FIFA 15: zo doe je de nieuwe skill moves

FIFA 15: zo doe je de nieuwe skill moves

Een nieuwe FIFA betekent een verzameling nieuwe moves op het voetbalveld. Laten we eens kijken met welke trucs je het publiek op je hand krijgt in FIFA 15.

Natuurlijk, FIFA wordt elk jaar weer een stukje beter. Betere graphics, realistischer spelverloop, uitgebreide tactische mogelijkheden… Maar misschien wel de leukste toevoegingen zitten ‘m in de nieuwe trucs die je met sterspelers als Cristiano Ronaldo, Messi, Robben en co op de grasmat uit de hoge hoed tovert.

Van simpele schijnbeweging tot rabona’s; het 360 graden-dribbelsysteem gooit de boel flink op de schop in FIFA 15 en maakt het uitvoeren van trucjes net wat moeilijker. Daarom kijken we vandaag naar de skill moves in FIFA 15 en leggen we uit hoe ze precies werken.

Vergeet niet dat niet alle spelers zulke skill moves kunen uitvoeren. Vaak zijn bepaalde bewegingen uitsluitend uit te voeren door spelers met een vier- of zelfs vijfsterrenscore.

Trucjes voor spelers met een viersterrenscore

De volgende trucs zijn alleen uitvoerbaar door spelers met vier of vijf sterren voor skill moves, waaronder de grootste wereldtoppers en de categorie net daaronder. Messi heeft, tot verrassing van velen, vier sterren in plaats van vijf.

Turnaround (spin)

Beweeg de rechterstick (RS) naar linksonder of snel tweemaal naar rechts.

Roll & cut

Houd de RS naar links of rechts en beweeg de linker joystick (LS) in de tegenovergestelde richting.

Trucs voor spelers met minstens 5 sterren

De volgende trucs zijn alleen uit te voeren met de grootste baltovenaars op deze aardkloot. In FIFA 15 zijn er slechts 31 spelers met deze score, waaronder Neymar, Ronaldo en Ribery. Brazilië is uiteraard het land met de meeste vijfsterrenspelers.

Scoop pass

Houd R1/RB ingedrukt en pass de bal terug met LS+X/A (PlayStation-controller/Xbox-controller).

360 pass

Houd R1/RB ingedrukt en pass de bal met LS+X/A.

Heel-to-toe

Houd L2/LT ingedrukt en draai RS 180 graden onderlangs van links naar rechts of rechts naar links.

Elastico alternatief

Houd L2/LT ingedrukt en druk RS snel naar beneden en vervolgens naar rechts of links.

Volley vanuit de lucht

Houd L2/LT ingedrukt en druk op cirkel/B.


Meer dan magie

Trucjes zijn natuurlijk prachtig, maar voetbal is en blijft een teamsport. Iedereen heeft wel zo’n speler in zijn vriendenkring die de prachtigste elastico’s vanuit alle hoeken op het veld doet, maar geen flauw benul heeft van samenspel.

In FIFA 15 moet je daarom meer kunnen dan alleen je directe tegenstander vernederen. Passen, ruimtes zoeken, overspelen, je schot de juiste kracht meegeven; alles telt mee naar de uiteindelijke drie punten.

Meer lezen over FIFA 15? Check dan deze artikelen:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden