Advertentie

Artikel

De beste antivirus programma’s: een overzicht

Geert van 't Riet

Gepubliceerd

Beveiliging van je computer is een absolute must en daar spelen softwaremakers handig op in. Onze redacteurs hebben dan ook al een flinke hoeveelheid antivirus software gerecenseerd. In dit artikel passeren 4 populaire varianten de revue.

Qua score (zowel die van onze auteurs als die van de gebruikers) ontlopen deze gratis antivirus programma’s elkaar niet veel, maar er zijn wel degelijk grote verschillen qua functionaliteit.

Welk antivirus programma past het beste bij jou?

Avast!: live bescherming en mooie interface

Avast! biedt een mooi basispakket voor real-time bescherming (live webschilden) van je systeem. De gratis software onderscheidt zich door een unieke hulp-op-afstand functie. Hiermee roep je vanuit ‘t programma de hulp van een bekende in en hoef je je nerd-neefje niet meer via de telefoon uit te leggen wat er op je scherm gebeurt.

Hij heeft namelijk via zijn systeem direct toegang tot jouw pc. Let op, de scans van Avast! nemen flink wat tijd in beslag.

Ga naar de downloadpagina van Avast!

AVG Anti-Virus Free: degelijke bescherming, hardnekkige software

Een ander gratis, populair programma is AVG Anti-Virus Free, dat degelijke en snelle scans uitvoert. Dit antiviruspakket is lekker licht en snel, maar scoort niet op alle beveiligingsvlakken even hoog. Zo ontbreekt een proactieve bescherming bij internetverkeer. Een ander minpunt is het moeizame proces van verwijdering.

Ga naar de downloadpagina van AVG Anti-Virus Free

Microsoft Security Essentials: heel erg basic

Ook softwaregigant Microsoft presenteert een antivirus programma. Microsoft Security Essentials integreert perfect met Windows. Dat is meteen het grote voordeel van deze software, die erg geschikt is voor minder ervaren gebruikers. Uiteraard
kleven er nadelen aan de eenvoud van Microsoft Security essentials. Zo zijn lopende scans niet te pauzeren en bevat het geen firewall.

Ga naar de downloadpagina van Microsoft Security Essentials

Norton Antivirus: professioneel maar veeleisend

Ben je een geavanceerde gebruiker en op zoek naar een antivirus met toeters en bellen, dan is Norton Antivirus wellicht de beste optie voor jou. De beveiliging die deze antivirus software biedt is gedegen en uitgebreid. Er is zelfs speciale aandacht voor bescherming tijdens Facebook-activiteiten. Hét nadeel van deze applicatie is dat ‘t je systeem vrij traag maakt.

Ga naar de downloadpagina van Norton Antivirus

Bovenstaande applicaties zijn slechts een greep uit de vele programma’s die je pc beschermen. Blader op je gemak door onze antivirus-categorie en je vindt er nog veel meer. Bovendien is een (antivirus-)vergelijking gauw gemaakt via onze handige ‘vergelijk-link’ onderaan de recensiepagina. Met behulp van deze functie creëer je binnen no-time een handig overzicht met de belangrijkste data voor verschillende programma’s binnen dezelfde categorie.

Ook voor virussen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Softonic zorgt er daarom voor dat alle downloads die je op onze site vindt gegarandeerd virusvrij zijn. Ieder programmabestand wordt met meer dan 30 verschillende antivirusprogramma’s gescand, zodat je met een gerust hart software downloadt.

Misschien interesseert je ook