Advertentie

De games van 2013 waar wij naar uitkijken

De games van 2013 waar wij naar uitkijken

Het nieuwe jaar is alweer een aantal dagen aan de gang en we hebben hier op de redactie  voldoende tijd gehad om alvast onze favoriete games voor 2013 te kiezen. 2012 was een jaar waarin een aantal mooie games uitkwamen zoals Max Payne 3, Dishonored en Mass Effect 3. Dit jaar belooft echter een nog spannender jaar te worden voor gamers.

Zo zullen de nieuwe Xbox en Playstation worden aangekondigd en komen er nog meer console-concurrenten op de markt. Maar ook qua gametitels hebben we dit jaar weinig te klagen. Onze 3 games-experts geven in deze post hun blik op wat ons allemaal te wachten staat. Uiteraard passeren spellen als GTA V en Crysis 3 dan de revue. Lees snel verder wat ze nog meer te vertellen hebben.

Daniel (Italië)

FIFA 14 en PES 2014


Hetzelfde oude verhaal? Kan zijn, maar dan wel net als een echte, heerlijke pot voetbal die elk jaar opnieuw gespeeld wordt. Dankzij een jaarlijks oplopende dosis kwaliteit, is de derby tussen FIFA en PES een klassieker te noemen. Bij elke nieuwe versie voel je de verbeteringen en dit zal enkel toenemen.

Hoewel Konami’s PES 2013 beter was dan zijn voorganger en technisch een vergelijkbaar niveau haalde met FIFA 13, werd laatstgenoemde toch 8 keer meer verkocht! Ze geven echter niet op en blijven zoeken naar verbeterpunten. Wie weet wordt PES 2014 zelfs wel beter dan FIFA 14…

Crysis 3

Ik ben altijd al onder de indruk geweest van de geweldige graphics, de nanosuit-technologie en de verschillende locaties in Crysis, maar toch heb ik in deze gameserie niet eens zo heel veel tijd gestoken. Crysis 3 lijkt net dat beetje extra te hebben waardoor ik het waarschijnlijk wél veel zal spelen. De charme van de prachtige overwoekerde stadsomgeving spreekt me enorm aan.

Ik had het geluk om de multiplayer te spelen op de Gamescom 2012 en uiteindelijk hebben ze me letterlijk achter de console weg moeten trekken. Zowel de Hunter- (waar 2 spelers jagen op de andere 7) als Crash Site-modus (8 tegen 8) zijn erg vermakelijk en uitdagend. Met een goed ontwikkelde singleplayermodus is Crysis 3 één van de tophits van 2013. De game staat daarom heel hoog op mijn lijstje. 22 februari komt ‘ie uit.

GRID 2

Er is nog niet veel bekend over de opvolger van GRID. Wellicht is het niet eens één van de meest verwachte games van 2013, maar het plezier dat ik had in deel 1 op de NASCAR-tracks zorgt ervoor dat ik het wachten op GRID 2 nu al zat ben.

Ook al ligt de nadruk op arcade racen, via de instellingen zullen we het spel zodanig aan kunnen passen dat het allemaal wat realistischer aanvoelt. De heerlijke graphics en de schade aan het chassis dragen ook bij aan het gevoel van realisme en snelheid. Niet iedereen zit wellicht op dit spel te wachten, maar als ik jou was zou ik deze zomer (wanneer de game uitkomt) toch een poging wagen!

Rutger (Nederland)

GTA V


Ik ben niet de enige die reikhalzend uitkijkt naar GTA V (Grand Theft Auto 5). Toen de tweede trailer in november vorig jaar uitkwam lag gelijk de website van Rockstar Games plat. Dit betekent dat het spel al heel erg leeft onder gamers en dat is niet voor niets!

