Advertentie

De games van november: Assassin’s Creed Unity, PES 2015, CoD en meer

De games van november: Assassin’s Creed Unity, PES 2015, CoD en meer

Het Grote Geweld is losgebarsten: er staan deze november veel grote gamereleases op het programma. Tussen het aanbod zit voor ieder wat wils. Hopelijk heb je genoeg geld opzijgezet…

Ga je voor historisch avontuur in Assassin’s Creed of liever voor virtueel voetbal? Kruip je graag achter het stuur van de mooiste auto’s op aarde of ben je meer een zombie-killer? Keuzes, keuzes en nog eens keuzes in deze drukke gamemaand.

Call of Duty: Advanced Warfare – PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 (04.11)

Eindelijk de eerste echte next-gen Call of Duty. De first-person shooter speelt zich af in een nabije toekomst waar oorlogen worden uitgevochten door privélegers. Spil in het militaire web is Jonathan Irons, gespeeld door Oscar-winnaar Kevin Spacey.

Dankzij het vernieuwde thema, verschijnen er een hoop nieuwigheden voor de Call of Duty-reeks. Kersverse exoskeletons zorgen voor meer verticale actie en de game geeft je meer tactische vrijheid dan ooit. Tijd voor de langverwachte revolutie in Call of Duty?


The Crew – PC, PS4, Xbox One (11.11)

Actie en racing gaan samen in deze Ubisoft-game die exclusief voor de nieuwe generatie spelcomputers en pc verschijnt. In The Crew ben je nieuwkomer in het illegale racecircuit en moet je naam maken met races door de gehele Verenigde Staten.

Het toffe: Amerika is op schaal nagemaakt en vrij te doorkruisen. In die immense open wereld ga je op pad om uitdagingen te voltooien (denk aan politieachtervolgingen en auto’s stelen) en werk je samen met collega-coureurs, zowel online als offline.


Assassin’s Creed Unity – PC, PS4, Xbox One (13.11)

De Assassin’s Creed-reeks maakt een sprong naar de Achttiende Eeuw in Parijs, waar de Franse Revolutie in volle gang is. Hoofdpersoon is ditmaal Arno Dorian, een kersverse assassin op zoek naar de waarheid.

Voor het eerst in de serie ga je samenwerken met de vijand, de Tempeliers, of in ieder geval één van hen: Elise, het geadopteerde zusje van Arno. De game belooft een vechtsysteem met meer diepgang, vloeiender free runnen en een Parijs dat met een schaal van één-op-één is nagebouwd uit de geschiedenisboeken. Wauw.


PES 2015 – PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 (13.11)

Good things come to those who wait, nietwaar? In november zullen we weten of er waarheid in het gezegde zit, wanneer anderhalve maand na rivaal FIFA PES 2015 ook op de markt komt. PES was de laatste jaren inferieur, maar nu FIFA 15 tegenvalt liggen er kansen voor de voetbalgame van Konami.

Natuurlijk, PES 2015 beschikt niet over dezelfde hoeveelheid licenties, maar maakt dat goed met de Champions League. Wie wint dit jaar de strijd?


World of Warcraft: Warlords of Draenor – PC (13.11)

Twee jaar geleden alweer verscheen de laatste uitbreiding van World of Warcraft, Mists of Pandaria. Opvolger Warlords of Dreanor laat je reizen naar het verleden om daar de thuiswereld van de Orcs te bezoeken.

Behalve een nieuw verhaal, maakt Warlords of Draenor het mogelijk om te stijgen naar level 100 (de cap ligt nu op 90), en de game bevat een hoop nieuwe steden, nieuwe character models en verbeterde graphics. Meer over Warlords of Draenor lees je in deze preview.


LEGO Batman 3: Beyond Gotham – PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Wii U (14.11)

The Dark Knight keert terug in LEGO-vorm. Dit keer neemt hij het op tegen schurk Brainiac. Deze robot is eropuit om alle buitenaardse planeten te vernietigen en het is aan Batman en zijn Justice League-kornuiten om die snode plannen te dwarsbomen.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham is een ideale gelegenheid voor Batman- en DC Universe-fans om hun favoriete helden samen te zien werken.


Far Cry 4 – PC, PS4, Xbox One (20.11)

Na het doorlopen van de hel op een tropisch eiland in Far Cry 3, brengt de vierde aflevering in de langlopende serie ons naar de Himalaya’s. In deze idyllische omgeving ga je de strijd aan met een despotische koning.

Wat het verhaal ook is, Far Cry 4 geeft je andermaal de mogelijkheid om in een open wereld op pad te gaan en vijanden af te knallen in alle vrijheid. Het feit dat je op de rug van een olifant kan klimmen om met slurf en al huis te houden in een vijandelijke kamp moet genoeg reden zijn om deze game te kopen.


Dragon Age: Inquisition – PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 (21.11)

Dragon Age: Origins was fantastisch, het vervolg allesbehalve. Gelukkig lijkt het erop dat ontwikkelaar Bioware heeft geluisterd naar de kritiek en zijn oude vorm hervindt voor het derde deel.

In dat derde deel leidt je weer een groep helden door een verwoeste wereld en verhaal dat zich aanpast aan jouw stijl van spelen. Meer weten? Lees onze preview van Dragon Age: Inquisition.


Dead Island Escape – PC, PS3, Xbox 360 (21.11)

Op Dead Island 2 moeten we nog wachten, maar in november kunnen we alvast aan de slag met deze spin-off. In tegenstelling tot de originele Dead Island, speel je Escape in third-person view en heeft de game een visuele cel-shading-stijl. Klaar om een nieuw zombie-avontuur te beleven?


Leeg die portemonnee

Afgelopen maand was het al moeilijk om te kiezen uit de storm van nieuwe games, maar in november wordt de situatie alleen maar moeilijker. Met nieuwe afleveringen in bestaande topseries zoals Assassin’s Creed en PES, en nieuwe franchises zoals The Crew, weten wij in ieder geval niet te kiezen. Welke games ga jij spelen?

Meer game-releases van de maand:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie