Advertentie

Artikel

Geld verdienen met apps: mijn ervaring met FOAP

Pier Francesco Piccolomini

Gepubliceerd

Kun je echt geld verdienen met je smartphone? Om erachter te komen, probeerde ik FOAP een maand lang uit, een half uurtje per dag.  We zijn hier bij Softonic met een experiment begonnen. We waren benieuwd of al die apps die je geld en/of cadeaubonnen beloven nu echt werken. Allemaal kozen we er eentje uit en gebruikten het een maand lang elke dag. Ik koos voor FOAP (beschikbaar voor iPhone en Android).

Dit is een app die als intermediair fungeert tussen amateur-fotografen en bedrijven die foto’s willen kopen voor redactionele of commerciële doeleinden. Kortom, via FOAP is het mogelijk je foto’s te verkopen. Hoe is het mij vergaan met FOAP? Dat hangt er een beetje vanaf hoe je het bekijkt. Ik heb geen enkele foto verkocht, maar als je meer tijd steekt in het samenstellen van een portfolio, denk ik dat je zeker resultaten kunt boeken. Hieronder vertel ik je alles over mijn ervaringen.

Geld verdienen met apps: mijn ervaring met FOAP

FOAP, een virtuele markt

Om te beginnen registreerde ik me bij FOAP. Dat duurt een paar minuten. Om uitbetaald te worden, moet je een PayPal-account hebben. Je voert je gegevens van PayPal in bij de Cash Out-instellingen van FOAP (onder “More”).
Cash out settings
Vervolgens begon ik met het uploaden van mijn foto’s. Ik voegde vooral foto’s toe die ik heb gemaakt tijdens mijn reis naar Namibië. Ik dacht dat het hebben van een consistent portfolio me een betere kans zou geven om gevonden te worden, bijvoorbeeld als een bedrijf zou zoeken op tags als Afrika en Wildlife. In totaal voegde ik 20 foto’s toe.
Alle foto’s worden beoordeeld en goedgekeurd door de andere gebruikers voordat ze in de database komen. Mijn foto’s werden allemaal binnen een paar minuten geaccepteerd. FOAP heeft een grote en actieve community, dus meestal zijn je foto’s snel beoordeeld. Uploaden ging, op een enkele keer na, zonder problemen. Elke foto gaf ik een flink aantal tags mee, die relevant waren voor de afbeelding.

FOAP, il mio portfolio

Tagging
Elke dag die het experiment duurde, evalueerde ik tien andere gebruikers. Dit is in principe niet nodig, afgezien van de vijf verplichte evaluaties elke keer als je zelf een foto plaatst, maar het lijkt te helpen bij de zichtbaarheid van je profiel. Verder kun je weinig anders doen dan wachten.

Goede app die geduld vereist

Het gebruiken van FOAP was aangenaam. Afgezien van een paar haperingen bij het uploaden van de foto’s, verliep alles vlot. De community is groot en actief. Jammer genoeg heb ik geen foto’s verkocht, maar dit vind ik geen reden om de app negatief te beoordelen. Ik denk dat een maand te kort is om een goed oordeel te kunnen vellen over of je wel of niet goed geld kunt verdienen met FOAP.
Ook is je succes natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van je portfolio, en er is veel concurrentie. Waarschijnlijk waren mijn twintig foto’s ook te weinig en is het verstandiger er meer te uploaden. Met een uitgebreid portfolio van goede en unieke foto’s is het ongetwijfeld mogelijk wat extra geld te verdienen.

Mijn mening over FOAP

Ondanks het feit dat ik geen concrete resultaten heb geboekt met FOAP, vind ik de app toch het proberen waard. Met een beetje tijd en veel geduld kun je een leuk extra zakcentje verdienen. Vallen je foto’s in de smaak, dan kun je ook via andere apps je foto’s proberen te verkopen. Ik probeerde er een aantal uit en schreef er een artikel over.

Geen fotografieheld, maar wil je wel geld verdienen met je smartphone? Lees dan de artikelen van mijn collega’s:

Misschien interesseert je ook