Deze GTA belooft de allergrootste en -beste Grand Theft Auto ooit te worden. Met een open wereld groter dan de werelden van GTA: San Andreas, GTA IV én Red Dead Redemption bij elkaar lijkt de eerste belofte al waargemaakt. Door niet voor 1 maar voor 3 hoofdpersonen te kiezen lijkt GTA V ook een geheel nieuwe dynamiek te krijgen die de spelers nog meer in het verhaal moet meeslepen. In de lente kunnen we los! Zodra de
definitieve datum bekend is, ga ik maar eens kijken hoeveel vrije dagen ik op ga nemen voor GTA V.

Total War: Rome II

Uren, wat zeg ik, dagen! Dagen waarin ik eigenlijk naar college moest of vroeg naar bed om de volgende dag te studeren; ik heb ze allemaal ‘verpest’ met Rome: Total War. Wat een heerlijk – extreem verslavend – spel was dat. Ik heb dan ook stiekem een vreugdetraantje weggepinkt toen de aankondiging van Total War: Rome II de revue passeerde.

De trailer liet nog niet veel zien, maar gaandeweg werden er steeds meer details bekendgemaakt. De veldslagen zijn nog epischer dan in deel 1, de graphics zijn zeer indrukwekkend en de gameplay lijkt flink verbeterd. Voor deze game moeten we helaas nog wachten tot oktober 2013, wellicht dat je dan al klaar bent met GTA V.

The Cave

De volgende game zal niet bij heel veel spelers op de verlanglijst staan, maar ik heb echt veel zin om The Cave te spelen. The Cave, gemaakt door Ron Gilbert (van Monkey Island en Maniac Mansion), draait om – surprise surprise – een grot. Het is echter een vrij speciale grot. Hoeveel grotten ken jij immers die praten?

Je speelt per keer met 3 (van de 7) personages en het doel is het einde van de grot te bereiken. Door goed samen te werken kom je heel ver, maar deze onderaardse ruimte heeft flink wat rare fratsen in petto. The Cave komt in januari uit, dus je kunt al bijna zelf deze knotsgekke game spelen. Tot die tijd zul je het nog even met de trailer moeten doen.

Jonathan (VS/VK)

Sir, you are being hunted


Ik heb ook een game die vooral hoog op mijn eigen verlanglijstje staat en dat is Sir, you are being hunted. Het is een zogenaamde Tweedpunk robo-horror, waar je door middel van stealth uit de handen moet blijven van robots die het op jou gemunt hebben. De graphics zijn heerlijk en stijlvol. De gameplay ziet er vermakelijk uit, al moet dat in de praktijk nog altijd blijken.

De game speelt zich af op een Victoriaans eiland dat wordt gegenereerd á la Minecraft. Zo is Sir, you are being haunted elke keer anders, wat de levensduur van het spel aanzienlijk verlengt. Dit zou wel eens dé indiehit van 2013 kunnen worden!

Sim City

Wie heeft er vroeger geen uren achter de computer gezeten om een prachtige (functionerende) stad te bouwen in Sim City? Na jaren van afwezigheid is er weer een nieuwe titel en deze wordt beter dan alle voorgangers. De graphics zijn uitstekend, met enorm veel detail. Dit maakt het een nog groter genot om je stad tot leven te zien komen.

De introductie van de multiplayermodus spreekt mij erg aan. Je bent nu niet alleen afhankelijk van je eigen beslissingen, maar kunt ook samenwerken met een maat om zo nog succesvoller te worden. Dit geeft je ook de mogelijkheid om tal van verschillende soorten steden te bouwen. Ja, dit gaat me wel weer een flink aantal uurtjes kosten.

Bioshock Infinite

Met Elisabeth en Songbird heeft Bioshock Infinite twee van de meest fascinerende (en beangstigende) gamepersonages ooit gecreëerd. Ook de zwevende stad Columbia spreekt erg tot de verbeelding.

Dit zijn ingrediënten die er voor zorgen dat ik reikhalzend uitkijk naar Bioshock Infinite. Het ziet er minstens net zo indrukwekkend uit als deel 1, toch één van de meest memorabele first person shooters ooit gemaakt. Ik was dan ook redelijk teleurgesteld toen de game werd uitgesteld, tot 2 maal toe. 26 maart lijkt het echter eindelijk zover te zijn!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie