Vrucht van de geesten achter Instagram. Hyperlapse stabiliseert het beeld van de video’s die je neemt op je iPhone en zet ze om in een time-lapse. Gekoppeld aan het optische stabilisatiesysteem van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus maak je in no-time het ene na het andere kunstwerkje met Hyperlapse.

Download Hyperlapse

Tekenen

Tayasui Sketches

Als we de makers van Tayasui Sketches moeten geloven biedt deze app de beste tools voor een goede kunstenaar. Heb je artistiek talent? Perfect. Geniet van het grote scherm van je smartphone om de verschillende gereedschappen van deze app met ongelofelijk gemak te gebruiken.

Download Tayasui Sketches

Werk

Wunderlist

Wunderlist is een gratis task manager die zich onderscheidt van de concurrentie met een simpele en mooie interface. Wunderlist combineert eenvoud met kracht en is daarmee een van de beste takenlijst-apps voor iOS 8.

Download Wunderlist

Cal

Cal is het perfecte alternatief voor de standaardkalender van iOS 8 en is compatibel met Google Calendar en Microsoft Exchange. Cal geeft je agenda weer in een heldere, elegante en overzichtelijke interface, die er geweldig uitziet op het scherm van je nieuwe iPhone.

Download Cal

Microsoft Office Mobile

Microsoft Office Mobile is bedoeld als aanvulling op Office 365. Met een Office-abonnement kun je genieten van het overzicht dat het grotere scherm van de iPhone 6 biedt, zodat documenten bewerken met Word, Excel en PowerPoint makkelijker dan ooit wordt.

Download Microsoft Office Mobile

Evernote

Met Evernote maak je aantekeningen van elk goed idee dat door je hoofd raast en bewaar je elke foto, geluidsopname, tekening, video, contact en takenlijst op één handige plek.

Download Evernote

Sport

Nike+ Running

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn voorzien van nieuwe processoren en sensoren speciaal gericht op het meten van al je lichamelijke activiteit. Nike+ Running helpt je de grenzen op te zoeken van jezelf en van je smartphone tegelijk!

Download Nike+ Running

Video’s afspelen

KMPlayer

KMPlayer voor iOS is een gratis videospeler waarmee je video’s bekijkt op het grote scherm van je iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De app compenseert voor de beperkingen die de standaardvideospeler van iOS 8 en ondersteunt een overvloed aan video- en audioformaten.

Download KMPlayer

Pluto.tv

Pluto.tv is de toekomst van tv op je iPhone 6. De app lijkt wel buitenaards, met meer dan honderd kanalen gesorteerd op thema. Pluto.tv biedt voor ieder wat wils op elk moment van de dag.

Download Pluto.tv

5BY

Met 5BY heb je altijd een interessante video te bekijken op je nieuwe iPhone. De app vist in de oceaan van internetvideo’s en brengt je dagelijks een selectie aangepast aan je videovoorkeuren.

Download 5BY

YouTube

Geen telefoon compleet zonder de YouTube-app. De bekende videoservice van Google is aanwezig op iOS met een prachtige en goed bruikbare app; het grote scherm van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus doet de rest.

Download YouTube

Vimeo

Vimeo is een minstens even mooie videowebsite als YouTube en staat garant voor hoge beeldkwaliteit. Wil je dus gratis naar high definition-filmpjes kijken op je nieuwe iPhone, dan download je Vimeo.

Download Vimeo

Communicatie

Snapchat

Sinds de laatste update beschikt Snapchat over een tekstchatfunctie en video-uitwisseling. Met één tik op het scherm begin je met een videochat met een vriend of vriendin die tegelijkertijd online is. Behalve dat blijft Snapchat de ster in zelfvernietigende foto’s en video’s.

Download Snapchat

Hangouts

Hangouts is de Skype-tegenhanger van Google. Binnen enkele ogenblikken heb je een videoconferentie opgezet met maximaal tien deelnemers; handig voor een vergadering met collega’s of om even bij te kletsen met je tante aan de andere kant van de wereld.

Download Hangouts

Rondes

Rondes is zijn tijd ver vooruit. Naast gratis gesprekken biedt de videochat-app mogelijkheden om onbeperkt video’s, games, foto’s, tekeningen en webpagina’s met vriend en vijand uit te wisselen.

Download Rondes

Glide

In plaats van video conferencing biedt Glide de mogelijkheid om videoberichten op te nemen, die vervolgens te bekijken zijn door verschillende ontvangers. Zij kunnen vervolgens videoantwoord geven wanneer ze maar willen.

Download Glide

Games

Infinity Blade III

Infinity Blade III is het nieuwste deel in de populaire mobiele gametrilogie die zo bekendstaat om het testen van de grafische mogelijkheden van de iPhone en iPad. Net als zijn voorgangers eist Infinity Blade III weer het uiterste van je telefoon, maar vult het die visuele pracht aan met toffe gameplay.

Download Infinity Blade III

Monument Valley

Monument Valley is meer dan een game; het is een kunstwerk. Maar laat je niet teveel afleiden door de prachtige Escher-achtige beelden; Monument Valley zet je hersenen aan het werk met complexe puzzels.

Download Monument Valley

Asphalt 8

Met Asphalt 8 ga je weer met duizelingwekkende snelheden de weg op. Dit keer kruip je achter het stuur van 47 sportbolides uit de stal van Ferrari, Lamborghini, Corvette en andere topmerken.

Download Asphalt 8

Oceanhorn

Hijs de zeilen en ga op een episch avontuur in Zelda-achtige game. Je wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat je vader is verdwenen… Wat is er precies gebeurd? Aan jou de taak om de waarheid boven water te krijgen.

Download Oceanhorn

Lezen

Flipboard

Flipboard combineert social media met content van je favoriete websites in één gepolijst overzicht. Eenmaal geïnstalleerd tovert Flipboard je iPhone 6 om tot digitaal magazine op maat.

Download Flipboard

Feedly

Feedly is de gulden middenweg tussen RSS-reader en digitaal tijdschrift. De app stelt je in staat interessante artikelen te ontdekken met behulp van een krachtige zoekmachine en een stijlvolle interface.

Download Feedly

Delen

PushBullet

De app verbindt je iPhone met een maximaal van zes andere apparaten, zoals je pc, iPad en meer. PushBullet gebruik je om documenten, links en bestanden uit te wisselen tussen de verschillende platformen. Het werkt simpel en snel; een echte aanrader.

Download PushBullet

Instashare

Je hebt geen Mac met OS X Yosemite, maar wilt wel eenvoudig bestanden verzenden van en naar je iPhone 6? Dan is Instashare dé app voor jou.

Download Instashare

Prikbord

Pinterest

Pinterest is een app die flink profiteert van de grote schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De nieuwe smartphone is een perfect prikbord voor al je favoriete kunstwerken, tatoeages, interieurontwerpen en dingen; je ‘pint’ ze allemaal op je muur en deelt het met de hele wereld.

Download Pinterest

Met deze 35 apps zet je je iPhone 6 of iPhone 6 Plus echt aan het werk, en haal je het uiterste uit de extra grote schermen van de twee nieuwe Apple-telefoons.

Mis je een app in deze lijst en heb je goede tips? Laat het weten in een reactie!

Misschien interesseert je ook