Advertentie

Artikel

Firefox OS: 9 top-apps voor de Mozilla-smartphone

Niek Leermakers

Gepubliceerd

Je smartphone wordt pas echt een handig hulpmiddel als je de juiste apps installeert. En met de juiste apps vind je in elke stad de weg, beheer je de bestanden op je smartphone of bewerk je je foto’s.

Hoewel Firefox OS nog steeds een erg jong mobiel besturingssysteem is met slechts een klein app-aanbod, biedt het op HTML5 gebaseerde systeem alles wat je nodig hebt in het dagelijks leven. Heb je een ook een Firefox-smartphone? Download dan deze 9 apps voor een vliegende start:

Firefox OS: 9 top-apps voor de Mozilla-smartphone

Here Maps

Here Maps is de kaartendienst van Nokia. De app biedt gedetailleerde locatieinformatie van bijna tweehonderd landen. Naast wegen en paden, biedt Nokia Here Maps daarnaast informatie over openbaar vervoer in veel landen, en een mooie satellietweergave.

Wikipedia

Wat valt er nog te zeggen over Wikipedia? De online encyclopedie is ’s werelds meest uitgebreide kennisverzameling. Je bladert gemakkelijk door de digitale encyclopedie met de Wikipedia-app.


File Manager

Met behulp van File Manager beheer je bestanden en mappen op je Firefox OS-smartphone. De app geeft snel inzicht in het geheugen van je telefoon en helpt je bestanden en hele mappen overzetten tussen intern geheugen en bijvoorbeeld je SD-kaart.

Jolicloud

Jolicloud is een uitgebreide online service die als toegangsportaal dient voor een groot aantal bekende diensten. Met de Jolicoud-app voor Firefox OS krijg je onder meer toegang tot Dropbox, Box, OneDrive of Google Drive. Ook Instagram, Picasa en Flickr vind je in Jolicloud, net als leesmateriaal van Instapaper en Pocket.

Flashlight

Veel uitleg heeft deze app niet nodig. Flashlight verandert je Firefox-telefoon in een zaklamp door de ingebouwde LED-flitser op het apparaat te activeren. Altijd handig!

After Effects

Niet te verwarren met het bekende programma van Adobe. After Effects voor Firefox OS dient als fotobewerker. De app biedt filters, instellingen voor contract en scherpte, en de mogelijkheid om effecten en frames toe te voegen.

PDF Viewer

PDF-documenten bekijken op je Firefox-smartphone doe je met PDF Viewer. De gratis app zoekt automatisch naar ondersteunde bestanden op je SD-kaart en geeft deze weer in een handige lijst.

Translator

Translator doet hetzelfde als de mobiele versie van de Google vertaler: woorden of zinnen uit vertalen van en in allerlei talen. Althans: in tegenstelling tot de Google-dienst werkt Translator alleen in het Engels en weer terug. Een directe vertaling van Duits naar Nederlands bijvoorbeeld werkt niet.

Calculator

Calculator is een praktisch hulpmiddel voor het dagelijks leven. De app biedt een eenvoudige en een wetenschappelijke rekenmachine, zodat je de meest simpele berekeningen tot complete wiskundige formules uitvoert op je Firefox-telefoon.

Hulpje voor het dagelijks leven

Met de juiste apps is je smartphone een waar Zwitsers zakmes. Met bovenstaande apps ben je klaar voor elk probleem in het dagelijks leven. Hebben we nog een goede app voor Firefox OS over het hoofd gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook:

Misschien interesseert je ook