Advertentie

Artikel

De 20 beste reis-apps voor Windows Phone

Markus Kasanmascheff

Gepubliceerd

Met de juiste apps is je Windows Phone een waardevolle reispartner. Deze twintig apps zijn absoluut de moeite waard om te installeren voor je op reis gaat.

Smartphones bieden veel meer dan WhatsApp en puzzelspelletjes. Op reis zijn deze kleine computertjes perfect. Sla notities op en bewaar al je belangrijke reisinformatie zonder je laptop mee te hoeven slepen. Voor het boeken van de reis zelf zijn er ook talloze apps verkrijgbaar. En ben je eenmaal op je bestemming aangekomen, dan loop je alle tourist traps simpelweg voorbij dankzij alle handige recensie-apps.

De 20 beste reis-apps voor Windows Phone

Expedia

Expedia is één van de meest populaire reisportals voor vluchten en hotels. Het bedrijf is opgericht door Microsoft en aangesloten bij alle grote reserveringssystemen. Met een beetje geluk vind je hier je tickets en overnachtingen voor de beste prijs. Via het zusterbedrijf TripAdvisor (zie hieronder) zie je in de Expedia-app voor Windows Phone ook beoordelingen van gasten van de accommodaties.

Expedia App voor Windows Phone downloaden

Kayak

De Kayak-app voor Windows Phone werkt net als Expedia. Via Kayak is het ook mogelijk om een auto te huren. Het ontwerp is modern en de app is gemakkelijk te bedienen. Net als bij Expedia zie je in de Kayak-app ook recensies van hotels, maar dan via partner booking.com. Kayak beweert de beste prijzen voor boekingen te bieden.

Kayak App voor Windows Phone downloaden

Priceline Hotels

Priceline is sinds 2012 de moedermaatschappij van Kayak en heeft met Priceline Hotels haar eigen gespecialiseerde accommodatie-app. Vergeleken met Kayak biedt Priceline uitgebreidere informatie over de hotels. Ben je puur op zoek naar een hotel, dan gaat dat met deze app voor Windows Phone net iets soepeler. Lagere prijzen hoef je echter niet te verwachten, aangezien er hetzelfde bedrijf achter zit.

Priceline Hotels App voor Windows Phone downloaden

Skyscanner

Skyscanner is net als Kayak een prijsvergelijker, maar richt zich alleen op vluchten. De bediening lijkt eveneens op die van Kayak. Om de beste deal te vinden, check je de prijzen natuurlijk bij zowel Kayak als Expedia als Skyscanner.

Skyscanner App voor Windows Phone downloaden

Airbnb

Wil je liever een privé-accomodatie dan een hotel, kijk dan eens naar de onofficiële app van Airbnb. Via airbnb.com huur je een privé bed & breakfast of zelfs een heel appartement. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook veel persoonlijker. Deze onofficiële app is wat beperkt, maar voor Airbnb-fans met een Windows Phone is het toch een handige metgezel. De app is net wat eenvoudiger te bedienen dan de mobiele website.

Airbnb App voor Windows Phone downloaden

FlightAware

Met de FlightAware app voor Windows Phone heb je altijd al je vluchtgegevens bij de hand. Voer je vluchtnummer in en je ziet direct alle details, zoals wijzigingen en vertragingen. Vertrek- en aankomsttijden worden voortdurend bijgewerkt en daarnaast toont FlightAware de route op een satellietkaart.

FlightAware App voor Windows Phone downloaden

Tripadvisor

In een stad die je niet kent, is het vaak lastig om de zogenaamde tourist traps te vermijden. Met TripAdvisor wordt dit al stukken gemakkelijker. Lees gebruikerservaringen over hotels, bars, restaurants en andere interessante plaatsen. Zo weet je meteen waar je wel en waar je juist niet moet zijn.

Tripadvisor App voor Windows Phone downloaden

Yelp

Net als TripAdvisor biedt ook Yelp recensies van bars, restaurants en andere bezienswaardigheden. Ook supermarkten, benzinestations en andere zaken staan erin vermeldt. Op basis van de ervaringen van andere gebruikers zie je al snel of een plek een bezoek waard is.

Yelp App voor Windows Phone downloaden

HERE Explore

Met HERE Explore voor Windows Phone zie je alles wat de moeite waard is in je omgeving. Net als bij Yelp en TripAdvisor biedt de app aanbevelingen voor restaurants en bars. Daarnaast vind je ook vele bezienswaardigheden die in andere apps ontbreken. HERE Explore legt vooral de nadruk op je directe omgeving. Via GPS wordt je locatie bepaald en laat de app je alle belangrijke zaken in de buurt zien.

HERE Explore App voor Windows Phone downloaden

Bing Translator

Of je nu een talenknobbel hebt of niet, een vertaal-app behoort tot je standaard reisuitrusting. Bing Translator is de standaard vertaler voor Windows Phone. De app ondersteunt vrijwel alle talen, waaronder Chinees. Voer de tekst in en Bing vertaalt het in een handomdraai.

