Advertentie

Artikel

Google helpt met het verwijderen van vervelende toolbars

Sophie Notten

Gepubliceerd

Toolbars en software die je browser overneemt, zijn al jaren een grote plaag voor internetgebruikers. Als grote inkomstenbron voor veel bedrijven lijkt het er ook niet op dat de vervelende features snel zullen verdwijnen. Om het online surfen iets simpeler te maken heeft Google een eenvoudige tool gelanceerd die je helpt jouw vervuilde Chrome-browser op te schonen.

Het programma heet Software Removal Tool en is vanaf vandaag beschikbaar als bèta. Dit betekent dat de software nog niet volledig ontwikkeld is, en dat Google mogelijk nog features aan het testen is. De app is klein en heeft twee functies: toolbars verwijderen en de instellingen van Chrome herstellen.

Google helpt met het verwijderen van vervelende toolbars

Alhoewel het programma erg simpel is, bevat het alle functies om je internetbrowser een stuk sneller te maken. Als je alleen last hebt van storende toolbars kun je de Reset overslaan.

Als de schade aan je browser ingewikkelder is dan een toolbar, is het handig om Chrome te resetten. Let wel op: zodra je een reset uitvoert verlies je al je extensies, cache, cookies en overige instellingen.

Ben je op zoek naar een genuanceerdere opschoningstool? Probeer dan het betrouwbare CCleaner, beschikbaar voor Windows en Mac.

Lees ook:

Volg mij op Twitter: @SophieNotten

Misschien interesseert je ook