Advertentie

Artikel

Favoriete apps van het MWC 2013

Merijn de Boer

Gepubliceerd

Het MWC 2013 is alweer een week geleden, maar bij ons op de redactie zijn de gesprekken erover nog niet ten einde. Tijdens het evenement komen altijd een hoop leuke nieuwe applicaties voorbij en wij zetten de meest in het oog springende apps op een rijtje.

Swiftkey

Typen op een mobiel; iedereen doet het veel maar niet even graag. Zo’n virtueel keyboard op het scherm is niet altijd even intuïtief en daarom is een moderne invoermethode zoals Swiftkey erg handig. Arthur was erg te spreken over de app (zoals je hier leest), temeer omdat  typen dankzij Swiftkey’s slimme voorspellingen stukken sneller gaat.


Mangoreader

Dankzij Mangoreader lees je boeken op tablets en mobiele telefoons. De app stelt gebruikers in staat om een boek voor te lezen of zelf te lezen. Vooral voor kinderen is dit een leuke manier om interactief educatief bezig te zijn. Lees onze recensie van MangoReader en download de app voor Android en iOS.


Paddle

Tijdens een seminar over apps troffen we Paddle, een ‘één-klik-koopoplossing’ voor mobiele telefoons. Heb je de app geïnstalleerd dan scan je simpelweg een QR-code van een product online om het te kopen. De applicatie ziet er mooi uit en is gemakkelijk in ‘t gebruik. Sophie was erg te spreken over de applicatie, die beschikbaar is voor Android en iPhone. Hoe Paddle werkt zie je in deze video:


Respawnables

Digital Legends verraste vriend en vijand met een kleurrijke shooter voor iOS en Android. Het spel kwam eind 2012 uit voor iOS (iPhone en iPad) en is binnenkort ook op Android beschikbaar. Respawnables leent een klein beetje van Team Fortress 2 (voor Windows en Mac) maar houdt het simpel: dolle schietpret voor jong en oud is gegarandeerd! Wil je meer weten over de game, check dan onze recensie voor de iOS-versie. Binnenkort komt de versie voor Android uit.


Hotspot shield

Wij spraken tijdens het Mobile World Congress uitgebreid met de CEO van Anchorfree, die trots vertelde wat de hoofdfuncties zijn van deze uitgebreide software. Hotspot Shield legt zichzelf als laag over je actieve internetverbinding, zodat je gegevens beschermd zijn en je IP-adres (de locatie waarvandaan je surft) verbergt. In ons verslag van de 4e dag op het MWC 2013 lees je meer over de service, die onder andere toegang geeft tot media in de VS!

Misschien interesseert je ook