Advertentie

Artikel

De beste gratis apps om foto’s te bewerken met je iPhone

Pier Francesco Piccolomini

Gepubliceerd

Om foto’s te bewerken op je iPhone en iPad zijn er veel gratis apps. Ik hou van fotografie, dus ik heb er al aardig wat getest. Hieronder lees je welke ik de beste vindt. Met zowel de iPhone als de iPad kun je prachtige foto’s maken, maar welke app kies je als je ze wilt bewerken? Er zijn er zoveel in de iTunes Store dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik heb een aantal gratis exemplaren op een rijtje gezet die ik erg goed vind, zowel vanwege de kwaliteit van de gereedschappen als de mogelijkheden. Probeer ze, kijk welke jou het beste bevalt en voeg ze toe aan je virtuele cameratas!

De beste gratis apps om foto’s te bewerken met je iPhone

Photo Editor by Aviary: de foto is slechts het begin

Photo Editor by Aviary
Aviary is een oude favoriet van alle creatievelingen. Een paar jaar geleden bracht de ontwikkelaar een suite van online tools voor je browser uit en geschikt was voor zowel ontwerpers, grafici, filmmakers en muzikanten. Helaas had het innovatieve project niet het gewenste succes. Deze iPhone-app past goed in het rijtje van creatieve producten en biedt een aanzienlijke reeks opmerkelijke bewerkingsgereedschappen. Zo is er Splash, waarmee je foto’s deels in zwart-wit en deels in kleur kan maken. Met het handige Blemish werk je op eenvoudige wijze oneffenheden weg.

Due strumenti di Aviary
De app heeft veel mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk. Een leuke extra is de Photo Editor, waarmee je zelf memes maakt.

Download Aviary voor iPhone en iPad

Snapseed: het meest compleet

SnapseedHeb je een smartphone en hou je van fotografie, dan loop je vroeg of laat tegen Snapseed van Google aan. Deze app is van hoge kwaliteit en is nog gratis ook. De gereedschappen zijn zeer geavanceerd. Zo is er bijvoorbeeld Auto Enhance, waarmee je bepaalde delen van je foto kunt verbeteren terwijl de rest ongewijzigd blijft. Wil je een blauwere lucht, maar mogen de wolken blijven zoals ze zijn? Geen probleem!

Due strumenti di Snapseed

Snapseed ondersteunt ook zeer grote (tot 20.25 megapixels op de derde generatie iPad en iPhone 5) en RAW. Wil je de kracht van een professionele editor op je smartphone, dan mag je deze app niet missen.

Download Snapseed voor iPhone en iPad

Fojo – Creative Photography: uitgebreid, maar eenvoudig

FojoDeze app heeft een mooie set gereedschappen, waaronder witbalans, geavanceerde kleuraanpassing, histogrammen, en afzonderlijke scherpstelling en belichting. Je maakt rechtstreeks foto’s vanuit de app of kiest bestaande foto’s uit je bibliotheek. Fojo heeft maar liefst zestien gereedschappen om je foto’s mee te bewerken.

Alcuni strumenti di Fojo

Daarnaast heeft Fojo originele en frisse graphics en goede filters. Vergeleken met Snapseed zijn er minder mogelijkheden, maar ze zijn ook makkelijker te gebruiken door mensen die niet vertrouwd zijn met dergelijke apps. Kortom, Fojo is een zeer goede bewerkings- en camera-app. Twee duimpjes omhoog!

Download Fojo voor iPhone en iPad

VSCO Cam: elegant met professionele filters

vsco-cam-iconVSCO Cam is de Vogue onder de fotografie-apps. Zodra deze app werd uitgebracht voor de iPhone, was de wereld van digitale fotografie op smartphones nooit meer hetzelfde. De app is uitzonderlijk elegant, minimalistisch en boeiend. Je maakt foto’s direct in de app of kiest ze uit je bibliotheek. Er zijn een aantal gratis filters, wil je er meer, dan schaf je die tegen betaling aan. Net als Fojo heeft VSCO Cam zestien gereedschappen, die van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn.

Zeer interessant is bijvoorbeeld de mogelijkheid om schaduwen en belichting aan te passen, een functie die je maar zelden vindt in gratis apps. Daarnaast is er de Grid, een grote galerij van de beste foto’s uit de VSCO-community. Een absolute aanrader voor alle creatieve fotografen.
VSCO Cam - Due tool

Download VSCO Cam voor iPhone en iPad

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn

Sinds smartphones echte camera’s geworden zijn, komen er steeds meer foto-apps in de appstores. Het is vaak moeilijk een keuze te maken in dit enorme aanbod. De vier bovenstaande apps zijn het resultaat van een strenge selectie en vele tests. Hopelijk bevallen ze jou net zo goed als mij. Veel plezier!

Meer lezen over fotografie? Check dan ook ReClick, onze sectie gewijd aan het verbeteren van je shots.

Misschien interesseert je ook