Advertentie

Artikel

Google ligt eruit: Yahoo! is voortaan de standaard zoekmachine in Firefox

Sophie Notten

Gepubliceerd

Mozilla heeft Google vervangen door Yahoo! als standaard zoekmachine voor Firefox in de Verenigde Staten. De wijziging wordt in december 2014 doorgevoerd, voor zowel de desktop- als mobiele versie. In eerste instantie is de conversie enkel zichtbaar voor Amerikaanse gebruikers.

Mozilla: weg van een globale strategie

Mozilla CEO Chris Beard heeft een vijfjarige overeenkomst met Yahoo! aangekondigd. Google is al sinds 2004 de standaardinstelling voor zoekopdrachten, maar na tien jaar is Mozilla van plan de strategie te veranderen. Het bedrijf wil zich niet langer focussen op een globale strategie, maar kijken naar lokale initiatieven die innovatie bieden. De partnerschappen worden daarom van land tot land afgesloten.

Google ligt eruit: Yahoo! is voortaan de standaard zoekmachine in Firefox

Amerikaanse Firefox-gebruikers krijgen Yahoo! als eerste, maar de kans bestaat dat Mozilla in andere landen voor aanbieders als Google, Bing en DuckDuckGo kiest. Het is eveneens mogelijk om andere zoekmachines aan je browser te verbinden.

Internationale instellingen

Mozilla wil gepaste opties per land bieden voor Firefox. In de 88 talen waarin de browser beschikbaar is, zijn er 61 verschillende zoekmachines om uit te kiezen. Google blijft deel van die poule, maar naast Yahoo! zijn er ondertussen overeenkomsten gesloten met Yandex in Rusland en Baidu in China.

Het is nog niet bekend welke zoekmachine aan Firefox verbonden wordt in Nederland, maar het bedrijf blijft actief zoeken naar websites die zich aan de privacy-instellingen van Mozilla houden.

Lees ook:

Bron / Afbeeldingen: Mozilla Blog

Misschien interesseert je ook