Advertentie

Artikel

De beste Android-games om met je kinderen te spelen

Sophie Notten

Gepubliceerd

Je kinderen laten geen kans onbenut om je telefoon te ‘stelen’ om erop te spelen. Gelukkig biedt Android een aantal games die perfect geschikt zijn voor jong én oud.

Het is onvermijdelijk: als je een smartphone hebt en een of meerdere kleine kinderen, dan is de kans groot dat het apparaat regelmatig in kinderhanden belandt. Dan kun je boos worden, óf je start een mobiele game op die je samen met zoon of dochter speelt! Gelukkig zijn er genoeg spelletjes te vinden op Google Play die prima geschikt zijn voor jonge ogen.

De beste Android-games om met je kinderen te spelen

Tussen dat kindvriendelijke aanbod zitten de meest uiteenlopende games: racing, puzzels, games die het kinderbrein aan het werk zetten… Voor elk gamegenre is er wel een topper voor alle leeftijden te vinden. Maar welke daarvan zijn de allerbeste?

Frozen Free Fall

Frozen is nu al de succesvolste animatiefilm aller tijden, misschien wel omdat het avontuur zo geschikt is voor groot en klein. Zijn je kids helemaal fans van Anna, Elsa en de rest, dan moet je Frozen Free Fall, een game gebaseerd op de film, zo snel mogelijk installeren op je telefoon.

Frozen Free Fall doet sterk denken aan populaire games als Bejeweled en Candy Crush, met als verschil dat de personages van de film de hoofdrol spelen.

Zoals veel andere spellen tegenwoordig probeert de game je te verleiden met in-app aankopen, maar Frozen Free Fall biedt zelf een oplossing tegen per ongeluk hoge creditcard-rekeningen: op basis van de leeftijd van je kind schakelt de game deze aankoopmogelijkheid in of uit.

Download Frozen Free Fall

Angry Birds Go!

Minstens even populair onder de jeugd zijn de vogels en biggen van Angry Birds. Voor de fans is er de grappige racegame Angry Birds Go!, waarin je in een kart stapt om als eerste over de finish te komen.

De game vereist wat vaardigheid, wat natuurlijk een perfecte gelegenheid is om samen met de kleine te spelen om hem of haar de kneepjes van het kart-vak te leren. Zo speel je samen nieuwe upgrades vrij voor je kart en bouw je stukje bij beetje een kleurrijk racemonster waarmee je de concurrentie de hielen laat zien.

Download Angry Birds Go!

4 Pics 1 Word

Deze grote hit op Google Play is prima geschikt om met ouder en kind samen te spelen. De simpele opzet (raad een woord op basis van vier plaatjes) is eenvoudig te begrijpen, maar biedt een speelse work-out voor het brein.

Let maar eens op: woorden die jij niet weet te raden zijn misschien wel eenvoudig op te lossen voor het kinderbrein. Je zult nog verrast zijn door de bijzondere denkwijze van een jonge geest!

Download 4 Pics 1 Word

Dropdot: Kids Connect the Dots

We kennen ze allemaal: tekeningen waarbij jij de puntjes moet verbinden. Dropdot doet precies dat, maar dan op het touchscreen van je telefoon. Een kind kan de was doen. Of de tekening.

Als digitale variant heeft Dropdot veel voordelen ten opzichte van zijn analoge evenknie. Zo zijn de tekeningen in HD, kies je uit allerlei verschillende onderwerpen en is er een verteller die de jongsten op pad helpen. En het scheelt een hoop papier.

Download Dropdot: Kids Connect the Dots

Dr. Panda Nursery

Al van jongs af aan leren we onze kinderen normen en waarden aan die wij belangrijk vinden, zoals het belang van verantwoordelijk gedrag. Dat kan op een conventionele manier, maar er zijn ook apps die op speelse wijze helpen bij de opvoeding, zoals Dr. Panda.

In Dr. Panda Nursery leren kinderen te zorgen voor dieren, terwijl ze aan de slag gaan met een verzameling creatieve activiteiten. Denk aan het spelen in een band of koken. Het is een win-win-situatie: zoon of dochter vermaakt zich én leert er een paar goede dingen bij.

Download Dr. Panda Nursery

Educatief vermaak

Deze vijf apps raden wij aan op basis van hun geschiktheid voor alle leeftijden. In principe is elke game geschikt voor de kleinsten, mits ze geen materiaal bevatten dat niet voor kinderogen bedoeld is. Houd daarom zelf altijd een oogje in het zeil bij wat je kroost te spelen krijgt.

Mijn aanbeveling echter is altijd op zoek te gaan naar spelletjes die plezier en educatie combineren. Zo weet je zeker dat je kind zich tegelijkertijd vermaakt en ontwikkelt met de smartphone in de hand!

Welke games laat jij jouw kinderen spelen?

Misschien interesseert je ook