Advertentie

De beste gratis puzzelgames en intelligentiespelletjes voor Android en iPhone

De beste gratis puzzelgames en intelligentiespelletjes voor Android en iPhone

Puzzelgames en intelligentiespelletjes zijn erg populair op de iPhone en Android. Maar welke games zijn écht de moeite waard? Wij zetten de zes beste voor je op een rij.

We houden de lijst zo gevarieerd mogelijk. In de ene game ga je samen puzzelen met kleuren, terwijl de ander bestaat uit een reeks surrealistische minigames. Maar allemaal bieden ze een garantie voor uitdaging en plezier!

Bubble Witch Saga 2: Candy Crush met heksen

Bubble Witch Saga is een hit, maar zijn schepper, King, heeft andere interessante games die het proberen waard zijn. Een van de nieuwste is Bubble Witch Saga 2. De gameplay van het origineel – samen gekleurde bubbels vernietigen – blijft behouden, maar is uitgebreid met vele originele uitdagingen.

De gameplay is niets nieuws – zo zijn er tientallen gelijksoortige spelletjes te vinden in de App Store en Google Play – maar de kleuren, de hogere moeilijkheidsgraad en de mogelijkheid om de game op elk apparaat (bijvoorbeeld via Facebook) te spelen maken Bubble Witch Saga 2 de perfecte titel voor op je smartphone.

Download Bubble Witch Saga 2 voor Android

Download Bubble Witch Saga 2 voor de iPhone

Tetris Blitz: Onmisbare klassieker

Tetris is meer dan een game: het is een icoon, een legende met bijna dertig jaar geschiedenis. En legendes vergaan niet. Misschien wel de beste moderne Tetris-variant vind je op je smartphone. Tetris Blitz pakt de originele gameplay en geeft er een interessante draai aan: in spelletjes van twee minuten moet je zoveel mogelijk punten scoren.

Ben je Tetris-fan dan voel je je dus helemaal thuis bij Tetris Blitz, maar het nieuwe tintje maakt de game net even anders dan je gewend bent. Tof is ook dat je gaandeweg nieuwe krachten vrij speelt en nieuwe levels bereikt. Juist door de korte speelduur is Blitz de perfecte Tetris voor onderweg.

Download Tetris Blitz voor Android

Download Tetris Blitz voor iPhone

Download Tetris Blitz voor Windows Phone 7

Dumb Ways To Die: Monsters helpen overleven

Houd je van minigames, dan download je Dumb Ways to Die. De app draait om het redden van levens van monsters met hoge knuffelfactor, in gevaarlijke alledaagse situaties.

De maatregelen die je moet nemen om deze schattige wezentjes te sparen zijn eenvoudig, maar de game eist veel van je timing. Test dus je concentratievermogen en geef je over aan het hectische tempo van Dumb Ways to Die.

Download Dumb Ways To Die voor Android

Download Dumb Ways To Die voor iPhone

Dots: Obsessie met puntjes

Sommige games trekken onze aandacht met prachtige graphics. Dots doet dat niet. De mobiele game moet het hebben van zijn minimalisme: een wit scherm met stippen in verschillende kleurtjes. En dat is spannend? Ja, geloof mij maar.

Dots test je verstand en vraagt je de gekleurde stippen te fuseren tot lange ketens. De game is ongelofelijk makkelijk te begrijpen, maar tegelijkertijd ongelofelijk uitdagend om echt onder de knie te krijgen. Hoewel Dots prima speelbaar is voor lange periodes, is de game perfect voor snelle potjes hersengymnastiek onderweg.

Download Dots voor Android

Download Dots voor iPhone

QuizUp: Ben jij de slimste?

Hoewel QuizUp zichzelf presenteert als variant op Trivial Pursuit, is de game veel meer dan zijn klassieke voorbeeld. Om te beginnen zijn er veel meer en bredere categorieën aan vragen in de app te vinden, zoals: kunstenaars, tv-series, sportcompetities van over de hele wereld, gastronomie, technologie, geneeskunde en vragen per geografisch gebied. Zit er iets niet tussen? Neem dan contact op met de makers en wie weet voegen zij het toe aan de game.

Naast de batterij aan vragen moet QuizUp het hebben van zijn multiplayermodus. Je speelt de game namelijk tegen vrienden of met onbekenden, in real-time of a-synchroon. Je stelt een reeks onderwerpen voor, begint een potje en gaat de strijd aan om te bepalen wie van jullie de slimste is.

Download QuizUp voor Android

Download QuizUp voor iPhone

Munch Time

Net als Cut The Rope is Munch Time een spel waarin je een vriendelijk monstertje moet voeden. In Munch Time is de hoofdrol weggelegd voor een hongerige kameleon. Doel is om hem door levels te leiden via verschillende platforms en obstakels, met behulp van zijn tong en jouw brein.

Munch Time steekt technisch uitstekende in elkaar en het eenvoudige mechanisme is snel te begrijpen. Naast de gratis versie is er ook een betaalde variant met meer levels (beschikbaar voor Android en iPhone).

Download Munch Time (gratis) voor Android

Download Munch Time (gratis) voor de iPhone

Het perfecte gamegenre voor mobiele telefoons

De reden dat er zoveel behendigheids-, denk- en puzzelspelletjes te vinden zijn in de gamecatalogi van Android en de iPhone is hun gebruiksgemak en de vluchtige aard ervan. Een puzzelspelletje vraagt veel van je brein, maar niet van je tijd. Ze zijn dus perfect voor ’s ochtends in de trein, op weg naar je werk of naar school. Even je grijze massa helpen ontwaken, je high score verbeteren én lol hebben, voordat je serieuze dingen moet doen.

Meer leuke games ontdekken? Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie