Advertentie

Artikel

Gamereleases in augustus: spellen om de zomer door te komen

Maria Baeta

Gepubliceerd

Een nieuwe versie van het inmiddels legendarische Street Fighter IV, de terugkeer van een legende en een aantal RPG’s; dat zijn de hoogtepunten in deze rustige zomerperiode voor gamers.

Grote gamebedrijven bewaren hun blockbusters voor het herfstseizoen, omdat zij weinig verwachten te verkopen in de rustige zomermaanden. Die stilte voor de storm betekent niet dat we als gamers niets te spelen hebben. In afwachting van grote titels als Assassin’s Creed en FIFA, zijn er genoeg mooie games om de maanden juli en augustus mee door te komen.

Gamereleases in augustus: spellen om de zomer door te komen

Sacred 3 – PC, PS3, Xbox 360 (05/08)

Het nieuwste deel in deze reeks speelt zich duizend jaar na het eerst deel af. Dit keer vechten het kwaadaardige Ashen-rijk en Heart of Ancaria tegen elkaar, om het lot van de wereld te bezegelen.

In tegenstelling tot veel genregenoten, moedigt Sacred 3 je aan om samen te spelen met maximaal drie andere spelers. Gezamenlijk werken en goed afwisselen zijn twee belangrijke sleutels tot succes in Sacred 3.


Ultra Street Fighter IV – PC, PS3, Xbox 360 (08/08)

Nóg een nieuwe editie van Street Fighter IV? Reken maar van yes! Capcom weigert vaarwel te zeggen tegen zijn kip met gouden eieren, ook vier jaar na de oorspronkelijke release van de game. Niet gek ook; het is een van de beste vechtspellen ooit gemaakt.

Deze Ultra-versie brengt zes nieuwe scenario’s en vijf nieuwe personages: Rolento, Elena, Hugo, Poison (allen bekend van Street Fighter X Tekken) en het speelbare debuut van Decapre.


Risen 3: Titan Lords – PC, PS3, Xbox 360 (29/08)

Risen 3 keert terug naar de oorsprong: de middeleeuwen. Dat doet het met een verhaal waarin een jonge krijger wordt aangevallen door schaduwwezens en zijn ziel verliest.

Wat volgt is een reis door een open wereld vol avontuur en gevaren. Op je tocht kom je machtige magiërs, historische rivalen en demonen in alle soorten en maten tegen. Dit alles met sterk verbeterde graphics ten opzichte van het tweede deel.


Wasteland 2 – pc (29/08)

Wasteland 2 werd gefinancierd door een succesvolle crowdfunding-campagne en vindt nu eindelijk zijn weg naar de winkels. Het is een vervolg op Wasteland, een game uit 1988 die al gauw een cultstatus wist te verwerven met zijn succesvolle combinatie van strategie en role-playing gameplay in een apocalyptische wereld. Het was, kortom, de blauwdruk voor Fallout.

Het vervolg blijft trouw aan zijn voorganger. Wasteland 2 hanteert dezelfde post-apocalyptische setting en een traditioneel tactisch gevechtssysteem à la Baldur’s Gate. Aangevuld met een hoop nieuwe functies, zoals een grote wereld om te verkennen en nieuwe helden.


Metro: Redux – PC, PS4, Xbox One (29/08)

Metro: 2033 en Metro: Last Light zijn twee van de beste first-person shooters van de afgelopen jaren. De ziekelijke sfeer, uitdagende gameplay en volwassen verhaal (gebaseerd op een roman) maakten de games tot een must voor horror- en actiefans.

Nu, op de nieuwe generatie consoles, komen beide games samen in één pakket, aangevuld met de nodige verbeteringen. Iedereen zou Metro eens moeten proberen; dat kan dankzij Redux.


En…

Bovenstaande games vormen de belangrijkste releases deze zomermaanden, maar er komt nog meer uit. Wat te denken van de volgende drie exclusieve releases:

  • Wii Sports Club – Wii U (11/07)
  • The Last of Us Remastered – PS4 (29/07)
  • Tropico 5 – Xbox 360 (29/08)

En dan is het alweer tijd voor september, met grote namen als De Sims 4, Destiny en FIFA 15!

Lees ook: