Advertentie

Artikel

De beste gratis sportgames voor je telefoon en tablet

Maria Baeta

Gepubliceerd

De seizoenen van alle sportcompetities zijn weer begonnen, wat betekent dat er ook een nieuw seizoen aan sportgames te spelen is! Tijd om je mobieltje of tablet tevoorschijn te halen en de beste mobiele sportspellen te downloaden.

We kozen de vijf beste gratis sportgames voor iPhone, iPad en Android (en sommige voor Windows Phone en Blackberry).

De beste gratis sportgames voor je telefoon en tablet

FIFA 15 Ultimate Team: maak het team van je dromen

De Ultimate Team-modus uit FIFA, waarin je een team samenstelt en beheert, is inmiddels een klassieker onder de voetbalfans. FUT is uiteraard speelbaar vanuit de ‘echte’ FIFA 15-game, via de companion app, maar ook los via deze mobiele game.

Met de mobiele versie van FIFA 15 Ultimate Team manage je alle aspecten van je team, en heb je als doel een sterrenensemble samen te stellen met Leo Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Maar FUT laat je niet alleen plaatsnemen in de dug-out; je gaat zelf het veld op om met al die grootheden in je team daadwerkelijk te spelen.

Download FIFA 15 Ultimate Team voor Android

Download FIFA 15 Ultimate Team voor iOS

Download FIFA 15 Ultimate Team voor Windows Phone

Top Eleven: word de nieuwe Mourinho

Wil je nog meer controle als voetbalmanager, dan neem je een kijkje bij Top Eleven. In deze game begin je bij nul en bouw je een succesvol team op door als manager de juiste keuzes te maken. Top Eleven is, kortom, de Football Manager van de mobiele apparaten.

Een van de voordelen van Top Eleven is dat de game volledige multiplayer ondersteunt. Je worstelt met andere managers op de transfermarkt om de grootste talenten binnen te slepen en neem het live op in wedstrijden tegen je concurrenten.

Download Top Eleven voor Android

Download Top Eleven voor iPhone

NFL Pro: de Amerikaanse voetbalvariant

Ga je liever voor ‘dat andere voetbal’, dan zit je goed bij NFL Pro. Deze American Football-simulator bevat alle teams die je maar wilt, heeft geweldige graphics en speelt heerlijk dankzij de toegankelijke touch-controls.

Ben je een American Football-leek? Dan is NFL Pro ook een prima manier om wat te leren over deze typisch Amerikaanse sport.

Download NFL Pro voor Android

Download NFL Pro voor iPhone

Real Basketball: basketbal van de straat

Basketbalfans hebben keuze te over in Google Play en de App Store; onze favoriet is Real Basketball. Reden: de game weet de sfeer en het realisme van street basketbal perfect te vatten. Met zes spelmodi heb je genoeg mogelijkheden om in je eentje of met meerdere spelers te genieten van al het moois dat de game te bieden heeft.

Download Real Basketball voor Android

Mini Golf MatchUp: golfen met vrienden

Ook populair is golf. De koning van de sport heeft natuurlijk zijn eigen spel, maar wij gaan voor de mini-versie. Minigolf MatchUp eert de toegankelijke sport met zeer verslavende gameplay en een berg sociale opties via Facebook en Twitter. De ideale game om je vrienden uit te dagen!

Download Minigolf MatchUp Android

Download Minigolf MatchUp iPhone

Stick Tennis: Djokovic verslaat Nadal

Je droom is om de top van de ATP of WTA te bereiken? Probeer dan Stick Tennis. Deze simulator zet je in de schoenen van de tenniselite en laat je alle belangrijke toernooien spelen. Je creëert je eigen speler of kiest een van de grootheden van nu zoals Djokovic, Nadal of Williams. Óf je gaat voor de toppers van toen, zoals Pete Sampras.

Laat je niet misleiden door de wat cartooneske graphics: Stick Tennis is eenvoudig te leren, maar moeilijk te beheersen. Net als echte tennis.

Download Stick Tennis voor Android

Download Stick Tennis voor iOS

Meer, mooier, beter

De huidige mobiele besturingssystemen en mobiele techniek maken het mogelijk om sporttitels van de hoogste kwaliteit te spelen. Concurreren met de grote games voor pc en console zit er nog niet in, maar het gat wordt steeds kleiner. En sportgames van deze kwaliteit zijn een sterk alternatief voor de typische mobiele spelletjes als Candy Crush.

Meer gratis games voor je telefoon en tablet? Lees dan ook:

Misschien interesseert je ook