FIFA 15: 11 tips om een overwinning uit het vuur te slepen

FIFA 15: 11 tips om een overwinning uit het vuur te slepen

Om te winnen in FIFA 15 heb je slechts één tactiek nodig: scoor meer doelpunten dan het andere team. Echter, om dat voor elkaar te krijgen heb je een hoop training en een portie geluk nodig. Met deze tips maak je in ieder geval een goed begin op weg naar de overwinning.

In het voetbal, zowel in het echt als virtueel, zijn er geen geheimen: om te winnen moet je je voorbereiden op wedstrijden, goed spelen en net dat beetje geluk aan je zijde hebben.

En om goed te spelen moet je trainen. Geluk komt en gaat; kwaliteit is constant. Gebruik deze tips voor een goede voorbereiding in FIFA 15!

Gebruik de verdediging

Een klassieker in het voetbal: train op de buitenspelval. Deze techniek vergt oefening en de kans is groot dat je de eerste paar keer volkomen de mist in gaat, waarna de spits van de tegenstander vrije doortocht op doel heeft. Heb je de techniek eenmaal onder de knie, dan komt ‘ie echter ongelofelijk goed van pas.

Een geslaagde buitenspelval heeft twee positieve gevolgen: de aanval van de tegenstander wordt afgebroken én het moreel van je vijand (voetbal is toch oorlog hè) krijgt een flinke deuk.

Houd die palen bezet

In FIFA 15 kies je uit vier snelle tactieken bij het verdedigen van een hoekschop of vrije trap. Kies daarbij altijd voor het bezet houden van de palen. Het is geen onfeilbare tactiek, maar geeft je meer kans om een perfect ingekopte of binnengekrulde bal nog van de lijn te halen.

Ram die bal weg

Een beetje voetbalcoach zal je vertellen niet de bal rond te spelen in je eigen strafschopgebied. Hetzelfde geldt voor FIFA 15, tenzij je tiki-taka-fundamentalist bent.

Zet de tegenstander je onder druk en dreigt de boel in de soep te lopen, dan hoef je je totaal niet te schamen om het leder een flinke hengst te geven, zodat jij tijd hebt om achterin de organisatie weer op orde te krijgen.

De bus parkeren

Eén van de nieuwe tactieken in FIFA 15 is de optie om ‘de bus te parkeren’, naar goed Mourinho-gebruik. Het is in feite catenaccio: ultraverdedigend met het hele team voor het eigen doel hangen en alle middelen gebruiken om de tegenstanders te frustreren.

Sta je één goal voor en zijn er nog een paar minuten te spelen, dan is de busparkeertactiek misschien wel de slimste strategie.

Val aan als een wervelwind

Een andere tactiek die dit jaar wordt geïntroduceerd is de optie voor een totale aanval. Deze tactiek is praktisch het tegenovergestelde van de vorige en is dan ook vooral geschikt wanneer je in de slotseconden nog iets wilt forceren. Je spelers rennen richting het doel van de tegenstander, zodat jij opportunistisch de bal het vijandelijke strafschopgebied in kunt poeieren.

Tip: vergeet niet de tactiek te deselecteren wanneer je daadwerkelijk een goal hebt gescoord. Binnen de kortste keren heb je een tegengoal om de oren omdat je spelers nog steeds als blinde stieren richting de andere kant van het veld stuiven.

Geef spelers specifieke instructies

Aspirant-coaches genieten ervan om hun spelers te overladen met gedetailleerde instructies. FIFA 15 faciliteert in die behoefte. Elke speler geef je, afhankelijk van zijn vaardigheden en positie, een set aan instructies mee die hij uitvoert wanneer jij hem niet bestuurt. Dat doe je via het menu Team Management > Instructies.

Speel je graag aanvallend, dan geef je je verdedigers bijvoorbeeld opdracht om flink druk uit te oefenen op de bal. Met de nodige kwaliteit in de verdedigingslinie pak je zo veel sneller de bal af om een tegenaanval te lanceren.

Wisseltruc

Speel je met twee vleugelspitsen, zoals Pedro en Neymar bij FC Barcelona, dan is het nuttig om ze regelmatig van flank te laten wisselen. Zo trek je verdedigers weg uit positie. Deze wisseltruc voer je met één druk op de knop uit tijdens een wedstrijd.

Aanval is de beste verdediging

Zo zien we het Terry, Pique, Ramos, Vidic en Javi Martinéz het graag doen: wanneer alles verloren lijkt kies je ervoor om de grote mannen van de verdediging in de aanval te sturen. Met de technische spelers in je team geef je nu voorzetten die plots wél op het hoofd van een teamgenoot aankomen. Ook deze opdracht geef je via het instructiemenu voor spelers.

Let op de balans

Een topaanval die constant de tegenstander onder druk zet is handig om diepte aan je team te geven. Maar gaat het hele team mee in die offensieve houding dat word je kwetsbaar achterin.

Via de aangepaste spelerinstructies geef je je verdedigend ingestelde voetballers de opdracht zich controlerender op te stellen, waardoor je minder risico loopt wanneer je aanvallers zich richting vijandelijk doel begeven.

Sprint weg uit de rug van de verdediging

Stel je voor: je speelt met Real Madrid. In je team heb je de twee slimme sprintwonderen Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Bij de aangepaste instructies is het mogelijk om het duo opdracht te geven constant weg proberen te lopen uit de rug van de verdediging. Toni Kroos lepelt het leder over de laatste linie et voilá: CR7 rent alleen op het doel af met bal aan de voet.

Plan je aanval

Een andere aangepaste instructie is om bepaalde spelers richting het doel van de tegenstander te laten rennen bij alleen bepaalde situaties; bijvoorbeeld wanneer jij met bal aan de voet opstoomt via de zijkant. Zo zet je de computergestuurde teamgenoten op de juiste plek zoals jij dat wilt.


Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden