Advertentie

December cadeaumaand – Social media gebruiken voor cadeautips

December cadeaumaand – Social media gebruiken voor cadeautips

Vind het perfecte cadeau voor je dierbaren met behulp van Facebook, Instagram, Pinterest en een beetje fantasie.

Cadeaus kopen voor vrienden en familie kan een hele beproeving zijn. Hoewel we denken onze dierbaren te kennen, krijgen we onderweg in de winkelstraten plots een mentale blokkade en kopen we soms het eerste nutteloze object dat in ons opkomt.

Gelukkig is die situatie met een beetje hulp te voorkomen. Je hoeft niet eens vrienden van vrienden te vragen om cadeautips; daarvoor gebruik je social media. Volg deze tips en je hebt geen verlanglijstjes meer nodig bij Sinterklaas en Kerst.

Facebook-info: een bonanza van ideeën

Het is misschien niet helemaal netjes om je vrienden te bespioneren, maar op Facebook is het de normale gang van zaken. Maak daarom vooral gebruik van het kopje Info op de profielpagina.

Het Info-tabblad geeft je een heleboel gegevens van je contacten. Behalve persoonlijke gegevens, vind je er de pagina’s die een persoon leuk vindt, tot welke openbare groepen ze behoren en welke evenementen ze de laatste tijd hebben bijgewoond.

Al deze informatie dient als röntgenfoto van zijn of haar smaak en gewoontes. De ‘likes’ geven je een beeld van zijn of haar muzieksmaak, boekenvoorkeur, sporten, restaurants en meer, terwijl evenementen een idee geven van de vrijetijdsbesteding. Gaat je huisgenootje bijvoorbeeld veel naar R&B-concerten, dan is het zo’n slecht idee nog niet om een concertkaartje cadeau te doen.

Pinterest en Instagram: een foto zegt meer dan duizend woorden

Een andere manier om cadeau-inspiratie op te doen is via de meest visuele sociale netwerken zoals Instagram (iOS, Android, Windows Phone) of Pinterest (iOS, Android, Windows Phone).

Op Instagram posten mensen veel foto’s van de evenementen die ze boeken, winkels die ze plunderen, gerechten die ze graag eten, huisdieren die ze hebben en plaatsen die ze bezoeken. Deze foto’s zijn uiteraard een geweldige inspiratiebron voor cadeaus, zowel uit de winkel als zelfgemaakt.

Aan de andere kant is er Pinterest. Bekijk de prikborden van je vrienden om te zien welke spullen hen bezighouden.

Steam en Origin: voor de gamers

Als gamer ben je ongetwijfeld bevriend met andere gamers op de pc, via bijvoorbeeld Steam of Origin. Op hun profielen kun je zien wat zij spelen en welke spellen in hun catalogus staan.

Bovendien biedt Steam een wishlist waar je ziet welke games op de verlanglijst van je game-buddy’s staan. Ben je meer console- dan pc-gamer? Kijk dan goed op de profielen van je vrienden op je PlayStation-, Xbox- of Nintendo-console om je te laten inspireren.

Verlanglijstjes uitwisselen

Ben je ondanks bovenstaande tips niet in staat om een passend geschenk te bedenken? Vraag dan je vrienden of familieleden om een verlanglijstje in te vullen en deze online uit te wisselen. Ik raad je aan om daarvoor Wishlist My Wishboard te gebruiken. De app is beschikbaar voor iOSAndroidWindows Phone en op het web.

Daarnaast hebben veel populaire online diensten een eigen systeem voor het maken en delen van verlanglijstjes. Ik noemde al de wensenlijst van Steam, maar ook meer algemene winkels als Amazon laten je een wenslijst bijhouden en eventueel delen met anderen.

Ga online op pad en vind het perfecte cadeau

Het vinden van het perfecte cadeau is geen exacte wetenschap. Niet al je vrienden ‘liken’ als hun voorkeuren op Twitter en niet iedereen is even actief op Instagram. Gebruik daarom een combinatie van alle sociale netwerken als bron van informatie en ideeën. Zo hoef je niemand teleur te stellen in die koude decembermaand!

Interessant? Lees dan ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie