FIFA Ultimate Team: Tips om je team beter te maken in FIFA 15

FIFA Ultimate Team: Tips om je team beter te maken in FIFA 15

Voor je echt een ultiem team hebt opgebouwd in FIFA Ultimate Team leg je een lange weg af. Wij geven je advies over het beheren van je club op de pc, PlayStation en Xbox, en, wanneer je niet thuis bent, op de smartphone en via de web app.

FUT is zoals elk jaar een van de populairste modi van FIFA, maar ook misschien wel de meest complexe voor beginners. Laten we daarom eens kijken naar een aantal tips en trucs om snel geld te verdienen in de game en de weg naar de top in te slaan.

Download de smartphone-app of gebruik de web-app

FUT vergt tijd en aandacht. Die tijd heb je niet altijd. Voor de momenten dat je niet voor je tv zit, is er de FIFA 15 companion app voor AndroidiPhone en Windows Phone, evenals de web app, toegankelijk vanaf elk apparaat (zoals Mac en PC). Je beheert je FUT waar en wanneer je maar wilt!

De app geeft je toegang tot de management-opties en het is dus niet mogelijk om wedstrijden te spelen (de app FIFA 15 Ultimate Team voor AndroidiPhone en Windows Phone is een apart spel dat niet verbonden is met pc en console). Maar juist dat management is van essentieel belang voor je team. Wissels doorvoeren, spelers kopen en overbodige bankzitters verkopen; het is het hart van de FUT-modus.

Heb je het dus nog niet gedaan, download dan snel de smartphone-app of ga naar de webpagina!

Op de juiste voet beginnen

De tutorial van FIFA 15 Ultimate Team is zeer uitgebreid en laat je kennismaken met de basisbegrippen van het spel, zoals chemie, je spelers, hun posities, wissels, enzovoorts. Volg stap voor stap de instructies en je wordt beloond met munten. Voltooi daarom de tutorial en je hebt meteen startkapitaal.

Geen zin om ze allemaal op een rij te doen? Ga dan naar My Club > Manager Tasks en je gaat later weer verder waar je de vorige keer was gebleven.

Wil je consistent beter worden in FIFA Ultimate Team, dan raden we je aan dagelijks in te loggen. Zelfs als je geen tijd hebt om te spelen, log dan in via de app om alsnog een geschenk te krijgen.

Koop het juiste pakket en daag tegenstanders uit

Zodra ik genoeg geld heb ben ik altijd geneigd om het eerste de beste kaartenpack te kopen, zoals ik dat vroeger deed met voetbalplaatjes. De pakjes kaarten in FUT lijken op die van Panini, maar het spel werkt net even anders.

Een goede tip is om geen geld uit te geven aan veel kaartenpacks van weinig waarde. Zet na je tutorial genoeg geld opzij om een goud of zilver upgrade-pakket te kopen. Zo bouw je meteen een solide basis voor je team.

Vooral in het begin moet je, om genoeg geld te verdienen om de betere packs te kopen, jezelf beperken tot het spelen tegen de computer in korte potjes(twee minuten). Zo verdien je evenveel geld als je met langere potjes zou pakken, zonder dat je er zoveel tijd aan kwijt bent. Wacht vervolgens tot het juiste moment om een echt goede pack aan te schaffen.

Chemie en positie

In de tutorial van FUT wordt het al benadrukt, maar het is een te belangrijke factor om niet te herhalen: chemie tussen spelers is de sleutel tot een onverslaanbaar team in FUT.

Daarom is het belangrijk om zorgvuldig de structuur van je team te plannen. Kijk goed naar de spelers die je hebt en kies hun plek op basis van kenmerken. Of werk aan vaste patronen en maak toekomstige keuzes alleen maar op basis van die patronen.

Probeer daarom bij het bouwen van een competitief team rekening te houden met de behoeftes van je team. Denk ook aan bijvoorbeeld nationaliteit: een rechtsback en rechtermiddenvelder hebben profijt van goede communicatie omdat ze veel met elkaar te maken hebben. Zelfs wanneer een transferdoelwit nog zo’n hoge kwaliteitswaarde heeft, wil dat nog niet zeggen dat hij een toevoeging voor je team is.

Aankoopstrategie

Er zijn hele handboeken vol geschreven met beloftes van perfecte strategieën waar je miljoenen mee verdient in FUT 15. De realiteit is dat er geen magische formule bestaat; zelfs wanneer een strategie voor een tijdje werkt, kan deze later plots tegen je gaan werken.

In aanvulling op de gouden regel – pak veel kleine winst in plaats van te wachten op een miljoenenklapper – zijn hier enkele tips die je helpen op de markt in FUT.

Als eerste blader je bij het zoeken naar een speler altijd naar de laatste pagina’s van de zoekresultaten. Het kost wat tijd, maar daar vind je verborgen aanbiedingen en de beste koopjes.

Een andere strategie is om te zoeken naar spelers die van rol zijn veranderd. Deze kosten minder, maar zijn ook moeilijk te vinden. Koop je zo’n speler en zet je ‘m vervolgens op zijn oorspronkelijke plek, dan gaat hij omhoog in waarde; zowel economisch als op het veld.

Weet je niet zeker of een speler goed gaat passen in je team? Leen hem dan voor een aantal dagen. Zo neem je minder risico en weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste koop doet.

Spelen, spelen, spelen!

In dit artikel hebben we een aantal adviezen op een rij gezet om je op de juiste weg te helpen in je rol als FUT-expert. Het zijn kleine tips, die je in het achterhoofd moet houden bij het spelen van de populaire modus. Op de lange termijn ontwikkel je een eigen speelstijl, de ideale training en een stel favoriete spelers die aansluiten op jouw visie.

Het enige advies wat voor iedereen geldt is het volgende: spelen, spelen en nog eens spelen! Verken de menu’s, probeer nieuwe instellingen, maak fouten, verlies, speel gelijk en zie je team uiteindelijk langzaam maar zeker uitgroeien tot die onverslaanbare voetbalmachine.

Meer FIFA tips & tricks? Lees dan deze artikelen:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden