Advertentie

Artikel

Google Agenda voor Android krijgt automatische event-scanner en nieuwe interface

Niek Leermakers

Gepubliceerd

Google heeft zojuist een compleet vernieuwde agenda-app voor Android geïntroduceerd. De nieuwe app scant je Gmail-inbox en zoekt naar evenementen en afspraken die vervolgens automatisch worden toegevoegd aan je agenda.

Google Agenda past deze afspreken automatisch aan als bijvoorbeeld je vlucht vertraagd is. Daarnaast is het invoeren van afspraken nu eenvoudiger, omdat Google Agenda je vorige afspraken en contacten onthoudt. Bij het invoeren worden deze namen door Google Agenda aangevuld.

Google Agenda voor Android krijgt automatische event-scanner en nieuwe interface

In het overzichtsscherm zien we pas echt dat Google Agenda het Material Design van Android 5.0 Lollipop heeft overgenomen. De bekende gekleurde vlakken worden nu opgevuld met kaarten, mooie afbeeldingen en vloeiende animaties.

Google rolt de nieuwe Google Agenda-app  vandaag uit voor Android 5.0 Lollipop-gebruikers. Andere Android-gebruikers (4.1 en hoger) kunnen de update voor Google Agenda in de komende weken verwachten. Er wordt ook aan een iOS-versie gewerkt, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze versie verschijnt.

Bron: Gmail blog

Lees ook:


Misschien interesseert je ook