Advertentie

Artikel

De beste apps van 2014: Entertainment

De beste apps van 2014: Entertainment
Samuel Marc

Samuel Marc

  • Bijgewerkt:

De manier waarop we muziek luisteren en video’s bekijken verandert in een rap tempo. Of je nu kijkt naar het grote succes van muziek streamingservices als Spotify, de komst van zwaargewichten als Beats Music, of de uitbreiding van Netflix in vijf nieuwe landen: 2014 was een belangrijk jaar voor de digitale entertainment-industrie.

Bij mij thuis vervangen Spotify en Pocket Casts de radio. YouTube, VLC en Universal Server fungeren als televisie. Feedly en Facebook voorzien mij in mijn dagelijkse portie nieuws.

In 2014 is het digitale medialandschap flink opgeschud met de komst (en uitbreiding) van een groot aantal innovatieve apps. De experts van Softonic hebben samen een aantal entertainment-apps onder de loep genomen om te kijken wie dit jaar deze categorie wint. In dit artikel lees je alle overwegingen en de uiteindelijke beslissing.

Spotify

Spotify had een leuke verrassing voor ons in 2014: volledig vernieuwde apps voor de iPhone, Mac en Windows Phone. De muziekdienst introduceerde eveneens een radicaal vernieuwd design en een nieuwe feature genaamd My Music. Dankzij deze optie is het een stuk eenvoudiger om een persoonlijke muziekcollectie op te stellen, en daarna te openen in een overzichtelijke galerij.

Download Spotify voor Windows, Mac, iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian en web.

Djay 2

In mei 2014 verraste Djay vriend en vijand door een partnerschap aan te gaan met Spotify. In versie 2.5 van de DJ-app hebben gebruikers ineens toegang tot de miljoenen liedjes van de streaming service. Het beste nieuws van 2014 was de komst van een Djay-app voor Android.

Download Djay 2 voor Mac, Android en iOS

Wakie

Oplettende slaapkoppen konden Wakie niet missen in 2014. De applicatie, gratis beschikbaar voor Windows Phone en Android, biedt een alternatieve wekker: je wordt via de app gebeld door een onbekende die jou je bed uit moet praten. Dit jaar verliet de app het geboorteland Rusland en verscheen voor gebruikers in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Hong Kong.

Download Wakie voor Android en Windows Phone

Stereo Mood

Stereo Mood is een emotionele webradio die afspeellijsten voor elke stemming biedt. Ben je net wakker, in een romantische bui of ga je op road trip, dan heeft Stereo Mood heeft de soundtrack voor jou. Deze app is een perfect gratis alternatief voor Beats Music!

Download Stereo Mood voor iOS, Android en Web

Duolingo

Duolingo heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De speelse taaleducatie-app is ondertussen een van de bekendste services voor iedereen die een vreemde taal wil leren. In 2014 voegde de ontwikkelaars echter nog een interessante feature toe: het Duolingo Test Center waar je officiële taalcertificaten kan behalen. Een perfecte stap om het leerproces in 2015 ook nog interessant te houden!

Download Duolingo voor iOS, Android of gebruik de online applicatie

Shazam

Dankzij een overeenkomst met de muziek streamingservice Rdio, is het vanaf 2014 mogelijk om hele liedjes af te spelen met de muziekherkenningsdienst Shazam. Daarnaast lanceerde Shazam een volledig vernieuwde interface die de app hard nodig had. Met de nieuwe versie is het eveneens mogelijk om TV-programma’s op te zoeken.

Download Shazam voor iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Windows en Mac

De namen Viggle, Yidio, Disney Movies Anywhere, Pacemaker en YouTube Music Key liggen waarschijnlijk ook nog op het puntje van je tong als je aan de beste entertainment-apps van het afgelopen jaar denkt. Misschien zorgen deze applicaties in 2015 wel voor een aardverschuiving!

Zoals het er nu uitziet wordt 2015 het jaar waarin onze smartphones en tablets veranderen in heuse entertainment centers. Het is niet meer moeilijk om te bedenken dat je apps centraal staan in onze woonkamers; denk maar aan app-aanbieders als Netflix, Canal+ en Amazon.

Voeg daar nog de crossover van ouderwetse multimedia (TV) en de nieuwe Chromecast, Amazon Fire TV en Apple TV aan toe en je krijgt een explosieve cocktail die ervoor zorgt dat jouw avondje op de bank gemakkelijker verloopt dan ooit.

Samuel Marc

Samuel Marc

Het nieuwste van Samuel Marc