Geld verdienen met apps: mijn maand met Nexercise

Geld verdienen met apps: mijn maand met Nexercise

Nexercise is een app waarmee je geld verdient. Of beter gezegd: een app waarmee je korting scoort. Althans, dat is de belofte. Maar is het echt mogelijk? Ik ging vier weken aan de slag met Nexercise en vertel je hoe het ging.

We willen allemaal wel wat gratis geld. En als dat kan via een tool op een apparaat dat we constant gebruiken – de smartphone – des te beter! Er zijn talloze apps die beloven je zakken te vullen als je ze maar gebruikt.

Allemaal leuk en aardig, maar geen euro is zomaar verdiend. Dus besloten we aan de slag te gaan met apps die beloven ons rijk te maken. In dit geval gaat het om Nexercise, dat strooit met kortingsbonnen voor online aankopen.

Ik gebruikte Nexercise (beschikbaar op Android en iPhone) gedurende vier weken, in de hoop veel korting te krijgen op allerlei interessante online aankopen. Daarnaast verwachtte ik dat de app tegelijkertijd zijn belofte om mij meer aan het sporten te krijgen waarmaakte.

Hoe werkt Nexercise?

Nexercise is geboren als app die je motiveert om te sporten of in ieder geval activiteiten te ondernemen: van korte wandelingen tot heftige work-outs. De coupons en beloningen die je krijgt zijn dan ook niet de hoofdmoot van de app, maar zonder twijfel een stimulans om vaker te bewegen.

Nexercise gebruikt het concept van gamification: hoe meer je beweegt, hoe meer ervaringspunten en medailles je verzamelt. Tegelijkertijd concurreer je met je vrienden via de app en word je gewaarschuwd wanneer iemand anders een activiteit uitvoert.

Hoe meer ervaringspunten je hebt, hoe hoger je in level stijgt en hoe meer kans je maakt op kortingsbonnen. Volgens medeoprichter Bejamin Young is “de kans op het winnen van een prijs 25% op het laagste niveau”, en zijn er beloningen in de vorm van coupons van 5 tot 250 dollar.

Mijn tijd met Nexercise

Het kostte me een tijdje om Nexercise echt goed door te krijgen. Liefde op het eerste gezicht was het sowieso niet, dankzij het onaantrekkelijke uiterlijk van de app.

Nexercise vraagt je om in te loggen via Facebook en Google+, maar ik koos voor de derde optie, namelijk aanmelden via e-mail. Ik ontdekte later dat het sociale en competitieve aspect daardoor vervalt. Dus moest ik concurreren met vijf ontwikkelaars van Nexercise zelf, die automatisch worden toegevoegd aan je vriendenlijst.

Daarna ging ik naar de tutorial, die uitlegt in drie stappen hoe de app werkt. Het zette me aan het denken. Ik zag de tabbladen Earn en Workout Log en dacht meteen dat ik miljonair zou worden.

Vanaf de eerste dag begon ik mijn activiteiten in Nexercise bij te houden, gelokt door het vooruitzicht van dikke winst. Ik vergat af en toe de app te activeren, maar gelukkig is het mogelijk om achteraf voltooide work-outs toe te voegen.

Ik fietste naar m’n werk en terug, ging naar de sportschool tijdens de lunch, voetbalde op woensdag, jogde in het weekend, en hield alles netjes bij in de app.

Al gauw begon ik zo te stijgen in level met de ervaringspunten die ik verdiende. Ik verzamelde medailles van alle soorten, zag confetti op het scherm en voelde mijn zelfvertrouwen groeien.

Telkens wanneer ik een kijkje nam bij Earn, zag ik echter geen vouchers. Tikte ik op mPoints, dan bleek de functie tijdelijk buiten gebruik. Ai.

Doorzettingsvermogen belonen

Ik ben een koppig persoon en geef niet op bij de eerste hindernis. Ik dacht: ‘vroeg of laat zal het wel weer gaan werken. Ook gaf ik de schuld aan mezelf: ik begreep gewoon niet hoe de app werkte, getuige de 4,4 gebruikersscore op Google Play.

Ook vermoedde ik dat ik niets verdiende omdat ik vals speelde en overdreven veel oude activiteiten in de app invoerde. Daar trapt Nexercise vast niet in, dacht ik.

’s Ochtends probeerde ik daarom te onthouden mijn GPS aan te zetten en Nexercise te activeren, terwijl ik naar het werk fietste en al mijn andere activiteiten uitvoerde.

Hoewel afstanden en aerobics gemakkelijk zijn bij te houden, bleek het registreren van lichaamsbeweging in de sportschool een stuk ingewikkelder, gezien ik mijn telefoon bij het lichaamsdeel moest houden wat ik trainde. Deed ik mijn smartphone in mijn broekzak tijdens het gewichtheffen, dan dacht Nexercise dat ik gewoon uit neus aan het vreten was. Het resultaat: verspilde moeite, althans vanuit het oogpunt van de ervaringspunten van Nexercise.

Naarmate de dagen en de weken vorderde, bleven de awards ‘tijdelijk niet beschikbaar’. Ik begon mijn interesse in Nexercise te verliezen. Waarom zou ik de oefeningen vol blijven houden zonder er iets voor terug te krijgen?

Onaangename verrassing

Aan het einde van de vier weken had ik nog niet eens een voucher voor een paar sokken met gaten erin. Dus ging ik op onderzoek uit. Op de website van Nexercise vond ik niets in de Algemene Voorwaarden; nog minder op de app-pagina’s in de App Store en Google Play. Ik zocht naar online artikelen, maar vond geen antwoord op mijn vraag.

Ik besefte dat ik in alle haast en hitte één groot vraagteken over het hoofd zag: de vraagtekenknop in het Earn-menu. Daar vond ik het antwoord dat ik zocht.

In de pop-up die werd geopend vond ik de link naar de FAQ. Zodra deze veelgestelde vragen werden geopend in de browser, zag ik achter het woordje mPoints de uitleg: US Only. Alleen in Amerika. Niet in Europa. Alles voor niks.

Het mPoints-systeem waarmee ik vouchers kon verdienen blijkt dus helemaal niet te werken buiten de Verenigde Staten. Daar zit ik dan, met mijn afgetrainde lichaam en lege portemonnee.

Positieve ervaring, maar zonder opbrengt

Het resultaat van het experiment was een dikke nul euro en nul vouchers. Maar dat maakte mijn Nexercise-ervaring niet negatief. De app motiveerde me om naar de sportschool te gaan en gaf me een vermaning als ik een dag niets deed.

Ook is gezonde concurrentie met anderen een goede stimulans, ondanks het feit dat ik geen sociaal netwerk gebruikte om me te registreren. Met Google+ of Facebook aan de app verbonden had ik misschien nog wel meer motivatie gehad om me de longen uit mijn lijf te rennen.

Nexercise is een app voor mensen die motivatie nodig hebben om te sporten. Ben je al een atleet of ben je op zoek naar kortingsbonnen terwijl je niet in de Verenigde Staten woont (en die kans is groot, gezien je dit leest op Softonic NL), dan is Nexercise níet voor jou bedoeld.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden