Advertentie

De beste gratis racegames voor iOS, Windows Phone en Android

De beste gratis racegames voor iOS, Windows Phone en Android

Need for Speed, Forza, Mario Kart… er zijn talloze grote racegames op de pc en consoles te spelen. Maar smartphones en tablets doen helemaal niet onder voor hun grote broers! Dit zijn de beste gratis racegames voor iOS en Android.

Telefoons met Android, Windows Phone en iOS hebben in hun app stores tientallen gratis racegames. Maar welke zijn de beste? Dit zijn onze zes favoriete gratis snelheidsduivels. Plankgas!

Real Racing 3: moderne klassieker

De Real Racing-games groeiden al gauw uit tot klassiekers op de mobiele platformen. Deze derde aflevering bevat meer dan 50 auto’s van prestigieuze merken als Porsche, Lamborghini en Audio, waarmee je enkele legendarische circuits, zoals Silverstone, mee onveilig maakt.

Real Racing 3 barst van de single- en multiplayermodi en de technische kwaliteit doet weinig onder voor de grote namen op pc en console.

Download Real Racing 3 voor Android

Download Real Racing 3 voor iPhone

Asphalt 8 Airborne: Kwaliteit op wielen

Als er één gameserie is die het in zich heeft Real Racing in te halen, is het wel Asphalt. Deze achtste editie bevat 59 circuits, van Venetië tot Tokyo, via Monaco naar de Alpen.

In een uitgebreide career mode neem je deel aan 180 verschillende tests, terwijl je achter het stuur kruipt van voertuigen van merken als Ferrari, Lamborghini en Bugatti. Ben je het racen tegen computergestuurde tegenstanders zat? Dan ga je online, om het in de multiplayer op te nemen tegen wel zeven andere spelers.

Download Asphalt 8 Airborne Android

Download Asphalt 8 Airborne voor iPhone

Download Asphalt Airbone voor Windows Phone 8

GT Racing 2: Realistische rijervaring

Asphalt-schepper Gameloft is ook het brein achter GT Racing 2. In plaats van stadsbanen richt deze game zich op klassieke circuits zoals Laguna Seca, waar je concurreert met auto’s van merken als Mercedes-Benz, Nissan, Audi en Ford.

De game bevat realistische physics en test jouw vaardigheden in ruim 1400 evenementen, waaronder klassieke races, één-op-één, tijdritten en meer.

Download GT Racing 2 voor Android

Download GT Racing 2 voor iPhone

Download GT Racing 2 voor Windows Phone

Drag Racing: Gassen als een gek

Kom je alleen tot rust bij driehonderd kilometer per uur? Dan is Drag Racing jouw game. Het doel is simpel: bereik zo snel mogelijk die finishlijn op één lang recht stuk.

In Drag Racing neem je het op tegen één andere auto. Klinkt saai? Think again. Drag Racing is een garantie voor spektakel, gecombineerd met een strategisch element. Om te winnen moet je de snelste én de slimste zijn.

Download Drag Racing voor Android

Download Drag Racing voor iPhone

Download Drag Racing voor Windows Phone 7

Fast & Furious 6: Tijd voor Diesel

Tussen alle verwoede mobiele race-gamers zitten ongetwijfeld een paar Fast & Furious-fans. De films, met in de hoofdrol Vin Diesel, staan bol van de actie en ontwikkelaar Kabam probeert dat spektakel over te brengen naar de mobiele telefoon en tablet.

In Fast & Furious 6 ga je dan ook de weg op om te racen op volle snelheid en zo nieuwe auto’s te ontgrendelen; van de nieuwste modellen tot klassiekers als de Dodge Charger.

Download Fast & Furious 6: The Game voor Android

Download Fast & Furious 6: The Game voor iPhone

Trials Frontier: Motorracer voor stuntpiloten

In onze selectie kan een game voor motorfietsen niet ontbreken. En dan is er eigenlijk maar één keuze mogelijk: Trials Frontier. De gratis titel betekent het debuut van de Trials-serie, bekend van pc en consoles, op de smartphone.

De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar Trials Frontier jouw vaardigheden, reflexen en stuurmanskunsten test op de meest uitdagende uitdagingen die je maar kunt bedenken.

Download Trials Frontier voor Android

Download Trials Frontier voor iPhone

Niets aan de groten der aarde te benijden

De nieuwste versies van de verschillende mobiele besturingssystemen, in combinatie met de alsmaar krachtiger wordende smartphones, zorgen ervoor dat mobiele games technisch steeds beter in elkaar steken. Dus hebben anno 2014 racegames voor iPhone, Android en Windows Phone qua gameplay en graphics niets meer om jaloers op te zijn ten opzichte van hun pc- en console-broeders.

Lees ook:

Wat is jouw favoriete mobiele racegame?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie