De beste spelers van FIFA 15 – het perfecte team

De beste spelers van FIFA 15 – het perfecte team

We hebben een top 11 gemaakt met de beste spelers van FIFA 15 voor elke positie. Met dit elftal van wereldsterren heb je het perfecte team en kun je iedereen verslaan!

Zoals elk jaar, en zoals vaak ook in de werkelijkheid, zijn de sterspelers van FIFA 15 vooral de aanvallers. De Cristiano Ronaldo’s, de Lionel Messi’s stelen de show. Maar een effectief en competitief team kan niet alleen bestaan uit technici en dribbelaars. Met de volgende 11 spelers, beoordeeld op de originele waarde in FIFA 15, heb je een perfect evenwicht in je team.

De Top 11 van FIFA 15

Doelman: Op doel is er maar één keuze: Manuel Neuer, de beste keeper van het WK 2014 en tevens winnaar van het toernooi met de Duitse Mannshaft.

Verdedigers: Voor de verdediging heb ik besloten om een klassieke lijn van vier neer te zetten. Aan de rechterkant vinden we de beste verdediger van het spel en leider van Champions League-winnaar Real Madrid: Sergio Ramos. Collega naast hem is de aanvoerder van Brazilië: Thiago Silva. Op het WK kreeg het gastland bij afwezigheid van Silva direct zeven goals om de oren van de latere wereldkampioen. Dat zegt wat.

Ook in het hart van de verdediging zet ik Vincent Kompany, de Belgische stopper van Manchester City. De linkervleugel wordt bestreken door nog een wereldkampioen: Philipp Lahm. Hoewel Lahm in het echt momenteel overal op het veld te vinden is, plaats ik hem op zijn oorspronkelijke positie.

Middenvelders: Om voorin ruimte te maken voor de sterkste spelers van het spel, heb ik gekozen voor een middenveld van drie man. Dat betekent dat de middenlinie direct wordt bevolkt door drie regelrechte wereldtoppers. Aan de rechterkant vinden we de man die Nederland vier jaar geleden een trauma bezorgde: Andres Iniesta.

Mid-mid is Bastian Schweinsteiger, aanvoerder van het Duitse elftal. Schweini is een beer die behalve ballen veroveren ook genoeg inzicht en techniek heeft om zich staande te houden tussen alle wereldsterren. Links naast hem: Angel Di Maria. Real Madrid vond ‘m niet goed genoeg, maar FIFA 15 weet de huidige Argentijnse ster van Manchester United wel te waarderen.

Aanvallers: Je droomaanval in FIFA 15 begint met een Nederlander: de enige echte Arjen Robben. De linkerkant kan niet anders dan voor Cristiano Ronaldo zijn, momenteel de beste voetballer ter wereld en winnaar van de Champions League met Real Madrid.

De beste speler van FIFA 15 vinden we echter in het centrum van de aanval: Lionel Messi. De kleine balkunstenaar is het speerpunt van dit dreamteam.

Kracht is niets zonder chemie

De statistieken van spelers in FIFA 15 worden bijgewerkt naargelang vorm in de echte wereld. Daarom ben ik bij het samenstellen van dit perfecte aanval uitgegaan van de elf spelers met de beste beginwaarden.

Maar zo’n getalletje zegt niet alles. Wie FIFA Ultimate Team speelt moet ook goed kijken naar hoe goed al die sterren samen in één team passen. FUT draait om chemie. Nooit vergeten!

Wat is jouw ideale elftal in FIFA 15? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden