Advertentie

Artikel

Geld verdienen met apps: mijn ervaring met AppBounty

Maria Baeta

Gepubliceerd

Is het mogelijk om geld te verdienen met je smartphone? Ik probeerde AppBounty en vertel je hieronder over mijn ervaring. Met een aantal collega’s deden we bij Softonic deze maand een experiment: we downloadden allemaal een app waarmee je geld zou kunnen verdienen en probeerden die een maand uit.

Ik koos voor AppBounty voor Android (via het web ook te gebruiken in iOS). Benieuwd hoe dat beviel? Lees dan snel verder.

Geld verdienen met apps: mijn ervaring met AppBounty

Hoe werkt AppBounty?

AppBounty is zeer eenvoudig: ga naar de app en klik op één van de beschikbare aanbiedingen. Als je de bijbehorende stappen uitvoert, krijg je een bepaald aantal punten. Deze punten kun je inwisselen voor tegoedbonnen voor verschillende diensten: Amazon, Steam, Xbox, iTunes… Super, want die gebruik ik allemaal erg vaak!

Extra functies? Nee dank je

Toen ik begon met AppBounty kreeg ik al meteen een eerste aanbieding: als ik het lock screen zou activeren, kreeg ik 20% meer punten voor elke actie die ik zou ondernemen. een erg verleidelijk aanbod, dat ik dan ook graag accepteerde. Aanvankelijk had ik niet zoveel problemen met de aanbiedingen van AppBounty op mijn lock screen, maar na een paar dagen gebruik begon ik het toch wel beu te worden en bovendien werd mijn telefoon er trager van. Gelukkig is deze optie, die ik de 20% meer punten niet waard vond, gemakkelijk weer uit te schakelen. Ook is het mogelijk om meer punten te verdienen als je vrienden uitnodigt voor de app. Dit heb ik nog niet gedaan, omdat ik eerst wilde zien hoeveel ik zou kunnen binnenhalen zonder al die extra opties.

Een kleine, maar veelbelovende lijst

Direct als je AppBounty installeert, komen de eerste aanbiedingen binnen. De app laat duidelijk zien wat je moet doen om punten te verdienen: soms is het gewoon een kwestie ban een app installeren en opstarten, andere keren komt er meer bij kijken, zoals het spelen van een spel en een record vestigen.

Waar zijn mijn punten?

Met de eerste aanbiedingen had ik geen problemen: de punten werden snel bijgewerkt en ik kon ten alle tijden zien hoeveel ik precies had verdient. Vreemd genoeg ging het na een paar dagen gebruik niet meer allemaal zo soepel: het duurde langer voor punten werden bijgeschreven en er was geen logisch patroon te ontdekken in de tijden waarop de punten werden aangevuld. Ook was het niet mogelijk de deals die de meeste punten opleverden uit te voeren.

Een onverwachte verrassing

Ondanks alle problemen, zette ik door: ik was immers dichtbij mijn doel – een tegoedbon van €2 voor Amazon. Groot was mijn teleurstelling dan ook toen ik eindelijk alle punten bij elkaar had geschrapt en bleek dat AppBounty deze beloning had geschrapt. Erg frustrerend.

Veel geduld

AppBounty lijkt geen fraude, maar door de technische gebreken kost het wel heel veel tijd om wat euro’s bij elkaar te schrapen. Ik vond het dat persoonlijk niet waard.

Benieuwd naar de apps die mijn collega’s hebben getest? Lees dan deze artikelen:

Misschien interesseert je ook