Advertentie

Artikel

Dragon City: zeven tips voor beginners

Maria Baeta

Gepubliceerd

Kom sneller een level hoger, haal meer uit je middelen, win elk gevecht – hoe je dit doet, lees je allemaal in deze gids voor beginnende spelers.

Dragon City (beschikbaar voor Android, iOS en via Facebook) is een leuk spel waarin je een wereld bouwt waarin draken worden geboren, opgroeien, zich voortplanten en strijden in spannende gevechten. Er is heel veel te doen in dit spel en daardoor raak je, zeker in het begin, wat overdonderd door de vele mogelijkheden.

Dragon City: zeven tips voor beginners

Met de tips in dit artikel begin je vol vertrouwen aan Dragon City.

De basis: je boerderij

Gewassen zijn van groot belang voor je draken: door ze te voeden worden ze immers veel sterker. Daarnaast is het ook mogelijk om gewassen om te zetten in andere middelen, zoals goud. Het is dus nuttig om te investeren in je boerderij. Bouw er zoveel als je kunt en verbeter je bezit zodra je een level hoger bent. Al je actieve boerderijen zorgen voor gewassen.

Maak je land schoon

Wil je snel een level omhoog? Daar is een simpel trucje voor: ruim het land op dat je niet bezit. Klik op een item (struiken, bomen, rotsen) en verwijder dit. Minimale inspanning, groots resultaat!

Mocht je die grond later aanschaffen, dan is het ook alvast klaar om bebouwd te worden.

Kijk goed naar de habitats voor je ze bouwt

Habitats zijn de plaatsen waar je je draken gaat huisvesten. Ze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen, dus bekijk deze goed voor je ze bouwt. Elk type draak kan alleen in bepaalde typen habitats worden geplaatst.

In deze grafiek zie je alle habitattypes, het level waarop je ze kunt bouwen, de kosten, XP, aantal draken, maximum goud en hoeveel vrienden of bouwtijd je nodig hebt (grafiek via de Wikia van het spel).

Samenvattend: als je net begin met spelen, is het slimmer om je te richten op vuur-, aarde- en zee-habitats.

Experimenteer met fokken

Het kruisen van draken speelt een belangrijke rol in Dragon City. Sommige kruisingen leveren meerdere type draken op. Zo is het mogelijk om als je Earth Dragon kruist met een Fire Dragon, de ene keer een Vulcano Dragon te krijgen en de andere keer een Flaming Rock.

Sommige draken zijn moeilijker te fokken dan anderen, vooral de hybride soorten. Hierbij kan het soms lang duren voor je eindelijk de draak die je wilt te pakken hebt.

Hoe dan ook, geef niet op en blijf proberen alle soorten te verzamelen. Heb je draken teveel, dan verkoop je ze, wat weer extra goud oplevert.

Gevechtsstrategie

Naast het bouwen van steden en fokken van draken, hou je je ook bezig met vechten in Dragon City. Met deze tips gaat je dat gemakkelijk af.

– Maak een evenwichtig team, bestaande uit draken van verschillende types.

– Je kunt van draak wisselen tijdens het gevecht, maar dit kost je wel een beurt.

– Kijken naar de verschillende soorten aanvallen van je draken. Ze zijn allemaal min of meer bruikbaar, afhankelijk van de draak waar je tegen vecht. Via de Dragon City Wikia vonden we deze handige tabel, waarin je precies ziet welke aanvallen geschikt zijn voor welke tegenstander. Na een paar potjes zitten de strategieën in je hoofd en hoef je de lijst niet meer te raadplegen.

–  Als je ondanks deze tips nog steeds niet wint, wanhoop niet: je draken zijn simpelweg nog niet sterk genoeg. Geef ze goed te eten en ga zo een level omhoog, wedden dat je het volgende gevecht wel wint?

Verzamel edelstenen zonder geld

De paarse edelstenen zijn de munteenheid van Dragon City. Er zijn zeven manieren om deze gratis te krijgen.

  • Elke keer als je een level omhoog gaat.
  • Via de dagelijkse bonus is het mogelijk grote hoeveelheden edelstenen te verzamelen.
  • Ook via de speciale beloning op maandag kun je nieuwe edelstenen krijgen.
  • Neem deel aan promoties of enquêtes tijdens het spel.
  • Nodig vrienden uit om Dragon City te spelen: voor elke vriend die je uitnodiging accepteert, krijg je vijf edelstenen.
  • Neem deel aan de Dragon Tournament League. Als je een toernooi wint, krijg je twee edelstenen en goud. Je kunt drie keer vechten per dag, dus maak er gebruik van.
  • Bouw een Dragon Stadium en laat je draken vechten. Voor elke wedstrijd die je wint krijg je twee edelstenen en goud.

Het kost dus nogal wat tijd om edelstenen te verzamelen. Bewaar ze en gebruik ze alleen om speciale items te ontgrendelen. Verspil ze niet aan het versnellen van je bouw, het uitbroeden van eieren, etc.

Verzamel alle beloning voor je stopt met spelen

Een laatste tip: verzamel al je gewassen en goud voor je het spel afsluit. Dit doe je het snelst door op de “Collect” knop te klikken.

Move over Daenerys Targaryen: de moeder der draken, dat ben jij

Met bovenstaande tips begin jij vol vertrouwen aan het avontuur dat Dragon City heet. Experimenteer met kruisingen, vechten en gebouwen en binnen de kortste keren heers jij over een waar drakenrijk.

Download Dragon City voor Android, iOS en via Facebook.

Dit vind je misschien ook interessant:

Misschien interesseert je ook