Advertentie

Artikel

De beste Android-games om met vrienden te spelen

Maria Baeta

Gepubliceerd

Mobieltjes isoleren ons van de buitenwereld, toch? Nee hoor. Met deze Android-games speel je mét vrienden. Dit zijn onze favoriete mobiele spelletjes om tegen vriend en vijand te spelen.

Spelen met vrienden is niet alleen voorbehouden aan gamers met een pc of console. Mobiele besturingssystemen zoals Android bieden inmiddels talloze multiplayergames, zowel offline als online. Of het nu gaat om strategie, racen of puzzelen; geen gamer kan de roep van een verslavende multiplayer weerstaan.

De beste Android-games om met vrienden te spelen

Warlings Battle Worms: Eerbetoon aan Worms

Ben je opgegroeid in de jaren ’90, dan heb je ongetwijfeld wel eens Worms gespeeld. In deze gameserie is het de bedoeling met een leger van zwaarbewapende wormen de andere legers zwaarbewapende wormen te vernietigen. Android heeft nu zijn eigen Worms-variant: Warlings: Battle Worms.

Warlings is een Worms-kloon met een interface en uiterlijk dat het wellicht niet haalt bij het origineel, maar één voordeel heeft: de game is gratis. En net als in de originele Worms speel je tegen vrienden, ditmaal via Bluetooth op je Android-telefoon.

Download Warlings: Battle Worms

Guess the Song: Wie heeft de meeste muziekkennis?

Muziek is een terugkerend thema in multiplayer-spelletjes voor Android. Met Guess the Song speel je samen een muziekquiz, waarbij je bijvoorbeeld zo snel mogelijk de titel of artiest van een liedje moet raden. In tegenstelling tot SongPop gaat dat in Guess the Song simultaan, wat sterk bijdraagt aan de spanning.

Je speelt Guess the Song met zijn tweeën op één scherm, waardoor het de perfecte game is om tijdens een feestje of juist een verveeld moment samen op te starten.

Download Guess the Song

Aworded: Verbeter spelenderwijs je vocabulaire

Aworded is de digitale versie van het bekende spel Scrabble. De opzet is simpel: een bord, lettertegels en jouw woordenkennis zijn alles wat je nodigt hebt. Leg complexe woorden op de juiste plekken en scoor zoveel mogelijk punten om je tegenstander te verslaan. Zo ontwikkel je spelenderwijs je talenkennis!

Aworded is een asynchrone multiplayergame, wat betekent dat je om beurten speelt. Gezien je de game ook via Facebook kunt spelen, is het mogelijk om werkelijk overal van Aworded te genieten.

Download Aworded

Asphalt 8 Airborne: Koning van het asfalt

Racegames behoren tot één van de populairste genres voor multiplayer en op Android zit je goed voor een flinke dosis duizelingwekkende snelheid. De Gameloft-serie Asphalt neemt wat ons betreft pole-position en de nieuwste game Airborne is misschien wel de spectaculairste racegame op de mobiele markt.

Airborne is al leuk in je eentje, maar de multiplayer doet daar nog een flinke schep lol bovenop. De game biedt zowel real-time als asynchrone multiplayermodi, zodat je op meerdere manieren je vrienden uitdaagt om de geluidsbarrière te doorbreken in de mooiste bolides op aarde.

Download Asphalt 8: Airborne

Chess War: Geen haast

Is al die visuele poeha en dat racegeweld niets voor jou, probeer dan eens een ouderwets potje schaken op je Android-telefoon. Chess War is misschien wel de beste schaakgame in de Google Play Store.

Chess War is schaken zonder extra opties maar mét prima 3D-graphics. Stel de maximumtijd per zet in, selecteer een schaakbord en je bent klaar voor een hersenpijnigende pot schaken.

Download Chess War

Een spel voor iedere speler

Zoals je ziet zijn er veel en vooral veel verschillende Android-spellen die uiteenlopende multiplayeropties bieden, net als op de pc en console. Of je nu op zoek bent naar spektakel of rust, er zijn games voor elke speler en elke gemoedstoestand te vinden.

Welke multiplayergames speel jij op je Android-telefoon?