Bing Translator App voor Windows Phone downloaden

VoiceTranslator

Erger je je aan de fouten van machinevertalingen, probeer dan eens Voice Translator. Deze app herkent eenvoudige gesproken zinnen en geeft de vertaling weer op het scherm. Er zijn vele talencombinaties beschikbaar. Je moet echter wel heel duidelijk spreken, anders heb je niet veel aan de app. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst!

VoiceTranslator App voor Windows Phone downloaden

Currency Exchanger Free

Bij het wisselen van geld kun je nog wel eens belazerd worden. Met Currency Exchanger Free heb je dit probleem onder controle. De app laadt de huidige wisselkoers voor alle valuta. Zo zie je meteen of het wisselkantoor wel de juiste koers hanteert. De wisselkoers kan ook via live tiles op het startscherm getoond worden.

Currency Exchanger Free App voor Windows Phone downloaden

Easy Taxi

Met de Easy Taxi app voor Windows Phone wordt het bestellen van een taxi kinderspel. Regel je taxi simpelweg vanaf je smartphone. Bevestig je locatie en na een paar keer klikken is je taxi al onderweg. Op de kaart zie je of je taxi al in de buurt is. Easy Taxi werkt alleen met geregistreerde taxi-services.

Easy Taxi App voor Windows Phone downloaden

HERE Transit

Ga je liever met het openbaar vervoer? Dan is HERE Transit perfect. Voer je bestemming in en HERE doet de rest. De app stelt verschillende routes voor en berekent hoe lang je reis duurt. Het is mogelijk om je zoekopdracht zo aan te passen dat er alleen een bepaald type vervoer wordt gebruikt, zoals metro of bus.

HERE Transit App voor Windows Phone downloaden

Moovit

Moovit is een krachtig alternatief voor HERE Transit. Ook deze app houdt rekening met alle vormen van vervoer en berekent een optimale route voor je. De presentatie van alternatieve routes is echter niet zo goed als bij HERE Transit. Als extraatje geeft Moovit je lokale kaarten voor de metro en andere vervoersvormen. Op het ingebouwde statusscherm zie je of er werkzaamheden op je route zijn.

Moovit App voor Windows Phone downloaden

HERE Maps

Zoek je een geavanceerde kaart, dan is HERE Maps perfect. Bij gebrek aan een officiële Google Maps app is HERE Maps dé kaarten-app voor Windows Phone. De app biedt gratis offline kaarten en toont je ook aanbevelingen voor restaurants en bars, in samenwerking met Lonely Planet.

HERE Maps App voor Windows Phone downloaden

gMaps / gMaps+

Toch gehecht aan Google Maps? Check dan de onofficiële apps gMaps en gMaps+. Beide apps zien er stijlvol uit en bieden een volledig scala aan diensten voor Windows Phone. Street View werkt ook perfect en via de verschillende lagen bekijk je een satellietkaart, fietspaden of het weer.

gMaps App voor Windows Phone downloaden

gMaps+ App voor Windows Phone downloaden

HERE Drive+

HERE Drive+ biedt een uitstekende navigatie-oplossing, inclusief offline kaarten. De app is gratis. In tegenstelling tot Google Maps (Android/iOS) of andere gratis apps heb je geen internetverbinding nodig. HERE Drive+ biedt alles wat je verwacht van een goede navigatie-app: weergave van snelheidslimieten, berekenen van aankomsttijd, etc. De kaarten worden voortdurend bijgewerkt en de app biedt regelmatig gratis updates.

HERE Drive+ App voor Windows Phone downloaden

Mandic magiC

Aangezien mobiel internetten, zeker in het buitenland, duur is, is het verstandig zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis Wifi-punten. Met Mandic magiC vind je alle hotspots in je omgeving. Met behulp van een kaart zie je waar het dichtstbijzijnde Wifi-punt zich bevindt.

Mandic magiC App voor Windows Phone downloaden

Emergency Kit

Emergency Kit voor Windows Phone is een soort mobiele hulpdienst. De app slaat allerlei relevante informatie, zoals je bloedgroep, allergieën, gebruikte medicijnen, wie men in geval van nood moet bellen, etc. op. Al deze informatie wordt getoond op een Live Tile op je vergrendelen startscherm, zodat medisch personeel dit direct kan zien. Ook heeft de app een SOS-flash-functie met morse-code en een zaklantaarn.

Emergency Kit App voor Windows Phone downloaden

Ook voor Windows Phone is er dus een groot aanbod van handige reis-apps. Download degenen die jij het nuttigst vindt en zet ze samen in en map op je startscherm.

Meer artikelen over reizen vind je hier:

Misschien interesseert je ook