Advertentie

Artikel

Dit zijn de beste gratis actiegames voor op je mobiel

Dit zijn de beste gratis actiegames voor op je mobiel
Maria Baeta

Maria Baeta

  • Bijgewerkt:

Actiegames behoren tot een van de oudste genres van de gamewereld. Ze hebben hun oorsprong op de pc en spelcomputers, maar zijn middels ook volop te downloaden voor de mobiele telefoon en tablet. Dit zijn de beste spelletjes.

In dit artikelen hebben we gekozen voor zes van de meest gevarieerde en toffe actiegames voor iOS en Android. Sommige zijn ook beschikbaar voor Windows Phone en BlackBerry.

Temple Run 2

Temple Run is meer dan een spel, het is een fenomeen op iOS en Android. Er zijn tal van klonen en alternatieven, maar niets is beter dan het origineel. Behalve de officiële opvolger! Temple Run 2 heeft dezelfde gameplay als het eerste deel, maar dan met verbeterde graphics en meer uitdagingen om te overwinnen.

Wat is Temple Run, vraag je? Heb je onder een steen geleefd? OK, nog één keer dan: jouw personage is op de vlucht voor een monster. Op die vlucht moet je obstakels omzeilen, munten verzamelen en, wanneer je eenmaal af bent, upgrades kopen voor je personage. Probeer het maar. Na vijf minuten ben je verslaafd.

Download Temple Run 2 voor Android

Download Temple Run 2 voor de iPhone

Download Temple Run 2 voor Windows Phone

Jetpack Joyride

Tussen alle side-scrolling actiegames is er één echte topper: Jetpack Joyride. De game blinkt uit met zijn toffe graphics, snelle actie, gevarieerde levels en toegankelijke gameplay… die al gauw heerlijk moeilijk wordt. Druk die knop in, geef plankgas en get ready to joyride!

Download Jetpack Joyride voor Android

Download Jetpack Joyride voor iPhone

Download Jetpack Joyride voor Blackberry

Angry Birds Transformers

Nóg een Angry Birds, is dat echt nodig? Ja, want deze keer geeft Rovio de serie een flinke transformatie. Letterlijk.

Wederom moet je met een stel boze vogels een stel ondeugende varkens zien kapot te katapulteren, maar nu doe je dat met behulp van een arsenaal wapens die je kent uit de Transformers-franchise. En dat wil je.

Download Angry Birds Transformers voor iOS

Download Angry Birds Transformers voor Android

Despicable Me: Minion Rush

Niet alle filmgames zijn slecht. Despicable Me: Minion Rush is namelijk een uitstekende adaptatie van de animatieserie over het kleine monstertje Gru.

In Minion Rush krijg je de controle over de sympathieke Minions in talloze gekke avonturen. De game doet een beetje denken aan Temple Run, maar dan met het bijzondere uiterlijk van de film en serie, plus de nodige extra minigames. Let goed op je telefoon, want voor je het weet hebben je kinderen het toestel gekaapt om Minion Rush te spelen.

Download Despicable Me: Minion Rush voor Android

Download Despicable Me: Minion Rush voor de iPhone

Into the Dead

Voor de volwassen is er Into the Dead, een heerlijke zombie-shooter. De game toont tot hoeveel pracht en praal telefoons en tablets tegenwoordig in staat zijn, met heerlijk duistere gedetailleerde graphics.

De game is on-rails, dus zelf hoef je niet te lopen. Alleen de knallen. Met schietijzer in de hand probeer je een einde te maken aan de zombie-apocalyps, één ondode per keer.

Download Into the Dead voor Android [ONTBREEKT]

Download Into the Dead voor iOS [ONTBREEKT]

Download Into the Dead voor Windows Phone

Six-Guns: Once Upon a Time in the West

Vind je zo’n fictieve zombie-apocalyps maar niks en zoek je je knalheil liever iets dichter bij de realiteit, dan ga je voor Six-Guns. De game speelt zich af in het Wilde Westen, met in de hoofdrol een cowboy à la John Wayne.

Six-Guns heeft 40 missies, waarin je een prachtig landschap te paard doorkruist en duelleert met talloze vijanden. Toegegeven: helemaal realistisch is Six-Guns niet, maar fijn absoluut wel. Mede dankzij de vermakelijke multiplayermodus.

Download Six-Guns voor Android

Download Six-Guns voor iPhone [ONTBREEKT

Download Six-Guns voor Windows Phone

Download Six-Guns voor BlackBerry

Voor wie meer wil

Zoals je ziet is het actiegenre drukbevolkt op de mobiele apparaten, met spellen voor alle smaken en leeftijden. Veel zijn gratis, maar voor veel moet je je portemonnee trekken. Soms zijn zulke betaalde games hun geld dubbel en dwars waard, zoals klassiekers GTA San Andreas en BioShock.

Maria Baeta

Maria Baeta

Het nieuwste van Maria Baeta