Advertentie

Facebook lanceert Yelp-concurrent Places

Facebook lanceert Yelp-concurrent Places

Facebook heeft een concurrent voor Foursquare en Yelp gelanceerd, genaamd Places. Deze reis-tool geeft je een overzicht van wereldwijde check-ins, zodat je de populairste plekken in een stad kunt vinden.

Je bezoekt de website Facebook.com/places en zoekt naar een dorp of stad. Na het invoeren van de zoekterm verschijnen er aanbevelingen voor bars, restaurants, musea, concerten en meer. De tool gebruikt beoordelingen, reacties van vrienden en andere Facebook-gebruikers en informatie uit de Graph Search om zo tot een overzicht te komen.

Places is niet zo uitgebreid als Yelp of Foursquare. De tool laat namelijk alleen de populairste plekken zien, of dat nu een nachtclub is of een museum. De populariteit van de verschillende plekken is ook geen waterdichte graadmeter voor de kwaliteit ervan. Je leert met Places niet snel schattige boetiekjes of sfeervolle restaurants met lokaal eten kennen.

Daarnaast zie je vooral foto’s van personen die op de desbetreffende plek geweest zijn, omdat de Facebook-gebruikers bij een check-in vooral foto’s van hun gezelschap maken, in plaats van foto’s van de plaats zelf.

Neem zelf een kijkje bij Facebook Places via deze link.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie