Advertentie

Goat Simulator: de zes lompste geitenfratsen

Goat Simulator: de zes lompste geitenfratsen

Geplaagd door bugs, rare graphics en een buitenaards physics-engine, weet de game Goat Simulator zijn zwaktes om te zetten tot heerlijk belachelijke gameplay… als je ten minste weet hoe je die zwaktes in je voordeel kunt gebruiken.

Goat Simulator (iOS, Android, Windows, Mac) neemt zichzelf totaal niet serieus. De game is zo pretentieloos dat de makers je zelfs aanraden ‘m niet te kopen en je geld te investeren in andere dingen. Juist die anti-verkooppraat, samen met de belachelijke opzet, zorgde ervoor dat miljoenen gamers geïnteresseerd raakten in Goat Simulator.

In Goat Simulator ga je met een geit op pad om, tja, een beetje rond te geiten. Wat volgt is een reeks absurde en surrealistische momenten die je in geen andere game tegenkomt. Ik zet de zes absurdste situaties die ik heb meegemaakt voor je op een rij.

Extreem rondspringen

De physics in Goat Simulator zijn allesbehalve realistisch. Het gaat zover dat je soms met één sprong honderden meters verderop in het level belandt.

Het resultaat is vaak een niet te overziene chaos. Na een sprong waar menig kikker jaloers op zou worden belandde ik op een tankstation, dat vervolgens niet alleen vlam vatte maar compleet explodeerde. En dat alles na alleen een onschuldig sprongetje te proberen.

De ‘vooraf’-foto. Achteraf was er niets meer over.

Feestjes verstoren

De wereld van Goat Simulator is een weerspiegeling van het dagelijks leven. Op straat worden picknicks georganiseerd door gezinnen en groepjes boze mensen protesteren tegen hogere belastingen.

Om wat leven in de brouwerij te brengen spring jij ertussen. Je blaat wat, springt in het rond; chaos is het resultaat. De mensen weten niet wat ze overkomt en maken zich uit de voeten. Veel effectiever dan de oproerpolitie.

Perfect, het hele park voor mij alleen!

Vandalisme met persoonlijke eigendommen

In Goat Simulator zaai je niet alleen dood en verderf in de open lucht; ook achter de deuren en ramen van menig huis heb je de vrijheid om helemaal los te gaan.

Privé-eigendommen? Maakt niet uit. Je geit sloopt alles wat er op zijn pad komt. Spring naar binnen in een van de huizen en geef dat interieur een flinke metamorfose!

Even helpen verhuizen

Je tong als massavernietigingswapen

Goat Simulator laat je niet alleen springen en beuken. Jouw geit heeft ook een ogenschijnlijk onschuldige tong in zijn bek. Ogenschijnlijk, want het glibberige lichaamsdeel blijkt een waar massavernietigingswapen.

Met je tong eet je gras, maar je gebruikt ‘m ook als zweep of kleeft ‘m vast aan praktisch elk voorwerp in de game. Mik je tong op een auto en voor je het weet slinger je het voertuig in de rondte alsof het niets is.

Geen SuperMan die kan tippen aan mijn machtige tong

Vrienden maken

Alleen rond klooien in Goat Simulator is leuk, maar met een lotgenoot aan je zijde is de pret dubbel zo groot.

Wat voor zin heeft het om kilometers lang samen een hulpeloze man aan jullie tong voort te slepen door de straten? Helemaal niets, maar dat is juist de charme van Goat Simulator.

Man of geit?

Overleven in je eigen chaos

Het beste van Goat Simulator is dat je nooit hoeft te vrezen voor je leven in de dodelijke chaos die je overal zaait. Ja, je gaat af en toe KO, maar binnen een paar seconden ben je weer op de been.

Dus ga lekker los en wees niet bang voor een game-over scherm!

Geen mods voor nodig

Waar je in veel andere games mods nodig hebt om belachelijke avonturen als bovenstaande te beleven, is Goat Simulator op zich al een compleet doorgedraaide speeltuin van absurditeiten. Welke versie van Goat Simulator je ook speelt, de game geeft je een garantie voor extreem gestoorde lol.

Beren, geiten of trucks – ontdek hier jouw favoriete simulators:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie